maanantai 28. toukokuuta 2012

Vihdoinkin loma

 Tämä viikonloppu on mennyt tosi nopeaan ohi. Koulusta tuli viimein todistus käteen ja olen nyt sitten niin kuin vastavalmistunut. Meillä on majaillut pari kaveria ja muutenkin oli tosi hauska tavata vanhoja koulukavereita, tai niitä jotka olivat päässeet paikalle.

 
Nyt mulla koittaakin parin viikon loma ja tässä olisi kohde! Lähtö parin tunnin kuluttua, ihanaa.

Ohjelmaan kuuluu muunmuassa tällaista. Odotan oikein innolla, matkasta tulee toivottavasti ihan mahtava!
kuvat Google haku

Lähden tästä pakkailemaan viimeiset tavarat, olen linjoilla ehkä vasta uudelleen kesäkuun puolella. Hyvää maanantaita!

keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Kippari hoi

Ystäväni on avaamassa osteribaaria ja sen tiimoilta järjestettiin vähän aikaa sitten pieni laivaristeily Bordeaux'ta halkaisevalla Garonne-joella. Lähdin tukemaan ystäväni iltamaa erään toisen kaverin kanssa ja aika leppoisan hauskaa meillä olikin.

 
Paatti oli parkkeerattu aivan keskustan tuntumaan, place de palais, jossa se kiltisti odotteli vierailojoita nousemaan kyytiin. Sisäänpääsymaksua vastaan sai lasillisen viiniä ja baarista sai ostaa myös ostereita, katkarapuja ja muita mereneläviä.

 
Me istahdettiin laivan terassille muiden lailla ihailemaan Bordeaux'n hämärtyvää iltaa ja rakennuksiin syttyviä valoja, joista tuli tosi taianomaista tunnelmaa.

Sain napattua kuvaan myös Place de la Boursen, jossa sijaitsee muunmuassa Suomen konsulaatti. Ihan tuossa lähellä sijaitsee myös työpaikkani, eli jos astun töistä kadulle voin ihailla vähän matkan päässä siintävää jokimaisemaa.

 
Kipparin hattu ei oikein meinannut sopia mulle, ainakaan omasta mielestä!

 
Kaunis kaverini, joka oli laittanut niin nätisti hiukset.

 
Laiva lähti pienelle parin tunnin rundille, kun koko joukko oli saatu sisään. Saatiin siinä ihailla koko kaupungia oikein kunnon pituudelta ja joen molemmilta puolilta. Seilatessa bongattiin myös pari muuta venettä, jotka olivat parkissa joen rannassa.

Pitihän sitä jonkinmoista asukuvaa yrittää. Alakerrassa sijaitsi baari, DJ, joka jaksoi soittaa koko illan hyvää ja vielä parempaa musaa ja tanssilattia. Klo 23 laiva saapui takaisin satamaan ja illan viimeisinä tunteina tanssilattiakin täyttyi joraavista ihmisistä. Me lähdettiin tapaamaan muita kavereita siinä vaiheessa, mutta tosi kiva oli tämä vähän normaalista erilainen ilta. Voisi mennä joskus toistekin.

tiistai 22. toukokuuta 2012

Suomalainen ulkomailla

Sain Stazzylta tällaisen haasteen, jonka sain kerrankin aika lailla heti tehtyä ennen kuin se jää taas muiden kaltaistensa lailla haahuilemaan jonnekin muistin perukoille. Eli tarkoituksena on heitellä blogiin kaikkea sitä sälää jota suomalainen roudaa mukanaan maailmalle. Inventaariota tehdessäni hämmästyin oikein itsekin mitä kaikkea suomalaista ilman sitä ei muka voi elää.

 
Aito, oikea tiskiharja on pysynyt mukana ihan alusta lähtien, päitä vaan vaihdellen. Tästä tuleekin mieleen, että tähänkin voisi klikkailla kiinni uuden, kauniimman pään.
 
 
Mariskooli, oma ensimmäisiä aikuistumisen merkkejä ryppyvoiteen ohella. Mariskooli majailee ihan tyytyväisenä olkkarissa kaiken muun pienen sälän seassa ja majoittaa toisinaan (suomalaisia tietty) karkkeja.

 
Lukemistakin löytyy. Vino pino vanhoja ja vielä vanhempia lehtiä.

 
Hyllyssä majailee myös kirjoja, joita ehtii lukea liian harvoin. Onneksi aamuisin usein ehtii lukaista Tabermannin mietelauseen epätoivoista päivää piristämään. 

 
Muumimukit ovat rantautuneet pikkuhiljaa äisin lahjoittamina. Ja kummasti tämäkin villitys on ottanut tulta alleen Ranskassa, koti-Suomessa kun moinen ei yhtään kiinnostanut. Huomaa, että mukeista pilkistää myös Lumenen huulipunia ja kynsilakkoja.

 
Muumiaihe jatkuu tekstiliosastolla. Kaapeista löytyy vino pino lakanoita ja pyyhkeitä, joita on roudattu Suomesta asti. Miksei lakanoita voi muka ostaa Ranskasta??? Ehkä siksi ettei esim. pussilakanoissa ole reikiä nurkissa.

 
Lumenen tuotteita on kertynyt myös aika lailla. Osa on vanhoja lemppareita, joille en millään ole muka löytänyt korvaajaa paikallisista merkeistä, osa uusia tuttavuuksia kuten tämä kirkastava seerumi. Aika lailla se näyttää kuluneen kuitenkin. Voin suositella, vaikka turha sitä on odottaa jonkun seerumin kirkastavan naamaa aamulla jos on mättänyt suuhunsa pussillisen sipsejä ja yhden lasillisen liikaa.

Kasa Kalevala koruja. Klassikoita, jotka sopivat täydellisesti mun makuun.

 
Äiti lähettää myös usein kaikkea kivaa mässäilyuutuuksia ja pitää tyttärensä hampaat huollettuna Jenkillä ja näillä Xylimax-pastilleilla joita heittelen suuhun epäsäännöllisen säännöllisesti.

 
Ruokatuliaisia viimeisiltä Suomen reissuilta. Mitähän ihmettä minä oikein olen kuvitellut tekeväni siirapilla?

Marimekon uusi kukkaro ja Marimekon lakanakin. Ihanaa, että sain äidiltä uuden kukkaron varastetun tilalle, olinkin jo ihan hukassa ilman sitä. 

Kaikenmaailman kulinaarisia tuotteita kuuluu myös lisäksi arkeeni kuten Fazerin eri siniset suklaat, hedelmäaakkoset, suklaarusinat, salmiakin eri variaatiot, Kotitilan valkosipulisinappi ja pakasteessa kallein aarre ruisleipä. On se vaan kivaa olla suomalainen.

maanantai 21. toukokuuta 2012

Dyynillä

 Siskon kanssa tuli käytyä myös harrastamassa hieman kotiseutumatkailua ja vierailemassa merieläväaamiaisen jälkeen hiekkadyynillä Dune du Pyla. Itse olen kiipeillyt dyynin päälle jo pari kertaa, mutta sinne voi aina palata takaisin. 

 
Jättimäinen hiekkakasa levittäytyi meidän eteen tunnin automatkan jälkeen. Ilmaksikin luvattiin kauheaa vesisadetta (tai siis sen jatkumista) ja myrskyä, mutta onneksi aurinko paistoi enemmän tai vähemmän koko viikonlopun ajan.

 
Dyynin toisella puolella pienen patikoinnin jälkeen odotti kimalteleva meri ja humisevat aallot.

 
Mukana kun oli toinenkin bloggaaja ja vielä paljon innokkaampi sellainen, tuli myös kuvia otettua tasaiseen tahtiin. Mulla on käytössä ihan peruspokkari, joka nyt toimii niin kuin toimii, mutta siskolla on kunnon järkkäri matkassa mukana.

 Mun piti tietty päästä kokeilemaan meriveden lämpötilaa ja ehdin perääntyä liian myöhään, niin että kengät kastui ja niihin tarttui kivasti kaikki hiekka...Siinä piti sitten tarpoa vielä takaisin autolle.
 
 
Rannan ihailun ja pienen huilihetken jälkeen lähdettiin takaisin kotiinpäin.

Dyynin päältä ihailtiin niitä, joilla oli ollut älyä ottaa mukaan surffilaudat tai pyörättömät skeittilaidat. He sitten laskettelivat viimeisen mäen alas sen sijaan että olisivat kävelleet kuten me muut (laudattomat). Itse olen kerran yrittänyt pyöriä mäkeä alas joka olikin hurjan hauskaa. Hiekkaa tosin oli aika kirjaimellisesti joka paikassa sen jälkeen...

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Kun sisko tuli kylään

 Niin aika kului aivan mahdottoman äkkiä. Tämä ei tosin tapahtunut ihan tällä viikolla vaan pari viikkoa sitten, mutta sen jälkeen onkin ollut taas ohjelmassa yhtä jos toista. Tänä aamuna saatiin lentokoneeseen toinen viikonloppuvierailija, joka oli meillä kylässä Englannista. Tässä tulisi hieman kuvia meidän siskojen tyttöjen viikonlopusta.
 
Ranskassa ja viinimaassa kun oltiin niin viininmaistelu kuului asiaan.

 
Käytiin "meillä" eli ravintolassani lasillisella ja sen kanssa syötiin tietty juustoja...

 
...ja sisko halusi maistaa myös susheja.

 
Meillä oli yhteistä aikaa vain muutama päivä ja ilta joten tahti oli aika kiireinen. Iltaisin kierrettiin baareja ja käytiin tapaamassa ystäviäni yhdessä jos toisessa paikassa ja siinä välissä tietty maisteltiin taas vähän viinejä.

 Bestiksen esittely siskolle. Juttu luisti tavattoman hyvin, niin hyvin että meidät lopulta heitettiin ulos viinibaarista, kun paikka meni kiinni, mutta meidän juttu ei millään meinannut loppunut.

 
Yhden päivän asua, kun kerrankin sitä on saatu kuvaan. Ostin muuten tuon t-paidan parilla eurolla vähän aikaa sitten yhtenä iltapäivänä minikirpparilta, joka pidettiin yhdessä baarissa!

 
Käytiin välillä syömässa ulkonakin, tässä kuvaa Santoshan, erään thai-vietnamilaisen ravintolan alakerrasta.

 
Oltiin viiiiihdoin viimein saatu hieman aurinkoista ilmaa ja lämpöä Bordeaux'iin, joten syötiin sitten ulkona terassilla. Tämä paikka on mun mielestä tosi kiva, ruoka on hyvää ja halpaa ja sitä voi syödä paikan päällä tai ottaa mukaan. Ilmeisesti niin hyvää, että menee ihan naama myttyyn...

 Ja taas viinikuva. Älä nyt äiti huoli, kyllä me tehtiin muutakin! Käytiin lasillisella tutun viinbaarissa ja siellä tuli tavattua kavereita ja hassutelua. 

Oli tosi ihanaa tavata siskoa piiitkästä aikaa, tai niin ainakin musta tuntuu. Lyhyessä ajassa suut kävi ihan lakkaamatta niin että saatiin laitettua toinen ajan tasalla kaikesta mitä on tapahtunut sitten viime näkemän. Ja näihin muutamaan kuukauteenhan mahtuu yhtä jos toista enemmän tai vähemmän saippuaoopperamateriaalia ja tyttöjen juoruja, parisuhdesotkuja ja perheuutisia, tulevaisuudensuunnitelmia ja haaveilua. Lyhyesti, hauskaa oli!

perjantai 11. toukokuuta 2012

Vaalifiesta

 Täällähän valittiin viime sunnuntaina hurjan kamppanjamyllyn lopuksi uusi, vasemmistolainen presidentti. Itse en tietenkään suomalaisena äänestänyt, vaikka monet kyselivätkin, että kumpaa sä oot äänestänyt. Ranskassa ei pahemmin tunneta vaalisalaisuutta ja ihan kaikilla kavereillani oli mielipide presidenttiasiaan, jota ei piiloteltu.

 Lähdin seuraamaan vaalilähetystä erään ystävän luo, johon kuului tietty paljon ruokaa ja juomaa. Siemailtiin viiniä ja syötiin juustoja ja mereneläviä.

 
Lopulta kävi niin, että ruokaa olikin ihan liikaa, kun kaikki toivat mukanaan jotain. Omia suosikkejani on merietanat, jotka näkyy tuossa ylhäällä olevassa kuvassa.

 Lopuksi keskiyöllä isäntä väänsi vielä lahnaa, ilmeisesti suomeksi, (daurade) uunissa kasvisten kera, joka oli muuten aivan älyttömän hyvää.

Muuten jutut alkoi muutaman lasillisen jälkeen luistaa mitä hullumpaan suuntaan ja kaiken hassuttelun keskellä naureskeltiin muunmuassa sille miten juustonpalan voi ladata iphonen kaapelilla...

...tai shamppanjapullon korkin grillata merietanan tikulla. 

Ilta oli tosi hauska ja jatkui niin myöhään, että seuraavana aamuna oli vähän hankala herätä töihin. Työsaralla puhaltaa just tällä hetkellä myös hieman uudet tuulet, ja olen pienessä välitilassa tässä venailemassa, että mitä tulee tapahtumaan. Innolla odotan mitä uusista haasteista voi tulla, mutta niistä siten lisää kun kaikki on ajankohtaista. Sisko oli täällä lomalla viime viikolla ja alan tästä purkamaan viikonlopun kuvasumua.

tiistai 1. toukokuuta 2012

Vappulounas

Sain vihdoin toimimaan mun tietokoneen ja kännykän yhteispelin ja latailtua vähän juttuja suuntaan jos toiseen. Sieltä löytyikin yksi kuva, jonka voin julkaista täällä blogissakin.

 
Lounaaksi söin siis tänään jotain vähemmän perinteistä kuin munkkeja ja simaa, nimittäin jaettiin turskaa valkosipulikastikkeessa ja uunissa grillailtu camambert-juusto. Paikka kyseessä on Le Vin Rue Neuve, alkutalvesta auennut ravintola bistronomique eli vähän hienompi paikka. Ruoka on kyllä hyvää, mutta annokset vähän pieniä, tuon kanssa meni monta leipäpalasta. Tunnemme omistajan joten saatiin tuohon kaupan päälle viinilasilliset, jotka tietty sopi tosi hyvin yhteen lenkkilookin kanssa:). Kyllä siitä sitten hyvä vappu kehkeytyi.

Vappu

Täällä ei pahemmin vappua juhlita vaan toukokuun eka on enemmänkin "työläisten juhla", jolloin kaikki ammattijärjestöt järjestyvät riviin ja osoittamaan mieltään kaduille. Edes perinteistä vappuliljaa en ole ehtinyt ostaa. Me asutaan aivan yhden ammattijärjestön talon vieressä ja siellähän oli kunnon bileet tänään.

 
Hyvästi ennen keskipäivää oli jo pöydät järjestetty riviin ja ikkunasta leijui meidänkin kämppään asti grillailujen tuoksu. Lähdin "lenkille" kaveria tapaamaan ja näin muutaman kokonaisen possun, jotka olivat grillaantumassa kekkereitä varten.

Kotiinpäin tullessa lavalla oli jo bändi laulamassa ja pöydät alkoi täyttyä kovaa vauhtia ruokailijoista. Kuunneltiin sitten konsertointia pitkälle iltapäivään asti.

Käytiin lopulta kaverin kanssa kiertelemässä antiikkimarkkinoilla kauniissa auringonpaisteessa, jota olinkin niin kauan kaivannut! Löydettiin hauskat, retrotyyliset rantatuolit hänen uuteen ravintolaansa ja käytiin pikaisesti lounaalla. Kameraa en ottanut mukaan joten kuvat vanhoista tuoleista ja turskasta valkosipulikastikkeessa jää nyt puhelimen uumeniin.