torstai 3. maaliskuuta 2011

Kiinalainen Uusi Vuosi


Tästä piti kirjoitella jo aikaisemmin, mutta nyt täältä tulee kuvasaldoa! Eli juhlittiin Kiinalaista Uutta Vuotta helmikuussa, kun vuosi vaihtui jäniksen vuodeksi. Kaverini järjesti kaiken kattavat pippalot, jossa oli ruokaa ja juomaa tarjolla yllin kyllin koko iltapäivän.

 Ensin otettiin aperitiivia, nuo paistetut kasviskolmiot ja katkarapurullat oli tosi hyviä, ja niitä riittikin tarjolla koko päivän ajan.
 
 Seuraavaksi käytiin pöytään ja nauttimaan lämpöisempää ruokaa. Pukukoodina oli punainen, joka on uuden vuoden väri.

 
Pöydässä oli muunmuassa kuvassa olevaa lihapataa ja kantonin riisiä.

 Syömisen välissä jaksettiin vähän pelleillä kämppiksen kanssa. Koko ateria muuten meni syömäpuikoilla, jotka ihmiset sitten saivat kotiinviemiseksi.
 Kokki keittiössä ahkerasti raatamassa, onneksi hänkin ehti aina välillä tulla syömään meidän muiden kanssa.

 
Hellalla kiehuvia keitoksia, minulla ei ole pahemmin hajua että mitä nämä ovat. Keskellä taisi olla jotain liha-raviolisoppaa ja vasemmalla kasviskolmioita.
 Koristeena toimi myös jotain punaista ja kiinalaista.

 Ja taas syödään, tällä kertaa paistettuja nuudeleita.


 Välillä ehditään vähän kuvaillakin tyttöjen kanssa.
 Jälkiruoaksi oli litsejä...

 Merilevämössöä, jonka nimeä en osaa kääntää suomeksi, kermakastikkeessa. Tämä ei ollut kovin monen suosikki, mutta tätä ilmeisesti syödään usein Kiinassa jäähdytettynä kesäkuumalla. No, tulipas ainakin kokeiltua...

Sekä pähkinänougaata ja onnen keksejä. Omaksi tekstikseni tuli tämä: " Se joka puhuu paljon pöydässä, nousee ylös nälkäisenä". Tämä taitaa osittain pitää paikkansa, sillä olen melkein aina viimeisenä syömässä.

 
Sen jälkeen poseerattiin kaikki tytöt aurinkovarjot hiuksissamme. Joukkoon näyttää eksyneen pari blondia vakoojaa...
Tukan väriä joka makuun.

 Ihmetellään outoa viinietikettiä...

 
 Myös mattimyöhäiset saapuivat paikalle iltapäivän mittaan edellisillan juhlinnasta selvinneenä.

Pojat ihmettelemässä lautaselta pursuaavaa, kaikensorttista ateriaa.

Päivän aikana innostuttiin viininmaistelun seurauksena ostamaan junaliput Tour'iin. Kaveri oli ilmoittanut lähteneensä kotikonnuilleen lauantaina ja kutsunut meidät vierailulle sunnuntaisen kiinalaisen brunssin jälkeen. Niinpä muut laitettiin ovesta ulos ja me lähdimme juna-asemalle kuudelta illalla. Koko sotku jäikin sitten muutaman päivän päähän siivottavaksi, mutta onneksi haju ei ollut pahemmin ehtinyt levittäytyä kämppään, kun astuttiin ovesta sisään...

2 kommenttia:

lula kirjoitti...

Oliko tuo "merilevämössö" suolaista vai makeaa syötävää?

Ella B kirjoitti...

Lula, se oli enemmänkin makeaa, se on jotain hyytelöä, mutta mielestäni siinä ei kyllä maistunut mitenkään merilevä. Ja sitä syötiin jääkaappikylmänä. Ei se mitenkään pahan makuista ollut, mutta en ehkä itse ostaisi...