keskiviikko 15. elokuuta 2012

Reggae star

Viikonloppu juuri ennen Suomeen paluuta meni tosi äkkiä ja ohjelmaa riitti. Lauantaina oltiin vielä töissä ja sunnuntaina koitti kesän ensimmäinen ja ainut festari!

Lähdettiin ison kaveriporukan ja kahden auton voimin reggaefestareille Reggae Sun Ska:han. Ei ne nyt ihan Provinssin kaltaiset ollut, mutta ainakin vähän sinnepäin. Oli kylmä, vähän tihuutteli vettä silloin tällöin ja tavarat ei aina pysynyt kovassa menossa mukana.

Perinteisen (salmiakki)kossun sijaan sentään siemailin Ranskan perinnejuomaa shamppanjaa.

kuva google-haku

Alue ei ollut mitenkään kovin suuri ja siihen kuului vain kolme lavaa, joista kaksi oli melkein toisissaan kiinni. Populaa oli kyllä hieman enemmän kuin tuossa kuvassa. Huippuesiintyjät kuten Damian Marley ja Ayo esiintyivät jo perjantaina ja lauantaina. Muista esiintyjistä en sitten ollut koskaan kuullutkaan, kunhan seurailin muiden mukana ja kuuntelin kaikkea uutta.

 Meillä ei ollut muuta leiriytymispaikkaa kuin minun Twingo ja sateen ropistessa sekin toimi tosi hyvänä hengailupaikkana. Oltiin tuota mukana kaikenmaailman piknikvärkettä ja juomaa ja ruokaa riitti. Huomaa oven pielessä roikkuva Raiskin tuulitakki. Kesti ihan leikiten tällaiset pienet, ranskalaiset sateen puuskat.

 Hieno festariasuni. Tukkakin niin hyvin sadekuuron jäljiltä.

Topille uskalsi riisuutua siksi kymmeneksi minuutiksi kun aurinko vähän paistoi. Mulla oli jalassa myös farkkushortsit, kun itsepintaisesti ajattelin, että nyt on kesä ja ollaan etelä-Euroopassa. Yöllä kun mittari näytti 15 astetta tuli kuitenkin mieleen, että olis ne pitkät housutkin ihan kivat.

Kaikista hämmentävintä festareilla oli se, että illan tullen tuli oikeasti pimeää. Silloin ei kannattanut hukata kavereitaan, sillä pimeässä ihmismassassa olisi ollut tosi hankalaa löytää ketään. Autojen parkkipaikalla (siis pellolla) ei ollut yhtään valoja, mutta kaikki meidän poppoosta kuitenkin löysivät tiensä autoille, loppujen lopulta. Voisiko nyt alkaa suunnitella taas uutta Provinssikeikkaa.

tiistai 14. elokuuta 2012

On se ihanaa

Taas päästään vähän kirjoittamisen makuun! Ainakin sellainen kiva lukija kuin Cherry muisti mut vielä heheh. Loma vaan viuhtoo ohi hirmuista vauhtia, mutta onneksi tässä on ehtinyt tehdäkin vaikka mitä, esimerkiksi rentoutua kunnolla. Eihän tämä kesä nyt vielä ole ohi, ei...


Olen ehtinyt tulla Suomeen yllätysvierailulle ja kertoa siitä vain siskolle etukäteen. Lähtö tuli niin äkkiä, että sain hommattua lentoliputkin vain alle kaksi viikkoa ennen lähtöä. Äiti oli hieman yllättynyt.

 Jotta ei menisi tämä kotimaahan matkustelu liian helpoksi, oli passi mennyt vanhaksi ja sitä varten piti lähteä varta vasten Suomen suurlähetystöön Pariisiin ja hienosti nimetylle Place de Finlandelle.

 Onneksi Pariisissa oli just silloin hieno ilma, aurinko porotti ja katselin vähän huvittuneena kuinka pariisilaiset levittäytyivät Jardin des Tuileries-puistossa suihkulähteen ääreen vilvoittelemaan. Snobistelen nyt, että meillä on sentään Atlantti ja sen aallot!

Totta puhuen en edes ehtinyt hirveästi olla siellä Pariisissa. Saavuin klo 9 aamulla, passinteon jälkeen kävin 1:ssä kaupunginosassa lounalla yhden kaverin kanssa ja sain sitten mahtavan idean patikoida koko kaupungin läpi juna-asemalle, kun se metrolippukin on niin kallis. Klo 16 saavuin lopulta ihan ajoissa asemalle, tosin hikisenä ja hieman nääntyneenä melkein kolmen tunnin kävelyreissun jälkeen. Illalla oli ihan kiva raahautua suoraan asemalta töihin...Mutta olihan se Pariisikin hieno!

Passikin saapui sopivasti päivää ennen lähtöä niin, että pääsin lopulta Suomeen. Ensiksi kurvailin Tampereelle siskojen luo. Kierreltiin kaupungilla shoppailemassa, nähtävyyksiä katsellessa ja...

 ...syömässä yksiä tosi hyviä vohveleita torilla. Myyjäkin oli tosi kiva nuori tyttö, suosittelen. Tekisi heti mieli ostaa vohvelirauta tai kaivaa ainakin se ikivanha esiin jostain. Ehkä vaan helpompaa ostaa uusi.

 Pohjanmaalla syöminen on vaan jatkunut kun liian lyhyessä ajassa pitäisi ahtaa naamaansa kaikkia suomiherkkuja kuten ruisleipää, aamupala-juustoa, suolakurkkuja, mansikoita, mustikoita, herneitä, mustikkakeittoa ( jo melkein kaksi purkkia mennyt!), irtokarkkia ja jäätelöä.

Shoppailla ehtii tietty aina ja tällä kertaa olen löytänyt sellaistakin uutta kuin silmälasit!

Menin näöntarkastukseen Nissenille ja bongasin nämä. Halvatkin on, vaan 25€. Mitäs pidätte? Meen ehkä huomenna takaisin ne ostamaan ihan oikeasti.

Sori kuvien laadusta, ne on otettu mun mahtavan kännykän vähemmän mahtavalla kameralla.

sunnuntai 12. elokuuta 2012

Blogiloma

Jaa, tästä taisi nyt tulla sitten vähän pidempi tauko kun oli tarkoituskaan! Kesä on kulunut kiireisissä merkeissä tai ei ole ainakaan huvittanut/ ehtinyt/ jaksanut istua kotona tietokoneen ääressä joten siinä samassa blogijutut ovat sitten jääneet vähemmälle. Töissä pyörähti myös uudet, vaikeat kuviot liikkeelle pian Hong Kongista paluuni jälkeen ja rakkauselämässä on myllertänyt, joten aika ja energia on kulunut myös sinne suuntaan.

Nyt olen kuitenkin Suomessa, äidin oivallisessa huomassa Pohjanmaalla! Saavuin tänne viikko sitten ja rentoutuminen ja stressitön lomailu on taas palauttanut myös blogi-innostuksen. Kuvia on tullut otettua ja meinaan nyt yrittää julkaista pari juttua enemmän kuin tuossa heinäkuun puolella (ei kauhean vaikeaa heheh).

Joten kuulemisiin taas pian! Kiva jos lukijoita on jaksanut venailla aina tähän asti!