tiistai 14. elokuuta 2012

On se ihanaa

Taas päästään vähän kirjoittamisen makuun! Ainakin sellainen kiva lukija kuin Cherry muisti mut vielä heheh. Loma vaan viuhtoo ohi hirmuista vauhtia, mutta onneksi tässä on ehtinyt tehdäkin vaikka mitä, esimerkiksi rentoutua kunnolla. Eihän tämä kesä nyt vielä ole ohi, ei...


Olen ehtinyt tulla Suomeen yllätysvierailulle ja kertoa siitä vain siskolle etukäteen. Lähtö tuli niin äkkiä, että sain hommattua lentoliputkin vain alle kaksi viikkoa ennen lähtöä. Äiti oli hieman yllättynyt.

 Jotta ei menisi tämä kotimaahan matkustelu liian helpoksi, oli passi mennyt vanhaksi ja sitä varten piti lähteä varta vasten Suomen suurlähetystöön Pariisiin ja hienosti nimetylle Place de Finlandelle.

 Onneksi Pariisissa oli just silloin hieno ilma, aurinko porotti ja katselin vähän huvittuneena kuinka pariisilaiset levittäytyivät Jardin des Tuileries-puistossa suihkulähteen ääreen vilvoittelemaan. Snobistelen nyt, että meillä on sentään Atlantti ja sen aallot!

Totta puhuen en edes ehtinyt hirveästi olla siellä Pariisissa. Saavuin klo 9 aamulla, passinteon jälkeen kävin 1:ssä kaupunginosassa lounalla yhden kaverin kanssa ja sain sitten mahtavan idean patikoida koko kaupungin läpi juna-asemalle, kun se metrolippukin on niin kallis. Klo 16 saavuin lopulta ihan ajoissa asemalle, tosin hikisenä ja hieman nääntyneenä melkein kolmen tunnin kävelyreissun jälkeen. Illalla oli ihan kiva raahautua suoraan asemalta töihin...Mutta olihan se Pariisikin hieno!

Passikin saapui sopivasti päivää ennen lähtöä niin, että pääsin lopulta Suomeen. Ensiksi kurvailin Tampereelle siskojen luo. Kierreltiin kaupungilla shoppailemassa, nähtävyyksiä katsellessa ja...

 ...syömässä yksiä tosi hyviä vohveleita torilla. Myyjäkin oli tosi kiva nuori tyttö, suosittelen. Tekisi heti mieli ostaa vohvelirauta tai kaivaa ainakin se ikivanha esiin jostain. Ehkä vaan helpompaa ostaa uusi.

 Pohjanmaalla syöminen on vaan jatkunut kun liian lyhyessä ajassa pitäisi ahtaa naamaansa kaikkia suomiherkkuja kuten ruisleipää, aamupala-juustoa, suolakurkkuja, mansikoita, mustikoita, herneitä, mustikkakeittoa ( jo melkein kaksi purkkia mennyt!), irtokarkkia ja jäätelöä.

Shoppailla ehtii tietty aina ja tällä kertaa olen löytänyt sellaistakin uutta kuin silmälasit!

Menin näöntarkastukseen Nissenille ja bongasin nämä. Halvatkin on, vaan 25€. Mitäs pidätte? Meen ehkä huomenna takaisin ne ostamaan ihan oikeasti.

Sori kuvien laadusta, ne on otettu mun mahtavan kännykän vähemmän mahtavalla kameralla.

4 kommenttia:

Matkantekijätär kirjoitti...

Heeeih, ei sua ole unohdettu. Älä huoli! ;)
Mulla on kans tehnyt pari päivää ihan hirveesti mieli vohveleita, enkä muista onko mun rauta täällä vai äidillä... Pitää varmaan vähän kysellä sen perään!
Niin ja hauskat ne sun lasit, mitä olit käynyt katsomassa! :)

Riina kirjoitti...

Jessus mikä jäätelö! Tuohan on melkein sun pääsi kokoinen! :D

Tykkäsin myös pokista, ovat sopiva sekoitus klassista naisellisuutta ja kasaritrendiä, olematta kuitenkaan liian tavikset tai liian hipsterit (en voi sietää niitä puolikasvoa peittäviä mukatrendipokia, joita jokin aika sitten oli joka toisella trenditietoisella).

Ella B kirjoitti...

Matkantekijätär, hyvä hyvä siis. Nuo vohvelit oli kyllä paljon parempia mitä muistin niiden näin ylipäätänsä olevan! Ja laseista, no lopulta mukaan lähti vähän erilaiset kuitenkin, nimittäin keltaiset sangat. Niistä lisää kun saan ne kuvailtua.

Riina, joo myyjätyttö oli tosi kiva ja jäin juttelemaan sen kanssa, josko sitten vähän harhautin sitä ja sain hieman isomman... Hassusti kävi ilmi, että hän on siskoni kaveri, sanoi vaan "kun te ootte niin samannäköisiä!".

Pokat oli kivat, mutta lopulta vähän "värittömät". Otin siis toiset, niihin pitää vaan saada vielä teetettyä myös lasit. Joo, oon yrittänyt etsiä aika pitkään jotain hienompaa variaatiota niistä hipsteripokista ja nyt sitten ihan sattumalta löytyi.

Heidi Tuominen kirjoitti...

Oih, Pariisi. Tulee aina niin kauhee kaipuu muuttaa takas tonne kun näkee kaupngista kuvia. x