torstai 25. helmikuuta 2010

Suomalainen Turisti

En ehtinyt loppujen lopuksi ottaa montakaan kuvaa etelän reissulta, vaan aika kului töissä ja ensin sinne löytämisessä, muutamia viinejä ja yhtä erinomaista siideriä maistellessa ja lopulta kiireellisesti vanhan kaverin tapaamisessa ja taas junassa.


Tapahtuma pidettiin Verchant-tilalla, jossa olikin ylelliset puutteet tähän tarkoitukseen.


Aurinko paistoi ja lämmitti niin että alkoi tuntua oikein keväältä ensimmäistä kertaa. Tuli melkein kuuma vaikka olin laittanut vaan ballerinat. Ehkä silläkin oli jotain vaikutusta, että kävelin sinne pienen tovin, kun en päässyt autolla kuten kaikki muut...

Tuntuu oudolta olla lomalla ja niin ettei ole oikeasti mitään tekemistä. Jo alkaa parin päivän päästä kyllästyttämään. Ilman autoa on huono lähteä kiertelemäänkään minnekään lähiseuduille, huomiseksi on luultavasti tiedossa retki valtameren (siis Océan eikä mikään tavallinen meri, kuten paikalliset tykkää painottaa) äärellë.


Olen silti käynyt vielä käyskentelemässä keskustassa, mutta harmiksi eilen iltapäivällä sää muuttuikin huonommaksi, joten eipä tullut aurinkoisia kuvia, kun hengailtiin liiaksi aamulla kämpillä!


Ihailtiin skeittareita ja rullaluistelijoita skeittipuistossa. Osa pojista oli tosi nuoria ja söpöjä, mutta hyvin pysyivät pystyssä.


Matkan varrelle osui myös Ice Room, josta olen kuullut juttua ja jonne olen itsekin halunnut mennä, mutta taitaa jäädä ensi vuodelle. Konseptiin kuuluu siis nimen mukaisesti jäinen huone, jonne pääsee 10 euron sisäänpääsymaksulla 20 minuutiksi rajattoman baarin ääreen töppöset kädessä. Kaverin mukaan sieltä ei ulos selviä "ihan selvänä". Tämä saattaisi muistuttaa suomalaisesta menosta lämpötilansa ellei muunkin menon puolesta...

Lillet on paikallinen vähän vahvempi viini, johon on sekoitettu appelsiinilikööriä. Tämä on ollut vuoden sana ja tuote, joten oli pakko ottaa kuvaan, kun näkyi jonkun periranskalaisen kahvilan listassa.


Kävin myös keskustan aukiolla sijaitsevassa l'Intendance-viinikaupassa. Viinipullot kiertävät kauppaa ylös asti kuin jossain linnan tornissa konsanaan. Jaoettelu tapahtuu alueen mukaan ja ylimpänä on erikoistapaukset. Vanhin viinipullo bongattiin vuodelta -60.


Koulussa olen perehtynyt paljon Sauternes- viinien tapaukseen (erittäin makea valkoviini, vin liquoreux, jossa usein hunajan ja hillottujen hedelmien vivahteita näin ideaa antamaan). Hyllystä löytyi paria eri vuosikertaa Château d'Yquem- viiniä, joka on ainut 1er cru classé tässä kategoriassa, eri suomeksi sanottuna parasta laatuaan. Hintaa oli 400-500e, näkyy ehkä hämärästi allaolevasta kuvasta.


Pitäisi ehkä nauttia tästä joutilaisuudesta, sillä kuten hyvin tietää ei sitä jatku kovin pitkään. Vähän myös jännittää, kun täytyy alkaa olla "kunnon" oman alan töissä, vaikka kuinka olisi kyse "vain" työharjoittelusta, silti on määriteltyjä tuloksia, joihin pitäisi päästä...Mitenkähän tästä kaikesta selviää! Toisaalta odotan innolla mitä haasteita onkaan edessä.

Ei kommentteja: