tiistai 13. joulukuuta 2011

Lukutoukka

Syksyn aikana on tullut luettua vähän vähemmän kuin yleensä. Kesän lämpö jatkui aina pitkälle syksyyn asti ja silloin tuli koluttua yöelämää ja kulutettua ruohikkoa piknikkeillessä. Nyt ilmojen viiletessä olen ehtinyt välillä käpertyä kotiinkin ja kirjan pariin. Muutamat opukset ovat jo lähteneet Suomeen, mutta tässä muutamia joita on tullut luettua viime aikoina.

Jennifer Weiner: The guy not taken. Kokoelma lyhyttarinoita, jotka on tosi hauskoja. Tähän tarvii välillä vähän keskittymistä, että pysyy mukana hahmoissa eikä kannata pitää pitkiä taukoja (kuten minä), niin tarinoiden huumori aukeaa. Suosittelen.

Paulo Coelho: Brida. Coelhon kirjathan on aina hyviä ja niistä irtoaa yhtä jos toista mietettä. Tässä puhutaan toisen puoliskon ja oikean (elämän) tien löytämisestä. Tuli just hyvään aikaan, kun itse olen pohdiskellut että mitä tässä nyt opiskelujen loputtua tekisikään.

Carlos Ruiz Zafon: Enkelipeli. Olen lukenut saman kirjailijan Tuulen varjon, joka oli mielestäni tosi hyvä. No niin oli tämäkin, joskin alussa vähän kesti ennen kuin pääsin mukaan tarinaan. Kyseessä on mielenkiintoinen jännitys-rakkaustarina, joka saa lopussa mysteerisiä ja kummitustarinan omaisia piirteitä. Lopussa jää pohtimaan, että mites tämä tarina nyt menikään.

Elizabeth Gilbert: Eat, Pray, Love. Suuren suosion saavuttanut nuoren naisen "elämänopas". En ole edelleenkään saanut luettua loppuun asti, joka ei ole kirjan vika vaan sen, että teksti sopii ihan liian hyvin omaan elämään. Tämä on kyllä välillä hauskakin, mutta juuri nyt olen Intia-osuudessa ja kaikki tuo hengellisyys on vähän liikaa työpäivän päätteeksi, kun tekee mieli vaan lukea jotain ajatuksia vaihtavaa hömppää.  

Jamie Cat Callan: French women don't sleep alone. Tämä on ranskalainen deittiopas suunnattu amerikkalaisille naisille, jonka perin yhdeltÄ kaverilta. No, Ranskassa asuvalle kaikki nämä "neuvot" on aika itsestäänselvyyksiä ja niitä tulee noudatettua ihan ajattelematta kuten illalliskutsujen järjestäminen, johon saattaa sitten joskus joku kaveri ilmestyä jonkun uuden tuttavuuden kanssa. Ja, no, ylipäätään ranskalaisten tyttöjen kanssa hengaus ajaa saman asian kuin tämän kirjan lukeminen.

 
Edellisestä kuvasta unohtui tämä kaverilta lainattu Stephen Clarke: Merde Happens. Järjettömän hauska tarina siitä mitä tapahtuu kun englantilainen herrasmies lähtee kiertämään Amerikkaa periranskalaisen tyttöystävänsä ja amerikkalaisen runoilijankaverinsa kanssa. Nauroin monessa kohtaa ääneen ja tämä on varsinkin hauskaa luettavaa, kun tuntee vähän ranskalaisia ja/tai englantilaisia kulttuurinpiirteitä. 

Ei kommentteja: