tiistai 27. huhtikuuta 2010

Unelmakengät

Heräsin maanantaiaamuna kurkku kipeänä ja sitten nousikin kuume. Tämä kaikki tuli aivan yllättäen, vaikka tuntuu etten ole mitenkään vähisä vaatteissa kulkenutkaan. Tätä ollaan nyt yritetty parannella pari päivää ja ärsyttävintä on että tällä viikolla olisi ollut tiedossa töitäkin (joista maksetaan palkkaa). Huomenna on vielä lepopäivä ja sitten raahaudun kodista ulkosalle.


Lauantaina vietin siis oikein perinteistä ranskalaista lauantaipäivää eli koko päivä shoppaillen! En ostanut muuta kirjaimellisesti uutta kuin nämä ihanat kengät Zarasta. Ja kävin käyttämässä lahjakorttini kosmetiikkakaupassa.

Näin nämä kengät ensimmäistä kertaa Madridin lentokentällä muutama viikko sitten. Silloin aamuseitsemältä kaikkien pakaasien kanssa en oikein jaksanut hirveästi kokeilla juttuja, mutta näitä kenkiä koitin ja tajusin jo silloin kuinka ne onkaan mukavat. Ajattelin sitten ostaa ne Ranskasta, jos vielä mieli tekee ja kun pääsin takaisin Ranskaan, päätinkin että nuo minä haluan.

Ja tietysti silloin niitä ei lähi-Zarassa ollutkaan! Piti käydä toisessa liikkeessä ja kysyä vielä oikeata kokoakin, kunnes sain ostettua kaunokaiset. Nämä on oikeasti kaikista mukavimmat korkkarit jalassa ikinä. Harmi vaan että niistä piti nyt maksaa 10e enemmän kuin Espanjassa...

lauantai 24. huhtikuuta 2010

Vintage beibi

Kuulin viime viikolla radiosta, että tänä viikonloppuna Marseillessa olisi taas Massilia Vintage-messut 7:ttä kertaa. Olen käynyt siellä jo kahtena edellisenä vuonna ja vaikka viime vuosi oli erityisen nuiva, päätin että siellä voisi käydä. Siellä siis on nimensä mukaisesti vanhojen vaatteiden ja designin myyjiä. Kaikki oli tosi kaunista ja retroa!


Heti sisäänastuessani alkoi näyttää lupaavalta, kun näin seinällisen ihania kenkiä.


Minulla on melkein samanlainen ajokki, mutta vähän uudemman mallisena ja punaisena. Sitä on vaan vähän turhan hankala käynnistää niin ei ole tullut käytettyä.


Monsieur on ihastunut vanhoihin huonekaluihin ja paasasi jostain lampusta, mutta joka olisi maksanut jotain 400e...jäi sinne odottamaan jotain toista ostajaa.


Olisi ehkä pitänytkin ostaa nämä aurinkolasit! Eikö tämä nyt ole taas muotia?


Ihastuin ikihyviksi tähän ihanaan valkoiseen paljettiunelmaan. Ongelma oli vain, että se maksoi 80e ja painoi ainakin tonnin. Olisi silti niin kaunis...Päädyin lopulta ostamaan erään toisen valkoisen mekon tästä kojusta ja...


...tämän kukkamekon. Monsieur ei ollut oikein vakuuttunut kummastakaan, mutta lopulta kotona tunnusti, että onhan ne ihan nättejä ja sopii sulle (kuten kunnon miehen kuuluu sanoa).


Tällä kertaa en ostanut ainuitakaan kenkiä, vaikka vähän niin kuin eniten niiden takia tänne lähdin. Jossain paikoissa myytiin vain merkkituotteita, jotka vielä vanhanakin oli kalliita. Chanelin kengät 90e.


Tässä bloggarin päivän asu. Tykkään kovasti tästä paidasta!


Oltiin matkassa kaupunkipyörillä, jotka on mielestäni yhtä helvettiä. Joko asemat on aivan tyhjänä pyöristä, kuten yllä, tai sitten niin täynnä, että kohteeseen saapuessa sitä pyörää ei enää saakaan palautettua. Kuten meille kävi tälläkin kertaa. Piti sitten parkkeerata toiselle asemalle 10min kävelymatkan päähän.


Ja tietysti kun niitä pyöriä on enää vain kaksi jäljellä, kuin kohtalon ivaa, toisessa on rengas tyhjänä...Jotain tällaista tapahtuu joka kerta, kun olen yrittänyt vuokrata kaupunkipyörää. Eli parempi vaan saastuttaa autossa tai sulloutua saunanlämpöiseen metroon.

perjantai 23. huhtikuuta 2010

Vatsantäytettä

Nyt kun tämä kevät ja kesän alusaika pitäisi olla aika lailla täynnä kuntoilua ja ruokaremonttia, että ehtisi taas tänäkin vuona yrittää kaikkien tavoittelemaan kesäkuntoon, niin voin herkutella ainakin Argentiinan ruokakuvilla. En tosiaan säästellyt itseäni vaan halusin maistaa ihan kaikkea. Vielä monta kohdetta jäi auki odottamaan seuraavaa kertaa...


Perinteinen argentiinalainen ruoka on pihvi, mitä tahansa lihaa. Joka kulmalla on tällaisia paikallisia "pikaruokaloita", joissa tirisee pihvit ja makkarat parila'lla eli ritilällä kypsentymässä ja ihmiset käy siitä nappaamassa mukaansa päivän aterian.

Kaveri söi markkinoilla perinteisen choripan'in eli makkara joka on halkaistu kahtia ja heitetty leivän väliin. Sinne saa itse lisätä tomaattisalsaa ja chimichurria, joka on sellaista yrtti-öljy-sekoitusta ja sipuleita. Eurooppalaisille tutuista ketsupista tai sinapista ei näkynyt jälkeäkään. Eikä mikään ollut vähimmässäkään määrin tulista.



Leivoksia oli aivan jumalattomasti. Vaikka pidän itseäni pienenä sokerihiirenä, en minäkään pärjännyt argentiinalaisten sokerinhimolle. Ehdin kyllä syödä dulce de lecheä, maitohilloa eli toffeeta muutamat kerrat, mutta lopulta viimeisenä päivänä tuli yliannostus eikä tehnyt mieli edes ostaa sitä tuliaiseksi Ranskaan. Eikä sitä tee mieli edelleenkään.

Katsokaa nyt noita mielettömän kokoisia kakkuja!


Alla suklaakakku, välissä paksu kerros dulce de lecheä, päällä marenkia, joka on vähän latistunut menossa ennen leivoksen suuhunmenoa. Kesti muuten koko iltapäivän, että saatiin tuhottua tuo sokeripommi kahdestaan!

Jäätelö maistui taas minulle paljon useammin! Ja jäätelöbaarit oli kuin Italiassa konsanaan, mitä nyt vaan vähän eri makuvaihtoehdoilla. Puolet oli dulche de leche-jäätelöä milloin höystettynä pähkinöillä, manteleilla, suklaaraasteella, kahvilla (tämä oli huippuhyvää!), rommilla, rusinoilla millä tahansa.

Oudointa jäätelöpaikoissa oli, että makuvaihtoehdot ei ollut näkyvillä vaan tiskin takana pöytään upotetuissa pöteissään. Niinpä makuvaihtoehdot piti lukea seinältä näkemättä miltä se oikein näyttää. Aina ei edes oikein tajunnut että mitähän sitä tulikaan tilattua.


Tässä oltiin meksikolaistyylisessä ravintolassa. Annokset oli tosi isoja, ja täytyy tunnustaa, että kaikista ponnisteluistani huolimatta en jaksanut syödä tätä kaikkea! Vein vasemmalla olevan kokonaisen Camembert-juuston kotiin ja söin seuraavana päivänä.


Suosikkipaikakseni valikoitu yksi Buenos Airesin kasvisravintoloista, Artemisia, jossa sitten käytiin kaksi kertaa. Yhdellä kertaa söin parsakaaliravioleita pestossa ja aurinkokuivatuuja tomaatteja ja oliiveja. Jälkkäriksi otettiin porkkanakakkua, joka tuomittiin yhteismielin "liian terveelliseksi" ollakseen kunnon jälkkäri.


Toisella kertaa söin risottoja, jossa oli paikallista kermajuustoa, ja tosi kermaista sellaista, ja taas aurinkokuivattuja tomaatteja ja oliiveja. Täydellisen hyvää.

Hyvän ruoan juomaksi kelpasi sitten paikallinen luomuviini. Tämäkin oli hyvää, mites muutenkaan! Ostin sitä sitten kotiinkin tuliaiseksi, mutta se on jo juotu parempiin suihin.

torstai 22. huhtikuuta 2010

Karvakuonoja

En tosiaankaan ole mikään koiraihminen. Silti olen viime aikoina löytänyt pari kamua. Nämä kaksi turria on pitänyt minulle seuraa tämän viikon ajan.

Illalla käydään pienellä lenkillä auringon laskiessa kauniisti viiniköynnösten päälle.



Yksi nukkuu päivällä vieressäni sohvalla.

Plussana voi nauttia auringonpaisteessa lasillisen viiniä ja lukea hyvää kirjaa. Tämä kelpaa oikein hyvin minulle!


keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Kesäkengät

Koko viikoksi on luvattu lämmintä säätä! EIhän siitä koskaan tiedä, mutta olen nyt ainakin voinut alkaa käyttämään enemmän kesäisiä kenkiä ja talvisaappaat taitaa voida järjestää kaapin perälle.


Uusia suosikkeja on nämä kahdet ballerinat, jotka olen molemmat ostanut tässä kevään aikana. Leopardiset löytyi ihan K-Kengästä joulun aikaan ja vielä alennuksella (kuka ostaa Suomessa ballerinoja keskellä lumista talvea??). Toiset on mustat ballerinat, joista olen haaveillut pitkään, mutta en ole ikinä löytänyt just ja aivan oikean kokoisia. Paitsi nyt! Näitä on jo kovasti käytetty esim. Argentiinan reissulla, toivottavasti kestävät koko kesän edes...


Ja sitten vihdoin Argentiinan tuliaisia! En oikeastaan ostanut sieltä mitään. Paitsi viiniä ja makeisia. Ei siellä kyllä oikein ollutkaan niin paljon mitään turistikrääsää kuten yleensä. Myös shoppailun esteenä oli vähän se, että kaupat pursuili talvivaatteita ja kaikki kesäalet oli just loppunut. Löysin yhden aivan ihanan talvitakin, mutta ajattelin että ehkä en nyt ihan tarvi sitä...
Lisäksi vaatekauppojen hinnat oli tosi kalliita, Zarassakin vaatteet maksoi enemmän kuin Ranskassa( jossa taas on halvempaa kuin Suomessa), kun esimerkiksi ravintoloissa söi tosi hyvän aterian alkupaloineen ja viineineen 10 eurolla.


Lopulta löysin San Telmon antiikkimarkkinoilta yhdestä vintagekojusta nämä kengät. Pienen tinkimisen jälkeen ne lähti siis mukaan. Vaikka sen jälkeen, kun olin taas ulkona ja laskeskelemassa kuinka paljon se tekeekään euroissa, tajusin, että olin vähän mennyt turistihalpaan. Hinnaksi tuli siis kymppi, mutta en kyllä euroissa maksaisi niin paljon. No, nämä olikin nyt ainoa ostos! Kunhan pian päästäisiin testailemaan.

Olen ottanut tälle viikolle erään itselleni aivan epätodennäköisen homman, olen nimittäin koiravahtina (plus yksi kissa). Enkä edes tykkää koirista. Nämä pienet veijarit on kyllä aika söpöjä ja tullaan hyvin toimeen. Olen myös käynyt vähän entisessä työpaikassani ekstrahommissa ja eilen illalla oli viinitilalla englantilais-ranskalainen kielikylpytilaisuus, joten viikolle on kiirettä riittänyt.

sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Sitruuna Lemon Citron Limón

Viikonlopun kunniaksi päätin pyöräyttää kakun, (ja kun oli aikaakin). Ranskassa on sellainen hyvä keksintö kuin jogurttikakku, joka valmistetaan yhdestä jogurttipurkista, jota sitten käytetään muiden aineiden mittana. Tämä on niin helppo ja sitä voi muunnella miten vaan lisäämällä muita aineksia, että käytän tätä ohjetta pohjana melkein jokaiselle kakulle, jonka teen.

Lempparini on sitruunakakku, joten sitä oli ohjelmassa tänään.


Tätä varten tarvitset:
1 jogurtti
2 jogurttipurkillista jauhoja
2 jogurttipurkillista sokeria
1/2 j.purkillista öljyä tai sulatettua voita
3 kananmunaa
1/2 pussillista leivinjauhetta joka vastaa n. 2-3 tl suomalaista leivinjauhetta
1 pussi vaniljasokeria
+
lisät: suklaata sulatettuna tai paloina, hedelmiä, pähkinöitä, kanelia, mausteita, mitä vaan haluaa
Tässä laitoin 1 sitruunan mehun ja voi raastaa myös kuoren, mutta en löytänyt tänään raastinta...


Tyhjennä jogurttipurkillinen kulhoon ja sen jälkeen pese ja kuivaa se. Mittaa sitten sillä kaikki muut aineet jogurtin joukkoon. Sekoita ensin leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhoihin ennen niiden lisäystä. Myös jogurtin makua voi vaihdella!

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja laita voideltuun vuokaan.

Paista 200-220°C n.20min tai kunnes taikina ei enää tartu keskeltä tikkuun tai haarukkaan.
Ja sitten maistelemaan, kun kakku on jäähtynyt (ainakin vähän)!

lauantai 17. huhtikuuta 2010

G niin kuin guacamole

Tykkään avokadoista ja erityisesti guacamolesta. Ennen ostin joskus sitä valmiina purkissa, joka ei maistu no, oikein millekään. Sitten muussasin avokadojen joukkoon sellaista valmista maustesekoitusta, joka oli aika hyvää. Kuvittelin aina, että guacamolen valmistaminen itse on jotenkin tosi hankalaa ja siihen tarvii hirveästi kaikkia hankalasti hankittavia aineita, kunnes meksikolainen kaveri näytti kuinka homma toimii. Ja se onkin tosi helppoa (ja hyvää!).


Tätä siis tein tänä iltana ja tässä ohje muillekin:


Tarvitset:

2 avocadoa
pienen tomaatin tai puolikas isosta
vähän sipulia/punasipulia/salottisipulia
sitruunanmehua
suolaa ja pippuria
tabascoa
lisävaihtoehtoina: korianteria tai chilipaprikan palasia

Avocadot siis muussataan haarukalla ja mukaan sekoitetaan muut aineet ja maustetaan oman maun mukaan. Tomaatista olisi parempi poistaa sisällön siemenet ja mehu ja laittaa vain "lihaosa", mutta itse en aina jaksa ja laitan vaan koko tomaatin.


Ja valmista syötäväksi! Tämä on todella koukuttavaa, voisin syödä koko satsin yksin...

torstai 15. huhtikuuta 2010

50 kertaa Ranska

Olen lukenut tällaisesta haasteesta, jossa pitää kertoa 100 asiaa itsestä, mutta minusta tuntuu, että en edes keksisi tarpeeksi ja toiseksi, ei tämä olisi varmaankaan kovin kiinnostavaa. Joten päätin toteuttaa tämän haasteen näin ulkosuomalaisena Ranskasta! Välillä tulee tietysti vähän yleistyksiä ja sanomattakin selvää, että eri kaupungit ja ilmansuunnat eroavat vähän toisistaan ja Pariisi on aivan oma lukunsa johon en nyt puutu yhtään, kun siitä ei ole kokemusta. Vuoden olen asunut pohjoisessa ja loput huomautukset perustuu kokemuksiin Atlantin ja Italian väliseltä alueelta.



Tässä tulee paikallisia omituisuuksia ja päähänpistoja:

1. Ranskassa on paljon koiria, varsinkin vanhuksilla. Ihmiset ei oikein tykkää olla yksin.

2. Niitä koiria kuljetetaan sitten tarpeillaan kaduilla, eikä kukaan jaksa/viitsi siivota niiden jätöksiä. Eli ikkunashoppaillessa kannattaa välillä vilkaista varvastasollekin.

3. Juhlapyhiä ei kovasti juhlita. Esim. joulu on "vain" usein yksi ilta sukulaisten kanssa syöden ja juoden ja joulupukin mahdollista vierailua ihastellen.

4. Kaikkina juhlahetkinä poksautetaan shamppanjapullo.

5. Useat ranskalaiset nauttivat lasin viiniä ainakin melkein joka aterian kanssa. Tänään tarjoilin pariskuntaa jotka joivat pullon punaviiniä palan painikkeeksi lounaalla.

6. Pyörä on enemmän urheiluväline kuin kulkuväline. Joko VTT eli vuoristossa tai vélo de route eli Tour de France'n malliin maantiellä. Suurimmissa kaupungeissa on alettu kehittää pyöränlainaussysteemiä ja kaupunkipyoräilyä liikenteen vähentämiseksi.

7. Moottoritiet on aika usein maksullisia ja pitää pysähtyä maksamaan tietulliin. Niistä pääse kuitenkin livahtamaan ilmaiseksi läpi, jos liimautuu edessä olevan takapuoleen kiinni ja kiihdyttää samalla puomin avaisulla toiselle puolelle. En ole itse koskaan kokeillut.

8. Vilkkua ei osata oikein käyttää, se joko on päällä kilometrin pitkän pätkän vaikka auto kaartaisi ihan vilkun päinvastaiseenkin suuntaan, tai sitten sitä ei laiteta ollenkaan.

9. Hätävilkut päällä voi taas parkata ihan mihin haluaa.

10. Vessapaperi on usein vaaleanpunaista.

11. Poliisit töppäilee liikenteessä ihan yhtä paljon kuin tavalliset kansalaiset (haastan Stazzyn kertomaan esimerkkinsä).

12. Ranskalaisessa ajokortissa on 12 pistettä, joita aina menettää rikkomuksista. Kun yhtään ei ole enää jäljellä, joutuu ajokortin "ajaa uusiksi". Näitä pisteitä voi "ostaa" netistä väittämällä sakkolapun ohessa, että tämä toinen henkilö olikin se joka ajoi ja jolta siis vähennetään pisteet.

13. Sarkozyn uusinta uutta: tutkat punaisissa valoissa. Tästä rikkomuksesta menettää kolme pistettä.

14. Apéro eli aperitiivin nauttiminen ennen ruokaa. Nuorilla tämä tarkoittaa myös ihan tavallisia etkoja jonkun luona.


15. Alkoholia ja tupakkaa saa myydä yli 16-vuotiaille eikä papereita muutenkaan tarkasteta melkein koskaan.

16. Kahvi juodaan yleisemmin pienenä mustana espressona tai siihen lisätään tilkka, « pilvi » , maitoa. Jos haluaa suomalaista, litkumpaa kahvia, pitää pyytää « pidennettynä ».

17. 1 toukokuuta annetaan toisille kielon kukka.

18. Erityisesti etelässä ihmiset huutaa toisilleen puhuessaan.

19. Joissain huipputeknologian metroissa ei ole kuljettajia ollenkaan. Ainakin Lyonissa olen nähnyt.

20. Kouluissa ja julkisen sektorin aloilla ei saa pitää mitään uskontoon viittavaa tunnusta.

21. Lukiossa pitää valita minkä alan linjalta haluaa suorittaa yo-tutkinnon ja siten lukiossa opiskellaan pääosin vain oman linjan aineita. On olemassa kolme linjaa : kirjallisuus, ekonomia tai tieteellinen.

22. Jos ei pääse jostain aineesta läpi eikä saa sitä kompensoitua keskiarvolla, jonka pitää olla 10, pitää koko vuosi suorittaa seuraavana vuonna uudelleen.

23. Leipomoita ja apteekkeja on joka nurkalla. Yleensä esim. Leipä ja liha ostetaan pikkuliikkeistä ja suosituimpiin leipomoihin saattaa olla kadulle asti jonoa ruuhka-aikoina.


24. Ranskalaiset käyttää Euroopan eniten, ellei jopa koko maailman, lääkkeitä. Jos on pelkkässä flunssassa ja hakee lääkäriltä ainoastaan todistuksen töitä varten, saa mukaansa myös sivun pitkän reseptin lääkkeitä. Jotka saa ilmaiseksi apteekista, jos on sairasvkuutus.

25. TV : n iltaohjelmisto alkaa 20.30, jolloin laitetaan parhaat ohjelmat ruutuun.

26. Sarjojen jaksoja voi sekoittaa kuinka sattuu tai sarjan voi lopettaa noin vaan koska tahansa. Esim. Katsomani CSI alkaa kauden uusilla jaksoilla, jonka jälkeen viimeinen episodi on joltain tokalta kaudelta.

27. Sarjoja tulee yleensä kolme putkeen, ei koskaan vain yhtä jaksoa.

28. Nykyään kaikki nettiyhteydet on paketteja, joissa tulee tv, internetyhteys ja ilmaiset puhelut kaikkiin Euroopan lankapuhelimiin.

29. Useimmista tosi-tv-formaateista tehdään ranskalaiset versiot, eikä ulkomaalaisia ohjelmia näy.

30. Urheilun harrastaminen on välillä hankalaa, mitään seuroja ei ole ja yksityiset maksaa tietysti maltaita.


31. Posti on myös pankki= katastrofi

32. Aikarajat ei ole kovin tarkasti seurattuja eteläiseen tapaan, esim. Eräs Monsieur jonka tunnen, joka on joka päivä myöhässä töistä 15-30min.

33. Itsenäisyys-eli kansallispäivää juhlitaan ilotulitteiden.

34. Elokuussa melkein koko Ranska on kiinni.

35. Pankkikortit toimii sirulla.

36. Maitoa juotetaan vain lapsille.

37. Lauantai on kansallinen kauppapäivä, jolloin viikolla työssäkäyvät vanhemmat käyvät
ostamassa vaatteita ja ruokaa ja muuta tavaraa.

38. Sunnuntai on taas sukulointipäivä jolloin mennään isovanhempien luo sunnuntailounalle, jos asuvat lähettyvillä ja lounaan jälkeen lähdetään sulattelemaan pienelle kaupunkilenkille pyhävaatteissa.

39. Kaupoissa on automaattikassat ihmisillä joilla on vaan vähän tavaraa. Ostokset saa itse skannata ja sen jälkeen maksaa masiinalle.

40. Nutellaa mainostetaan varteenotettavana aamupalana, joka antaa energiaa päivään. Kai nyt kun on suklaata…


41. Coca Cola on ylivoimainen limujuoma, joka on myös melkein ainoa joka valmistaa light-juomia. Esim. Sprite zeroa ei edelleenkään ole markkinoilla.

42. Yöelämässä naiset pääsevät joskus ilmaiseksi sisään joko koko illan tai johonkin tiettyyn kellonlyömään asti.

43. Joihinkin yökerhoihin/baareihin ei miehet pääse sisälle ellei ryhmässä ole naisia joukossa.

44. Aamupala on aina jotain makeaa. En ole nähnyt kuin suomalaisten ja ruotsalaisten syövän
suolaista aamiaista.

45. Tämä makea on joskus leipää tai korppua, joka on sivelty voilla ja hillolla. Sen jälkeen se kastetaan kahviin. Niin että voi ja hillo pakostakin liukenee sinne kahviin. Yök.

46. Mansikkakausi loppuu ennen kesäkuun puoliväliä !

47. Majoneesiä syödään vähintäänkin ranskalaisten kera, joskus myös muiden ruokien kanssa kuten nakkien ja jopa salaatinkastikkeena.

48. Pizza-ja kebabyrittäjiä on pilvin pimein. Melkein mihin tahansa vuorokauden aikaan voi löytää yöpalaa kebabista. Pizzapaikat taas tuovat kotiin asti ilmaiseksi.

49. Marseillen erikoisuutena on “pizzarekat” eli pizzat valmistetaan kirjaimellisesti kyljestä aukiolevassa rekassa, jossa on uuni.


50. Mitään kodinhoitohuonetta ei usein ole, joten pyykinpesukone pyörii hirveällä metelillä keittiön muiden kodinkoneiden kyljessä.

Nämä on tietysti ihan omia kokemuksiani. Sen vuoksi haastankin kaikki muut ulkosuomalaiset listaamaan asioita omasta maastaan ja kaikki ranskaantuneet antamaan mielipiteitään ja kommentteja. Ja pariisilaiset voi tehdä saman jutun Pariisin omasta pienestä planeetasta.

tiistai 13. huhtikuuta 2010

Peilikuvia

Hokasin Patagoniassa hotellissa, että mahdun juuri kameran kuvaruutuun, kun yritin tiirailla kuvaani peilistä. Kun koko päivän oli rämpinyt samoissa viininhouruisissa vaatteissa, oli ihanaa illalla vihdoinkin avata matkalaukun kaaos ja laittaa päälle jotain niistä laukun täyttävistä hepeneistä. Vaikka illalla olikin aika viileää. Yhtenä yönä viinikellarin mittari oli laskenut aina kahteentoista asteeseen asti.


Olisin erittäin mielelläni halunnut vähän testata näitä uusia farkkushortseja (jotka vihdoin sain ostettua vähän ennen matkaa), mutta karu totuus oli että koipiani paleli aina liikaa. Eli ne oli ihan turhaa tilaa viemässä matkalaukussa. Illalla sen sijaan laitoin siis hameen.


Tai mekon.


Tai toisen hameen. Enkä aina edes ehtinyt kuvata kaikkia mekkojani. Mun pukeutumisesta tuli pieni vitsi ja pomo ja hotellin omistaja arvuutteli, josko ilmaannun taas eri hameeseen sonnustautuneena illalliselle. Kuvat oli muuten välillä vähän hankala ottaa, kun paljastan nyt että kuvaustilanteessa horjuin epävakaasti sängyn reunalla samalla kun yritin saada kameraa ottamaan tarkan kuvan ja poseeraamaan. Siitä välillä rypistynyt otsa.

Minusta tuntuu, että Ranskassa, jopa etelässä(!) on ihan sama sää kuin Suomessa, aivan hemmetin kylmä vaikka kuinka monta villapaitaa päällä. Eikö se aurinko voisi jo paistaa?