maanantai 4. helmikuuta 2013

Pubisunnuntai

 Niin on vaan äkkiä hurahtanut tammikuu ja nyt oltaisiin jo helmikuussa. Kevät lähenee...Tänä sunnuntaina jaksoin kerrankin herätä ajoissa (ennen keskipäivää siis) ja olin sopinut treffit kauppahallille, le marché des Capucins, yhden kaverin kanssa. Itse vaivaannuin paikalle vain syömään, mutta muut olivat jo kierrelleet hedelmä-ja vihannesostoksillakin.

 
Istahdettiin itselle tuttuun "Chez Jean-Mi"-kojulle ja tilattiin merenelävälaiva ja valkoviinilasilliset. 

 Paikalla oli jo ihan kauheasti väkeä ja saatiin jonottaa hetken aikaa pöytää. Kylmä viimakin oli saapunut taas takaisin meille ja katkarapusatsin jälkeen kyllä paleli niin varpaita kuin sormiakin. Onneksi oli kivaa seuraa ja hyvää ruokaa! Tämä kauppahallibrunssi on aika tuttu tapa monelle paikalliselle ja näkyi vilinässä turistejakin. Erityisesti sunnuntaisin paikka on tupaten täynnä, mutta viikolla on paljon väljempää. 
Kauppahallin kojut ovat auki klo 5-15 ja täytyy tunnustaa, että joskus on tullut käytyä syömässä ostereita jo klo 6 suoraan yökerhosta tulleena.

 Samaksi illaksi oltiin taas sovittu tapaaminen pubikisailuun työporukan kanssa. Osa söi ja visaili...

 
...ja osa vain joi kaljaa. Tässä kuvassa omani, Ginger Twist, sitruuna-inkivääriolut.

 Frog&Rostbeef on ilmeisesti osaksi ketjuistunut ja pubeja löytyy myös Pariisista ja Toulousesta nimen eri variaatioilla. Heidän erikoisuutenaan on valmistaa itse omat oluensa.

 Samalla myös leikittiin kameran valotusominaisuudella...

 ...oltiin sunnuntainuutuneen näköisiä ja mulla oli päällä uusi farkkupaita...

 
...Ja väsyneitä edellis-illan juhlinnoista. Itsekin vedin pienet päikkärit vaikka olin kiltisti hipsutellut kotiin töistä enkä lähtenyt bilettämään muiden mukana.

Ihanaa kun sunnuntaina voi vaan olla stressaamatta ja tehdä kaikkea kivaa!

6 kommenttia:

Maria kirjoitti...

mm.. merenelavia ja lasillinen valkoista... :-)

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!
Eksyin sattumalta sun blogiin:) olen utelias tietämään, että miten oot päätynyt Ranskaan, minkä ikäinen olit, kauan oot asunut siellä, mitä teet siellä ja muutenkin vaan vähän yleistietoa sun elämästä. Olisin tositosi kiitollinen jos vastaisit. Olen nimittäin koko ikäni unelmoinut muutosta Ranskaan, olen abiturientti ja vaikka se ehkä hullulta kuulostaa haluaisin jo nyt muuttaa opiskelemaan sinne mutta mulla on niin vähän tietoa kaikesta että taitaa jäädä vielä vuodeksi jäihin:)

Ella B kirjoitti...

Maria, lasi tai pari joo, aamiaiseksi. Tulin suoraan Pojun luota!

Anonyymi, lähdin itse heti kirjoitusten jälkeen siinä heinäkuun alussa. Tarkoitus oli siis lähteä "välivuotta" viettämään ja samana syksynä aloitin kielikoulussa ranskan opiskelun puoleksi vuodeksi. Sen jälkeen jatkoin puoli vuotta töissä ja syksyllä aloitin yliopistossa. Välillä olin taas töissä ja välillä taas koulussa ja seurailin välillä silloisen miehen perässä kunnes pari vuotta sitten sain päätökseen maisterin tutkinnon täällä Bordeaux'ssa. Nyt olen siis töissä Bordeaux'ssa. Vastauksia kysely-postaukseen tästä aiheesta löytyy haaste-tagin alta kunhan jaksat vähän selata siinä haaste-kategoriassa kauemmas.

Kannattaa lähteä, useimmiten ihmiset on tosi kivoja ja kyllä täältä muitakin ulkomaalaisia löytyy. Opiskelujakin on suht helppo saada täällä aikaiseksi, ei oo sellainen hikipinko meno (kuten voin kuvitella) Suomessa olevan. Jos haluat lisää tietoa joistain Ranska-jutuista tai täällä opiskelusta, laita sähköpostia ella_56@hotmail.com.

Anonyymi kirjoitti...

Voisitko joskus tehdä videopostauksen jossa puhuisit ranskaa?:) olis tosi kiva:) tykkään sun blogista!

Kuwaitin kaunotar kirjoitti...

Haaste olisi sulle blogissani...

Ella B kirjoitti...

Anonyymi, apua mä en yhtään tykkää mun äänestä! Voisin ehkä toteuttaa tämän jonkun (ranskalaisen) kaverin kanssa, olis niin ku vähän vähemmän outo olo :)

Kaunotar, kiitti yritän tehdä sen tosi äkkiä, kuten aina haha.