lauantai 29. elokuuta 2009

Voyage voyage

Aamulla lähti juna kello kuudelta...


Metrotunnelissa oli hiljaista siihen aikaan.


Junassa vieruskaverina toimi laukkupino, siihen päälle oli mukava kallistua ja sitten hiljaa tuhahdellen (toivottavasti) ja pieni kuolavana valuen (todetusti) körötellä matka.



Mieleinen pysäkki olisi ollut puolentoista tunnin päässä sijaitseva vanha kotikaupunki Montpellier. Ooh miten monta kertaa tällä asemalla onkaan odoteltu.





Kuuden tunnin matkustelun jälkeen saavuin vihdoin perille!


Ja sitten tässä on päivän asu. Junassa, ja koko päivän päällä on ollut vielä ohut villatakki(!) ja ohuena peitto/tyynynä toimi ihana uusi huivini, sillä täällä on yllättäen aika kylmä ja tuulista.

perjantai 28. elokuuta 2009

Kiireinen viikko

Koko viikko on kulunut tiukasti tietokoneen edessä, ei kuitenkaan blogimaailmassa vaan nimittäin asuntoilmoitusten parissa. Joka vapaa minuutti on kulunut kolutessa netistä uusia ja uusia asuntoilmoituksia ja sitten (turhauttavan) soittelun parissa kuullakseen vaan, että taas on kämppä jo vuokrattu.

Viikkoon miellyttävä katkos tuli seuraavassa muodossa:


Siihen jatkoa sain ihanalta työporukalta:


Näistä kaikista onnitteluista onnellisena laitoin melkein kunnon juhlatantun päälle.


Tämänkin mekon ostin Suomi-aleista, enkä ole vielä käyttänyt kertaakaan. Nyt vasta huomasin mikä vahinko on päässyt tapahtumaan, tämähän onkin oikein mukava ja nätti päällä!

Nyt lepäämään, huomenna luvassa jännittävä matka...

sunnuntai 23. elokuuta 2009

Huivi

Lauantaina ehdin käydä vielä kiireisen päivän ja töiden jälkeen pienellä kaupunkikierroksella ennen kuin lähdin ravintolaan illalliselle.

Alun perin piti löytää kasvorasva, mutta mukaan tarttui käsivoide (entinen alkaa olla lopussa), sävyttävä auringonoton jälkeinen rasva, josta olen jo jostain lehdestä innolla lukenut ja nyt löytyi sekä uusi ripsari.


Käytän yleensä Lancomen Hypnose-ripsaria, mutta se alkaa nyt olla lopussa ja päätin kokeilla jotain halvempaa versiota (ennen joulua...) ja mukaan lähti L'Oréalin joku extratuuheuttava, jossa näin ensi näkemältä pistää silmään ainakin tosi iso ja tuuhea harja.

Sunnuntain ohjelmistoon kuului löhöilyä parvekkeella ja sitten vähän lisää löhöilyä rannalla. Päällä oli pari vuotta vanhat H&M:n trooppiset bikinit, jotka on valitettavasti vähän pienet (ei ollut enää kokoja ostettaessa, mutta kun oli niin ihanat oli vaan pakko tunkeutua pienempään kokoon...). Tässä vielä uusi huivi, ihanan pehmeä ja jo uusi lemppari.

keskiviikko 19. elokuuta 2009

C'est Canicule

Caninule= Jumalaton kuumuus, kuin eräänlainen sisäsauna, jossa ei ole viilentymispaikkaa ja jossa ensimmäinen hikinoro alkaa virrata ohimolla kaulaa kohti kun ottaa enemmän kuin kaksi askelta vaikka tuuletin kuinka pörrää samaan aikaa täysillä.


Sisälämpötila olohuoneessa vähän aikaa sitten...


Tässä päivän asu, onneksi kuvasta ei niin näy kuinka hiukset alkoi jo pahasti sojottaa yhteen jos toiseen suuntaan ja hiki virrata selkää pitkin.

Kävin iltapäivällä vähän shoppailemassa tai siis tämä oli ideana, mutta jaksoin raahautua ainoastaan Hennesiin joka oli siinä sopivasti matkan varrella ennen kuin tuli sietämättömän kuuma. Onneksi kaupassa oli tosi hyvin toimiva ilmastointi, tämän ansiosta huvitti taas lähteä kokeilemaankin jotain kamppeita. No, kuvat on kyllä kännykän kameralla otettuja...


Oikeastaan nyt kun katson tätä nudenväristä toppia, tämä onkin aika kiva! Olisikohan pitänyt ostaa...Tämä punainen "mekko" on taas ilmeisesti tarkoitettu enemmän makkarankuoreksi, siis kuka tälläista voi käyttää??


Epäröin vähän aikaa tämän ihme lepakkomekon kanssa, niitä oli myös kivan sinapin- ja tumman luumun värisenä, mutta tuntuu (ja näyttää), että tämä alaosa ei voi ikinä tarpeeksi löysä minun päällä...

Tuli sitä jotain ostettuakin, kengät ja ihanan turkoosi huivi ja pari paitaa. Kuvia saattaa putkahdella joskus muutaman päivän päästä, nyt edessä työntäyteinen loppuviikko, ei ole edes minuuttiakaan vapaana että ehtisi käydä ostamassa tuon nude-topin.

maanantai 17. elokuuta 2009

Kukkamekko

Kävin eilen taas vähän tutustumassa lähiseutuun ja lähdettiin noin 50 kilometrin päässä sijatsevaan Bandoliin, joka on kuuluisa roséviinistään ja turisteistaan näin kesäkuukausina.


Olin tietenkin rannalla, vesi oli tosi lämmintä, +25°C! Olin melkein koko ajan viilentymässä kirkkaassa vedessä, jossa näkyi yhtä jos toista kalaa.

Tänään oli loman loppu ja otti vähän koville. Sitä helpottaakseen vedin aamulla päälle vain helpon mekon.

Tämä mekko on jostain HM:n syyskuvastosta, mutta en ole kyllä ikinä käyttänyt tätä talvivarusteiden kanssa.

lauantai 15. elokuuta 2009

Rannalle

Täydelliseen rantapäivään tarvitaan vähintäänkin repullinen kamaa. Eilen lähdin iltapäivällä oikein rannalle, jossa oli aivan liian kuuma vielä siihenkin aikaan, ja merivesi oli myös niin lämmintä että ei melkein enää edes vilvoittanut. Silti, ilman näitä ei lähdetä:


Jäätynyt vesipullo ja pientä naposteltavaa, kuten dominokeksejä...


Hyvä kirja, huivi päähän ja "merisukat", jotka estää haavoja jalkateriin...


Snorkkeli...


Aurinkorasva ja UV-suojasuihke tukalle...
Hyvää seuraa...

perjantai 14. elokuuta 2009

Järjestystä vaatekomeroon

Tänään edessä on ainoastaan löhöilypäivä! Eväänsäkään ei tarvisi liikauttaa jos oikeasti ei haluaisi. Silti, onhan tuossa nyt kaikenmaailman paperihommaa, kuten Ranskassa tapaa olla...Lähden kuitenkin pian rannalle nauttimaan vilvoittavasti merestä.

Tässä kuitenkin vielä kuva tuosta uudesta hyllyjärjestelmästäni, josta olen niin innoissani. Ei näytä kuvassa hääppöiseltä, mutta itselläni ei usein ole ollut minkäänlaista kaappia tai muuta, vaan vaatteet ovat lojuneet vaatekaapin virkaa toimittavassa isossa matkalaukussa...


Vähän huolestuttaa kuinka tuota kamaa onkin kertynyt niin kauheasti ja ihan huomaamatta...

Tässä vielä päivän asu, löysin muuten tuon hameen kuudella eurolla Vero Modan alesta! On se aika ihana...

keskiviikko 12. elokuuta 2009

Lunch date

Olen ollut tämän viikon "osa-aika"lomalla. Töitä on ollut nyt alkuviikosta vain iltapäivästä alkaen. En ole vielä ehtinyt rannalle rentoutumaan meren aaltoihin, olen hommaillut uutta vaatehyllykköä, jonka hankin Ikeasta (mistäpä muualta) ja nyt toinen puolisko isohkosta makuuhuoneesta alkaa muistuttaa melkein oikeaa vaatehuonetta! Enemmän innoissani olen siitä, että saan vihdoin ripustaa mekot henkareihin ja järjestää kaiken roinan paljon paremmin kuin tähän asti.

Joka tapauksessa lähdin pienelle maaseutumatkailulle Twingon kanssa ja menin lounastamaan Monsieur'n kanssa hänen työpaikkansa lähellä sijaitsevaan ravintolaan. Halusin välttämättä syömään ulos vaikka oli aivan tosi kuuma trooppinen ilmasto.


Otin viilentämään pastiksen sillä aikaa kun odottelin seuralaistani. Ja leikin kameran kanssa...


Söin jotain grillattua lohta, kasviksia ja sivulautasellisen ranskalaisia. Siis ateriahan ei ole mikään ateria ilman ranskiksia...Salaatti näytti myös aika herkulliselta, melkein teki mieli vaihtaa mielipidettä.

Ja tässä päivän asu. Ei mitään erikoista, jotain viileää päällä...

maanantai 10. elokuuta 2009

Vieraita Lyonista

Viikonloppu hurahti vieraita kestitessä siinä työn ohella. Kaikkea hauskaa tehtiin ja syötiin hyvin kuten asiaan kuuluu.

Sunnuntaina lähdimme vähän kaukaisemmalle rannalle, jonne täytyy vähän kävellä, sillä näin kesäaikaan autolla ei pääse alas pikkukylään asti (turistiruuhkien välttämiseksi).


Kannatti ihan kävellä, ranta oli tosi kiva ja saatiin olla rauhassa. Vesi oli lämmintä ja näkyi kaloja ja kalliomuodostelmat moudostivat meren pohjassa hauskoja "tunneleita", sinne kun sukelsi tunsi itsensä aivan joksikin Nemo-kalaksi. Oltiin tuossa vasemmalla olevassa kuvassa, oikealla kuvaa pikkurannasta, jossa oli jo aika paljon populaa.


Illalla tehtiin yhteisvoimin Aiolia, valkosipulimajoneesia, joka tarjoillaan keitettyjen vihanneksien ja kalan kanssa. Juomana tietysti oman alueen rosé-viiniä, jota kaverit olivat käyneet hakemassa tilalta.


Minä tein jälkiruoaksi suklaakakkua, josta tuli vähän kuohkeampaa ja vähemmän coulant kuin piti...No, maistui silti. Digestiivinä hammastahnaa, jota joskus markkinoidaan nimellä GET 27. Siitä huolimatta seuraavana aamuna oli suussa hienoinen valkosipulin aromi.


Postista on saapunut sellaista kirjettä, joka saa ajattelemaan, että pitäisi oikeasti ryhtyä suunnittelemaan syksyä...

perjantai 7. elokuuta 2009

Karkkihyllyn löytö

Siivosin vähän karkkihyllyä ja löysin yhdestä purkista Turkin Pippureita! Olin aivan unohtanut, että olin ostanut näitä Suomessa ollessani. Joskus on vaan tosi kiva saada jotain sellaista, mitä ei voi lähikaupasta saada.

Pandan lakuja ostin ensin toukokuussa Malagan lentokentältä, en edes tiennyt että näitä voi saada Espanjasta. Oli tosi hyviä, ja niinpä ostin puolen kilon taxfee-pussin Helsinki-Vantaalta muunmuassa.

Nyt on hyvä herkutella...

torstai 6. elokuuta 2009

Moules Frites

Tulipa vihdoin testattua yksi Ranskan kulinaarisista erikoisuuksista: Simpukat. Tällä kertaa liemenä oli currymausteinen kastike, ja perinteisten ranskalaisten sijaan söin uuniperunaa. Lopputuloksena voin sanoa, että tykkään ihan näistä simpukoista. Oikeastaan voisin alkaa melkein rakastamaan niitä. Nyt täytyy käydä vielä testaamassa oikein ranskalaisten kera...

Sitten hikisen päivän jälkeen lähdin vielä tarkastamaan kaverin upouutta vauvaa. Oli se vaan söpö. Nukkui menemään, vaikka sitä kuinka paijailin ja huokailin ihastuksesta. Ja sitten kun se rupesi huutamaan nälkäänsä, oli kiva huutaa äiti paikalle.

tiistai 4. elokuuta 2009

Hikimekko

Tänään paistoi taas aurinko ja kun oli aikaakin niin päätin vihdoin kokeilla Mangon mekkoa, joka viime kerralla tarttui liiaksi hikiseen ihooni kiinni.


Nämä olkaimet on vaan jotenkin kummasti liian sivussa ja koko ajan tippumaisillaan...Sitten vielä vetskarin vetonyppylä lähti irti. Siis ei hyvä ostos, onneksi oli reilussa alessa (joulun aikaan), ei tästä olisi missään nimessä kannattanut maksaa sitä 80 euroa mitä Ranskan Mangossa pyydettiin!

maanantai 3. elokuuta 2009

Kirjakesä

Kesäkuussa kävin tyhjentämässä koto-Suomesta muutamat pokkarit, sillä erityisesti luen kesällä (auringossa maaten, muutenhan siihen makaamiseen aivan tylsistyy). Tässä kuukauden aikana olen lukenut seuraavat kirjat tai olen juuri lukemaisillaan:


Kotini on linnani- Anneli Vainio: Luin tästä kirjasta joskus keväällä Iltasanomista ja sitten ihana äitini oli minulle ostanut kirjan! Suomalainen nainen ostaa linnan Cevenneiltä Etelä-Ranskasta miehensä kanssa ja tämä on kertomus ranskalaisesta elämästä suomalaisesta näkökulmasta.

Saaren varjoissa- Mari Jugstedt: Ruotsalainen dekkari, joka tapahtuu Gotlannin kesäisellä saarella. Olen lukenut kaikki tämän kirjailijan kirjat, aivan parasta kesälukemista, tämän ahmii muutamassa päivässä.

Acheter son vin- Piti lukea jotain asiakirjallisuuttakin. Ostin viime jouluna itselle lahjaksi "pienen viinikirjaston", jossa on kuusi ohutta kirjasta, jotka kertoo viinistä.

Piedrajoen rannalla istuin ja itkin- Paolo Coelho: Koska varmaan koko maaima tietää, että Coelhon teksti on parasta elämänopetusta.

Haluan Harry Winstonin- Lauren Weisberger: Parasta kesähömppää, tuli nopeasti luettua. Onneksi tässä ei ollut niin paljon merkkien kuvailua, kuin esikoisessa Prada-kirjassa.

Plan B- Emily Barr: Tykkään kovasti tämän kirjailijan kerronnasta. Luen kirjat englanniksi, jotka saan kaverilta. Tänä aamuna heräsin kahdeksalta yli tuntia aikaisemmin kuin olisi tarvis, että ehtisin jatkaa lukemista...

Tahitin kukka- Célestine Vaite: Tahitilaista elämänmenoa naisten näkökulmasta, jossa ihmissuhteet ovat pääosassa. Olen jo lukenut ekan osan, jossa Materena kertoilee kuinka jälkikasvunsa kasvaa aikuiseksi ja mitä opetuksia tyttärelle täytyy opettaa ennen naiseksi tuloa. Odotan innolla mitä tässä jatkokertomuksessa tapahtuu.

Nyt palaan sen Plan B:n pariin, ennen kuin malttaa nukahtaa...

sunnuntai 2. elokuuta 2009

Kummallinen sääilmiö

Heräsin aamulla klo 8, kun sade alkoi piiskata ikkunoita. Sitten muistin, että pyykit on parvekkeella kuivumassa ja hyppäsin sängystä juuri parahiksi katsomaan rankkasadetta ja ukkosta. En kyllä muista edes koska on viimeksi satanut, tällä alueella pitäisi olla yli 300 aurinkopäivää vuodessa.
Hetken päästä taivas alkoi seljetä...

Ja pian paistoi taas aurinko ja söin jopa aamupalaa auringossa parvekkeella.


Sateella nautitaan lämmikkeeksi teetä...

Ja tein vihdoin Fondant au chocolat, suklaakakkua, kun keittiössä ei ollut mahdottoman kuuma.
Kiva päivä.

lauantai 1. elokuuta 2009

Maxi

Lähdin tänään pienelle kaupunkiretkelle ja tutustumaan etelä-kortteereiden maisemiin, kun työ lähetti minut ketjumme toiseen liikkeeseen, joka sijaitsee kortteerissa nimeltä Mazargues. Se on melkein kuin pieni kylä, jossa on vain paljon asutusta (mieluiten vanhassa pienessä kerrostalossa tai jopa omakotitalossa). Piti vaihtaa metroa ja bussia, ennen kuin pääsin perille melkein tunnin matkustamisen jälkeen. Alueen tunnusmerkki on Obelisque, joku tuollainen torni.

kuva
Tämän obeliskin mahtavuudesta huolimatta sitä bussia sai venata aivan liian kauan...

Päivä kului melkein ilman taukoja iltayhdeksään asti ja saavuin liian myöhään kotiin, että olisi voinut ottaa enää kuvia parvekkeella. Apua, onko tämä kesä jo lopuillaan?!? Ja aurinko alkaa laskeutua entistä aikaisemmin, ja sitten tulee pimeämpää aikaisemmin! Siis en ole yhtään valmistautunut tähän vielä, vielä pitäisi vaikka kuinka monta kesäjuttua ja grilli-iltaa järkätä, ennen kuin on liian myöhäistä. Tässä alkaa pian panikoida!

Joka tapauksessa päällä oli maxi-mekko (täytyy yrittää joissain asioissa seurata muotia). Tämä on nätti, mutta eniten menee hermo siihen, että helma on liian ahdas ja pitää ottaa kauhean pieniä askeleita eikä pääse viuhtomaan kovaa vauhtia eteenpäin. Äitikin sanoi, että sun perässähän oikein pysyykin...