maanantai 1. helmikuuta 2010

Minä ja Bordeaux

Ei voisi uskoa, että neljä kuukautta sitten täällä oli vielä kesää jäljellä ja minä saavuin kaupunkiin juuri parahiksi siitä nauttimaan. Löysin joitain alkuajan kuvia arkistojen uumenista ja tässä tuleekin pieni kuvapainotteinen kooste ajasta, jonka olen jakanut tämän kaupungin kanssa.

Tässä on kuvaa keskustasta.

Keskusta kiertää joen rantaa ja kouluni sijaitsee tämän joen rannalla vähän kauempana. Terassilla on mukava oleilla välitunneilla, varsinkin jos aurinko paistaa. Tässä(kin) tapauksessa ranskalaiset ovat lähteneet toteuttamaan uutta koulurakennusta liian vähän aikaa pohdittuaan, sillä terassin katto on täynnä pieniä reikiä ja kun sataa, ei ulkona pääse sadetta suojaan mihinkään...

Lokakuussa käytiin vielä rannalla, vaikka meriveteen ei millään olisi voinut mennä uimaan. Jotkut surffarit siellä taisi olla. Niilläkin oli täydet suojavarusteet päällä Atlantin kylmyyttä vastaan suojaamassa.


Kävin tutustumassa kesäkaupunkiin Arcachon'iin, joka tulvii snobeja pariisilaisia kesäisin, niin olen kuullut...Rantaa ja caramel'ia piisasi. Katselin ja vertailin aivan hulluna kaikkia eri toffee-tuotteita ennen kuin päädyin (ylihinnoiteltuun) suklaaseen ja levitteeseen.


Olen myös käynyt kiipeämässä kuuluisalla erittäin korkealle Dune de Pilat- hiekkadyynille ja katsellut upeita maisemia.

Portaista huolimatta otettiin perinteinen tyyli ja patikoitiin jaloin aivan ylös asti ja toisella puolella laskeuduttiin meren rantaan asti. Välillä tuli vähän kuuma.

Hauskinta oli juosta jyrkkää hiekkamäkeä alas.


Yksi Bordeaux'n maamerkkejä: Place de la Bourse, joka oli joskus syksyllä verhottu vaaleanpunaiseen. Jopa vesi, joka virtasi oli vaaleanpunaista. Ei ehkä paras ja nätein idea...

Löysin Zarasta iiiihanan talvitakin, joka oli kevyttä ja tosi pehmeää turkista. Toivoin lahjaksi, mutta en saanut. Päädyttiin lopputulokseen, että ei tämä sovikaan niin hyvin minulle. Kävin sitä silti kokeilemassa vielä kaksi kertaa ennen kuin hyväksyin ajatuksen...

Quinconces-aukiolla on aina jotain ohjelmaa. Syksyllä paikalla oli huvipuisto, jonka jälkeen tuli liha-ja vintagemarkkinat ja nyt paikalla on joku sirkus. Huvipuistosta kävin ostamassa muutaman kerran hattaraa ja churros'ia.

Opiskelijaelämän myötä jatkui myös opiskelijaillat. Tässä ensimmäistä kertaa baarissa ja hula kaulassa tunnelmaa kohottamassa.

Juuri tänään pohdin kuinka hyvin olenkaan lopulta sopeutunut, tunnen jo aika monen kortteerin kadut ulkoa ja osaisin kotiin mistä tahansa Bordeaux'sta. Ja niin pitää jo nyt lähteä! Viimeinen kouluviikko vierähti käyntiin, keskiviikkona viimeiset tunnit ja sen jälkeen edessä enää koeviikko. Ja sitten kohti uusia seikkailuja!

2 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

Tosi kiva kierros Bordeuxissa kuvien myötä, kiitos! :) Mielettömän näköisiä nuo hiekkadyynit!!
4kk menee tosi nopeasti, musta tuntuu että viimeset 4 vuottakin on vain hujahtanut ohi!! HUI!

onnea uusiin seikkailuihin, bloggaile niistä sitten kanssa jooko!! ;)

Ella B kirjoitti...

Niinpä se aika juoksee, kun on kivaa! Kirjoitellaan pian taas, nyt vähän vähemmän kun olen kuluttanut aikaani kokeisiin valmistumalla tai juosten kavereita tapaamassa vielä viimeisiä kertoja.