keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Viinimessuilla

 Pääsin Hong Kongiin just viinimessujen Vinexpon aikaan. Tai no, pääsin, siis ajoitin menoni! Messujen eka päivä kului siihen että hengailin vielä lentokoneessa, mutta tokana päivänä oltiinkin jo asialla. 

 
Nämä messut järjestetään joka toinen vuosi Bordeaux'ssa (jossa oltiin muuten viime vuonna) ja joka toinen Hong Kongissa. Nimensä mukaisesti Hong Kongin messut keskittyy Aasian alueen kauppaan ja kyllä siellä olikin yhtä jos toista merkkiä ja maata edustettuna, jotka pyrkivät Aasian markkinoille.

 
Kuten monella muullakin alalla viiniala on kukoistuksessaan Aasiassa ja erityisesti Kiinan alueella, jossa myynti kasvaa kovaa vauhtia sitä mukaa kun väestö on alkanut omaksua viininjuomisen tapoihinsa. Tällä hetkellä kuitenkin esim. Kiinan viininmyynnistä vain noin 15% on maahantuotuja viinejä ja loput tuotetaan paikan päällä. Itse olin "töissä" LS Winegroupin mukana tsekkaamassa uusia viinejä heidän Hong Kongin portfolioonsa
.
 
Kaverini oli töissä Vinexpolla, joten saatiin sisäänpääsy ruotsalaisen Andreas Larssonin sokkomaisteluun. Olin aivan innoissani mahdollisuudesta nähdä tämä yksi pohjoismaiden tunnetuimpia viinimiehiä.

 
Ohjelmaan kuului kolme valkoviiniä ja neljä punaviiniä ja selitykset oli kivat. Valkoviinin tunnistin, mutta punaiset vähän huonommin, tulivat suurimmaksi osaksi alueilta jotka eivät tosiaankaan ole vahvuuksiani.

 
Lopuksi oli tietty pakko tällääntyä fanikuvaan.

 
Ehdittiin pikaisesti kierrellä myös messujen kojuosuudella ja käytiin Argentiinassa, Chilessä ja Uruguayssa ja moikkaamassa tuttuja ranskalaisten kojuilla. Ja lopulta juomassa pienen lasillisenkin.

Vinexpossa monet pienemmät tuottajat yhdistyvät ja vuokraavat salin, jossa voi sitten maistella kertaheitolla kaikkia samalta alueelta tulevia viinejä. Me käytiin maistelemassa Bordeaux'n Cru Bourgeois- viinit, Piemontessa ja Chilessä. Chile oli viimeisen päivän viimeinen etappi ja jämähdettiinkin sinne hetkeksi ja toiseksi jutskaamaan erään omistajan kanssa. Heidän kokoelmastaan lähti kaikki nuo ylläolevat pullot lopulta meidän matkaan.

 
Viimeisenä iltana meillä olikin sitten kiva lastillinen viinilaatikoita kotiin asti roudattavaksi...

 
Oltiin saatu kutsu Sparkling XO- konjakkishamppanjan esittelytilaisuuteen Four Seasons- hotelliin, jossa vierähti yksi ilta.

 
Tarjolla oli kyseisen kuplajuoman lisäksi myös muita viinejä ja me tytöt istahdettiin pitkän päivän päätteksi viinilasillistemme kanssa jalkoja lepuuttamaan sillä aikaa kun pojat hoitivat businessneuvottelut. Palvelu oli aivan omaa luokkaansa ja konjakit tultiin tarjoilemaan ihan sohvalle asti illan lopuksi.


Ja mikäs siinä oli samalla ihailla Hong Kongin pilvenpiirtäjiä ja nautiskella tajuttoman hyvistä buffet-pöydän antimista.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sinulla on mielenkiintoinen blogi. :) On hauskaa lukea jonkun toisen Ranskassa asustelevan suomalaisen kokemuksista.

Sofia kirjoitti...

Varmaan antoisa reissu ja sait taas oppia kaikkea uutta!

Maija kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta teidän reissunne, etenkin tuo Larssonin sokkomaistelu oli varmasti upea elämys! :)

Ella B kirjoitti...

Hei tytöt tajusin juuri että kerran puhelimella jättämäni kommentti ei olekaan julkaistu...

Emmi, kiva kun löysit tänne, itsekin tykkään lukea muiden Ranskan suomalaisten juttuja.

Sofia, oli kyllä tosi mahtavaa, vaikka Aasia ei ole koskaan ollut mikään unelmamatkakohteeni. Ihania kavereita oli tietysti vielä hienompaa nähdä.

Maija, vähän hirvitti matkustaa sinne asti, mutta kerrankos tässä mahdollisuus on. Ja oli tosi kiva ylläri kun päästiin livahtamaan tonne Larssonin maisteluun, itse olin ihan taivaissa, kun kiinalainen kaverini oli vaan että "kuka se on", vaikka ollaan ihan molemmat viinialalla.

Emmi Hannuksela kirjoitti...

Nyt mä varmaan saan rutiineihini tän sun blogin (ja Essin kans) :D Vitsi miten mahtavan kuuloinen reissu sulla olikin tuolla Hong Kongissa!