maanantai 30. marraskuuta 2009

Ensimmäinen Adventti

Kävin tutustumassa perjantaina alkaneeseen joulumarkkinoihin ja nostattamassa joulutunnelmaa. Tuntui, että ainakin puolet mökeistä oli vielä (tai jo) kiinni, mutta onneksi tärkeimmät, eli paikallista "glögiä" myyvät oli auki!


Ihana kävellä pimeän tullen kun jouluvalot ovat ilmestyneet joka paikkaan.


Hôtel de ville-aukiolle on avattu jäärata, jonne pääsee luistelemaan, silloin kuin ei sada. Se on asennettu valaistun joulukuusen viereen joka näkyy tuosta alimmasta kuvasta.

Keskustassa sijaitsee macaron-taivas, jossa niitä myydään useassa eri maussa. Mielestäni kaikkein parhainta niissä on nuo värikkäät vuoret, joita voi ihailla ikkunasta.


Ja lisää jouluvalaistusta...


Pojat poseeraa muodikkaiden skoottereiden kanssa, täällä aika iso osa nuorista (ja ihmisistä yleensäkin) on aika hienoa tyyliä...

Ja kaupungin erikoisuuskauppa, joka myy canelé-leipomuksia on verhoutunut myös jouluun. En tiedä näkyykö kuvasta, mutta pingviinien vieressä on nougaasta valmistettuja söpöjä saappaita ja puukenkiä.

2 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

Bordeaux on kyllä kiva kaupunki!
En kunnolla ole päässyt tutkimaan, mutta pari kertaa käynyt käyskentelemässä ohikulkumatkalla kohti Bergeracia ( ja Lalindea).

Jouluna taas lennetään Boreauxiin ja sitten ajellaan "anoppilaan". Vilkutan ohimennen!! :)

Ella B kirjoitti...

Itsekin olen alkanut vasta tutustumaan, aika kaunista täällä kyllä on (ainakin silloin kun ei sada...). Itse en ole täällä joulua näkemässä, silloin pääsen kotiin!