maanantai 12. marraskuuta 2012

Olipa kerran kenkä

Olen joskus kesällä bongannut tällaisen kenkä-aiheisen jutunjuuren parista blogista ja kun itse olen aika kenkäfani päätin sen nyt saada naputeltua. Kuvatkin on otettu joskus silloin kesällä kun oli vielä valoisaa ja aurinkoista kotona sisätiloissakin.

Viimeisimmät ostokset, mistä?

Löysin söpöt balleriinat Hong Kongista eikä ne ollut edes kalliit joten otin molemmissa väreissä. Ystävä tietysti vieressä vielä patisti ja nätti, nuori myyjä nyökytteli menemään suurennetuilla silmillään niin enhän mä vaan voinut jättää niitä sinne liikkeeseen. Totuus on, että tässä kesän loputtua täytyy tunnustaa etten ole käyttänyt niitä kertaakaan. Materiaali on halpaa muovia, johon ei kauheasti tee mieli tunkea paljaita jalkoja. Lisäksi minkä kanssa noita voi laittaa näyttämättä manga-nukelta? Tyyli, jota varten nuo siis on varmaan tarkoitettukin...

Paljon parempi ostos on ollut nämä kultaiset ballerinat ihan Zarasta. Enpä olisi uskonut, että laitan vielä joskus jalkaani teräväkärkiset "noitakengät"!

Lempiparisi, väri, koko?

 
"Köyhän naisen Louboutinit" eli mielestäni ihan noiden punapohjakenkien näköiset. Tämä ei silti tee niistä suosikkipariani vaan näiden mukavuus jalassa! Tuntuu kuin ne olisi mun jalalle tehdyt. Näillä on vedetty baarirundia, tanssittu pitkälle yöhön ja jaksettu vielä hoiperrella pystyssä kotiinkin asti. Taitavat olla kokoa 36, tuppaan olemaan useimmiten jostain 36 ja 37 välimaastosta niin, että joko puristaa liikaa tai sitten pitää vuorostaan tunkea sisälle kaikenmaailman puolipohjallisia.

 
Kyseessä on merkki Minelli, jota olen suosinut aika pitkään. Ostin nämä kesän aleista ja olen jo kerran vaihtanut niihin korkolaput ja pohjalliset, niin pidetyt on ollut.

Onko jokin kenkämalli, jota inhoat?

  
Yleensä en tykkää minikoroista, joko sitä korkoa on muutamat sentit tai sitten ei ole ollenkaan. Tai oikein teräväkärkisistä!

 Näistä ihanan sinisistä Vagabondin pikkukorkkareista olen kyllä tykännyt. Ehkä se on tuo hieman tökömpi korko joka tekee sen että nämä ovat olleet mieleiset. Ja tuo leikkaus edessä, joka saa jalan näyttämään aika sirolta vaikka pysytäänkin lähempänä maata!

Kuinka paljon olet valmis maksamaan uusista kengistä?

 
Riippuu aika lailla sen hetkisestä budjetista ja siitä mitä etsii. Eniten olen varmaan maksanut nahkaisista talvisaappaista. Oltiin silloin lomalla Barcelonassa ja muistan kuinka kävin mallailemassa saappaita pari päivää ennen kuin kävin ne lopulta ostamassa juuri ennen lähtöä. Ja onneksi kävinkin, silloin oli vuosi 2007 ja käytän kyseisiä kenkiä edelleen joka talvi.

 
Nämä kivat korkkarit, joita on näkynyt yhdessä jos toisessa blogissa, sen sijaan ostin keväällä Zarasta van muutamalla kympillä. Kyllä tuntui sijoitukselta, vielä kun ovat ihan ok kivat jalassakin.

Kuinka kauan käytät yhtä kenkäparia?

 
Siihen asti kunnes ne alkaa olla niin ränsistyneet ettei niille enää voi tehdä mitään ja alkaa pohjassakin olla reikä. Näistä toiset on jo roskissa ja toiset taitaa seurata aika pian perässä. 

Voisitko ostaa samanlaiset kengät kuin ystävälläsi on?

  
Voin ihan hyvin. Ei me varmaankaan niitä yhdisteltäisi samalla lailla kuitenkaan. Ostin jo kerran samanlaiset talvisaappaat äidin kanssa ja tulipa vielä paria tuntia myöhemmin siskokin kotiin samaisen parin kanssa!
 
 
Nämä on mun yhdet hyvät korkkarit joita on tullut käytettyä jo aika paljon. Kävi ilmi, että entisellä pomolla on ihan samat mustana ja konjakinvärisenä. Käytiin sitten usein bilettämässä yhdessä ja molemmilla samat kengät jalassa.
 
Millaisilla kengillä käveleminen on mukavinta?

  
Lenkkarithan ne kaikista mukavimmat on, mutta kesäisin tykkään kävellä joka paikkaan näillä kiilakoroilla. Nämä on ihan parhaat jalkaan, mistään ei purista, hinkkaa, särje tai väsy. Esim. seisovassa työssä olen huomannut, että sileäpohjaiset balleriinat eivät olekaan niin mukavat sillä ne on liian matalat hyvää seisoma-asentoa varten.

 
Ostin nämä kiilakorot ensin tällaisena kukkaisena muutama kesä sitten ja niiden mahtavuuteen havahtuneena mustana versiona seuraavana kesänä. Enpä ole katunut yhtään, just sain pohjaa liimailla kun on ollut niin kovassa käytössä.

Oletko kesäisin ilman sukkia tai kenkiä?

Ilman sukkia koko kesä, rannalla ilman kenkiä. Syksyisin lyödään usein vetoa kämppiksen kanssa mihin asti kestää ilman sukkahousuja ja raja tulee vastaan yleensä lokakuun puolessa välissä. Talvisinkin käytän useimmiten sukkahousuja ja viime viikot kun olen heilunut remonttireiskana, tuli yllättävän äkkiä sukkapula, kun yhtäkkiä laitoinkin housut joka päivä.

Jos saisit ilmaiseksi millaiset kengät tahansa, mitkä ottaisit?

 Olen katsellut pitkään sillä silmällä Minna Parikan kenkiä. Viehättävää niissä on se, että ne ei ole liian tavallisia vaan aina löytyy jotain kivan erikoista kuten nämä hienot siivet! Tai jotain söpöä kuten klassisimmassa sydän-kengässä ( vai pitäisikö sanoa niitä balleriinojen manga-viboja...).

 
Voi apua googlettaessa kuvia, löysin nämä, jotka on mielestäni aivan täydelliset! Olisin ostanut tältä istumalta, mutta niitä ei enää ole tarjolla omassa koossani! Pitääköhän mun nyt alkaa viettää öitäni etsien näitä täydellisiä korkoja jostain nettikaupasta...

Minnan kengissä on myös kivaa vintage-henkisyyttä, josta tykkään kovasti. Voi kun nämä onkin kaikki kauniita! Pitikö mennä vastaamaan näin tosissani tähän kysymykseen...

3 kommenttia:

Emmi H kirjoitti...

Voi mä niin haluisin kans tuollaiset ballerinat, jotka ostit tuolta Hongkongista! Ne on ihanan söpöt :)

Ella B kirjoitti...

Joo noi onkin tosi sun tyyliä, mutta ehkä vähän liian pienet! Olisin muuten voinut sulle lahjoittaa...

Elle-Marie kirjoitti...

Ihania kenkiä! Itse haluaisin vielä mustat perusavokkaat, joilla jaksaisi tallustella pitkäänkin ilman että jalat huutavat hoosiannaa.:)