maanantai 30. marraskuuta 2009

Ensimmäinen Adventti

Kävin tutustumassa perjantaina alkaneeseen joulumarkkinoihin ja nostattamassa joulutunnelmaa. Tuntui, että ainakin puolet mökeistä oli vielä (tai jo) kiinni, mutta onneksi tärkeimmät, eli paikallista "glögiä" myyvät oli auki!


Ihana kävellä pimeän tullen kun jouluvalot ovat ilmestyneet joka paikkaan.


Hôtel de ville-aukiolle on avattu jäärata, jonne pääsee luistelemaan, silloin kuin ei sada. Se on asennettu valaistun joulukuusen viereen joka näkyy tuosta alimmasta kuvasta.

Keskustassa sijaitsee macaron-taivas, jossa niitä myydään useassa eri maussa. Mielestäni kaikkein parhainta niissä on nuo värikkäät vuoret, joita voi ihailla ikkunasta.


Ja lisää jouluvalaistusta...


Pojat poseeraa muodikkaiden skoottereiden kanssa, täällä aika iso osa nuorista (ja ihmisistä yleensäkin) on aika hienoa tyyliä...

Ja kaupungin erikoisuuskauppa, joka myy canelé-leipomuksia on verhoutunut myös jouluun. En tiedä näkyykö kuvasta, mutta pingviinien vieressä on nougaasta valmistettuja söpöjä saappaita ja puukenkiä.

sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Raskas työ raskaat huvit

Tällä viikolla on riittänyt juhlittavaa, keskiviikkona oli koulun oppilaskunnan järjestämä soirée ja perjantaina synttärit. Onhan se ihan mukavaa vaihtelua kaiken kouluhommien väliin, vai pitäisikö sanoa, että kouluhommat on vaihtelua kaiken juhlimisen väliin?


Synttärihössötys alkoi jo torstai-iltana ja jatkui vielä siinä vaiheessa kun itse painuin pehkuihin. Perjantai-iltaan mennessä kämppä oli muuttanut muotoaan juhla-asuunsa.


Tarjoiltavat olivat ruhtinaalliset ja uskomattoman hyvää, kaikki oli tehty itse tomaattikastikkeesta, hummuksesta ja sangriasta lähtien. Ruokaa jäi myös tosi paljon yli. (Nim. tässä samalla näitä buffettarjoiltavia naposteleva)


Päivänsankari ei halunnut ilmeisesti paljastaa ikäänsä joten vuodeksi valittiin 4202 Oreo-tiramisulla tarjoiltuna.

Ja viimeinen viikon kohokohta: testasin vihdoin uusia saappaita! Löysin kaiken roinan keskeltä suojasuihkeen, joten pääsin kokeilemaan kenkiä. Päivän asu-kuvia ei taida hetkeen tulla, kun ei ole yksityistä kuvaajaa enää käytössä. Kokeilin vähän tämän peilin kanssa ja no, paranneltavaa vielä riittää...

Ostin eilen myös joulukalenterin, en voi uskoa, että parin päivän päästä alkaa joulukuu! Käytiin eilen virittäytymässä joulutunnelmaan ja siitä kuvia myöhemmin. Nyt koulujuttujen pariin.

maanantai 23. marraskuuta 2009

Blondivitsi

Sunnuntai tarmolla lähdin vihdoin viimein pystyttämämään uutta hyllyäni. Kyseessä oli halvin ja helpoiten rakennettava malli ja pienien alkuhankaluuksien jälkeen pääsin vauhtiin ja sain ruuvattua kaikki mutterit paikoilleen.


Kunnes heivasin hyllyn pystyyn ja tajusin blondimokani...

Olin ruuvannut sivuseinät väärinpäin. Ja ei kun kaikki uudestaan alusta alkaen.

Kunnes lopulta sain kaiken valmiiksi ja oikeille paikoilleen ja siinä se nyt komeasti seisoo!

Kummasti hyllyt on jo täynnä mutta lattia edelleen täynnä kamaa...

sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Yksin kotona

Tänään olisi ollut avoimien ovien päivä "Domaine Capmartin"-viinitilalla, jonne tuli kutsu koulun kautta, mutta kuinka ollakaan, ei aika nyt riitä valitettavasti sinne asti!


Viime kertaisessa viinnimaistelussa, saimme maistella tämän tilan viinejä, tarjolla oli punaista Madiran-rypäleestä valmistettua viiniä vuodelta 2007, josta itse pidin. Se on aika voimakkaan makuista, täyteläistä ja mauisteista.


Olen ollut viikonlopun yksin kotona (silloin kun ei ole tarvinut mennä töihin...), ja tämän päivän ohjelmaan kuuluu siis viininmaistelun sijasta pyykkäyspaikan löytäminen, hyllyn kokoaminen ja Pepsi- ja Ikea-yritystutkimusten vääntämistä. Minun Pepsi-ryhmä kokoontuu huomenna ruokatunnilla kokoamaan kaikkien osat yhteen ja iltapäivällä esittelemään tutkimuksen.

Alkusyksystä vannoin vielä, että tämän vuoden opiskelut hoitaisin järjestelmällisesti ja vastuuntuntoisesti, mutta nyt voin todeta, että paperit pursuilee edelleen jokapaikasta...siis en tajua, miten tämä on päässyt käymään!

lauantai 21. marraskuuta 2009

Lost & Found

Viikot kuluu ihan liian äkkiä ja kouluhommia alkaa kasaantua mahtavat määrät. Ärsyttävintä on, että kaikki on ryhmätöitä ja aina eri ihmisten kanssa, jotka ei aina ole mun luokalla vaan erikoistuu johonkin muuhun, joten ensiksi täytyy etsiä koko ryhmä ja sopia aika joka kävisi kaikille.
Eilen tajusin, että koulua on enää jäljellä neljä viikkoa ja sitten Suomeen lomalle! Odotan tosi paljon. Joulun tulosta täällä on ihan turha puhua, sillä (onneksi) sade on lakannut vähäksi aikaa (huomiseen asti kuulemma) ja tällä hetkellä aurinko paistaa eikä tarvi edes takkia. Ja hyvä niin, sillä takkini lähti keskiviikkona baarista aivan omille teilleen ja itse saavuin kotiin jonkun miesten takissa...



Olimme vakkaribaarissa Azuli'ssa, josta tykkään kovasti sen Versailles-tyyppisen sisutuksen ja hyvän musiikin takia...


Tunnelma oli katossa ja pieni baari suurimmaksi osaksi kouluni miehittämä. Osa luokasta tanssi baaritiskillä kuten peilistä näkyy. Ja kun valomerkki tuli, mustien takkien kasasta löytyi enää pari miesten takkia. Onneksi pienen soittorundin jälkeen kävi ilmi, että jokainen lasiakallistanut oli ottanut vain ensimmäisen takin, joka käteen osui ja niinpä takit pyörii kouluni henkilöiden kesken.

Minulla oli 5 päivän viikonloppu viime viikolla, kun täkälainen pyhäpäivä 11.11 osui keskiviikolle. Olin tietysti Marseillessa, enkä ollut varautunut, että siellä olisi niin lämmin sillä olin jo kaivanut pipon ja hanskat esille.

Kävin merenrantakävelyllä ja pelkkä villamekko lämmitti kivasti. Jalassa syksyn luottokengät, joita mukavampia ei ole.


Löysin pari veistoksellista "linnaa", joita kasvaa Välimeren rannikolla, jotka näin talvisaikaan näyttävät kyllä aika rappeutuneilta ilman polttavaa auringon paistetta.


Tämän lisäksi olin kouluni viiniklubin järjestämässä viininmaistelu-tilaisuudessa, jonka teemana oli "copain d'abord"/"friends first", eli kaikki opiskelijat esittelivät kotoviinitilojaan. Oli tosi hauska tilaisuus, vaikka tarkoittikin, että pääsin koulusta kotiin vasta klo 22...

Ei ihme, että pari viikkoa sitten ostamani Ikean hylly odottaa edelleen kaaosmaisessa huoneessa kokoamistaan...

sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Ajan tasalla

Olen ollut viettämässä taas viiden päivän viikonloppua Marseillessa ja aika on suhahtanut ohi aivan liian äkkiä ja huomaamatta. Olen ollut töissä, johon on mennyt aivan hirmusti aikaa ja loppuajan on täytynyt pallotella Monsieur'n ja hirveän Excel-kotitehtävän parissa, jota olen tässä väsännyt melkein kaksi päivää, eikä loppua vieläkään näy. Mitenköhän sitä kokeessa...
Tämä taisi nyt olla sitten viimeinen reissu Marseilleen ennen joulua ja joululomaa, sillä olen saanut työtä myös Bordeaux'sta, jatkan saman yrityksen parissa missä olin ennenkin. Saahan siitä lisätienestejä, mutta vapaa-aika tulee kyllä jäämään aivan minimiin.


Lokakuussa löysin kaapin kätköistä vanhat lempifarkut, jotka olin laittanut säästöön. Niissä on polvessa nirhautuma, sillä kaaduin pyörällä joskus kaksi vuotta sitten, ja nyt huomasin, että tämähän onkin muotia! Tunteeko sitä itsensä joskus vanhaksi...


Laitoin ne siis heti päälle ja olin tyytyväinen, etten silloin heittänyt näitä "rikkoutuneita" farkkuja pois! Huomaa myös päivänmäärä 10.11, sillä kävin silloin vielä viimeistä kertaa uimassa!


Tässä uusi ostamani shampoo ja hoitoaine vaaleille hiuksille, joka lupaa vieläkin blondinpaa lookkia. Olen ollut aika tyytyväinen tähän tuotteeseen, sillä vielä en ole edes peilin edessä alkanut tuijotella juurikasvua ja josko pian pitäisi varata aika raitoja laittamaan kampaajalle.

Nyt lähden pakkaamaan laukkua, kummasti sitä tavaraa on aina niin paljon, ja sitten lähden vielä kerran kävelylle Välimerta ihailemaan melkein aurinkoiseen säähän!

tiistai 10. marraskuuta 2009

Uudet kujeet

Uudessa kaupungissa täytyy tietysti käydä testaamassa ravintoloita! Ensimmäinen paikka valikoitui Lonely Planetin mukaan, eikä tarvinnut pettyä.


Paikan nimi on Cassolette ja erikoisuus pienet(hköt) saviruukuissa tarjoillut tapas-tyylisen ruoat. Tästä johtuu myös ravintolan nimi.


Muutenkin jo hauskaan ja tunnelmalliseen sisustukseen oli lisätty Halloweenin kunniaksi kurpitsa.

Tässä suurin osa kaikesta mitä syötiin. Saviruukuissa paikan menu ja itse otin kreppikakun, joka oli täytetty lohella ja purjolla. Jälkiruoaksi lämmintä camembert'iä ja lämmin suklaakakku toffeejäätelöllä.

Tämä oli hyvä ilta...

maanantai 9. marraskuuta 2009

Roskaongelma


Olin viikko sitten "lomailemassa" Marseillessa. Kun lähdin aamulla ulos, huomasin, että taas kerran kaupungissa villitsee eräs pieni hajuhaitta...Onneksi oli jo viileää eikä kesän hellesää.

Roskakuskit on lakossa. Muutamassa päivässä sen kylläkin havainnollistaa.


Autolla ajo oli välillä pientä mutkittelua, kun sai väistellä näitä säkkejä ja pussukoita, puhumattakaan parkkaamisesta johonkin lähistölle.


Löytyi silti jotain valopilkkujakin: iloisen vaaleanpunaisen seinän taakse kätkeytyy kesäinen jäätelöbaari.


Iltainen merimaisena. Nykyään tulee jo niin nopeasti pimeää täällä etelässäkin! Valitettavasti emme olleet ainoat, jotka olivat päättäneet lähteä kaupunginrannoille iltakävelylle, sillä puolen tunnin tulomatka tuplaantui kotiin, tai siis asemalle, palatessa, josta seurasi kahden minuutin myöhästyminen junasta ja yöllinen paluumatka...

Päivän asua kuvattuna rantavalleiilla. Nykyään täytyy jo laittaa tosiaankin takkia ja pipoa, mutta tässä pari villapaitaa vielä riitti.

lauantai 7. marraskuuta 2009

Loma-asuja

Nyt kun täälläkin alkaa olla oikeasti kylmä, voi mielellään muistella millaista oli kesälomalla. Silloin voi laittaa hameen eikä tarvinnut saappaita ja takkia. Tai sateen ropistessa välillä oli perisuomalainen tuulitakki tarpeeseen.


Päivän asuina toimi melkein aina samat housut...


Tai samat bikinit.


Ja bonuskuva maisemalla!

Latasin kamerasta yli 600 kuvaa, joten niissäon selvittelemistä. Suurin osa on tietysti lomamatkalta, mutta on muutakin. Joskus kun olisi aikaa, voisi kehitellä muistakin juttua.

Olen nyt vihdoin muuttanut oikeaan oikeaan kämppään, joten viikonloppu on mennyt paperihommia hoidellessa ja Ikean huonekaluja pystytellessä. Vielä riittää puuhaa huomisellekin..

sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Lauantai-illan huumaa

Eiliseen täydelliseen parisuhdeiltaan kuului kotiintilattua sushia (johon kumpikaan ei ollut erityisen tyytyväinen) ja pullo rosé-viiniä (josta kumpikin tykkäsi). Monsieur oli ostanut saman tilan viiniä, jota maisteltiin valkoisena versiona ystävien tuomana tänä kesänä. Grand Boise-valkoviini oli tosi oudon maan makuista, mutta rosé ei, onneksi...

Chateau Grand Boise 2008, Côtes de Provence,
sijaitsee vähän matkaa Aix-en-Provencesta itään:

makea, hedelmäinen, melkein kupliva, maistuu créme brûlée/paahtovanukas.
Sopii hyvin aperitiiviksi tai jälkiruoan kanssa, vähän liian makeaa suolaisen ruoan kanssa.


Nautittiin muutaman, jääkaapissa väsähtäneen, mutta herkullisen, leivoksen kera.

Sitten kuvailtiin Longchamps-laukkuani, joka lähti huutokauppamyyntiin Ebay'hin. Joskus sitä kamaa on vain liikaa ja tulee mieleen, että jostain voisi luopuakin...