perjantai 2. heinäkuuta 2010

Kerrattakoon

Viime päivinä onkin aika kulunut kivan äkkiä. On ollut yhtä jos toista tekemistä. Eilen illalla järjestin Brillanen viinien maistelutilaisuuden entisen työpaikkani ravintolan iltamissa. No, oli aika katastrofi! Eihän siellä ollut melkein ketään ja sitä sitten spekuloitiinkin koko ilta. Eikä kukaan tajua minkä takia. Ehkä se on tämä kesä ja kuumuus, ehkä liian vähäinen mainostelu.
Toisena ongelmana on jalkani. Toiseen jalkaterään pisti eilen joku jonka luulin olevan hyttynen, mutta nyt koko jalkaterä on kaksinkertaistanut kokonsa, niin on paisunut. En oikein tiedä onko tämä joku allergiareaktio tai muuta, mutta viilentäviä rasvoja olen laittanut, ja toivottavasti se on ohi matkaan mennessä.


Tänään päällä oli taas shortsit. Viime vuonna olin ilmeisen ihastunut farkkuminiin ja tänä vuonna se näkyy vaihtuneen shortseihin. Yleensä pidän enemmän hameista, mutta shortsit on aika kätevät, ei tarvi huolehtia kun vähän jalkoja levittelee. Kun en jaksa pohtia, että mitä laittaisi päälle, laitan nämä shortsit. Kaikissa mekoissani tuntuu olevan joku ongelma. Ehkä pitäisi kipaista alennusmyyntien kautta, sitten kun ne alkaa...


Viime viikonlopusta kertyi muutamat kuvat ja laitan ne nyt tähän jatkoksi. Silloinkin oli niin kiire (lomailla) että ovat kuvat jääneet tietokoneen muistiin.


Sunnuntaina olin myymässä koko päivän meidän viinejä Rognesin viinipäivillä. Onneksi silloin ei ollut vielä aivan hirveän kuuma, vaikka loppupäivästä hiki alkoikin virrata.


Ei tullut pahemmin otettua kuvia muista kojuista kuin omasta. Tein silti itsekin pienen kierroksen muilla ja maisteltiin yhden kollegan ja hänen kaverin kanssa enimmäkseen valko-
ja roséeviinejä. Suurin osa ei ollut niinkään minun makuuni, mutta löysin kuitenkin muutaman pullon kotiin asti kuljetettavaksi.

Viereissä kojussa myytiin ihania, mutta aivan ylihinnoiteltuja provencelaisia herkkuja. Ostin silti muutamaa laatua, erityisesti noita herkullisia artisokkia.


Viikonloppuna nautittiin myös kavereiden kesken ja juhannuksen kunniaksi viinejä. Tämä viognier-valkoviini oli tosi hyvää. Maistui sekä tuoksui paljon päärynältä ja myös omenalta. Ei ollut liian kuivaa, vaan miellyttävän raikasta. Viikon viinisuosikki.


Illalla nautittiin myös punaviiniä Jurasta. Oli myös aika hyvää, ei liian vahvaa, mutta pehmeää, hieman täyteläistä ja tasapainoista. En muista mitä marjaa siinä maistui. Varmaan jotain tummia metsämarjoja, kuten karhunvatukkaa.


Maanantai kului viinitilalla tämän etelä-Ranskan alueen sommelierien järjestön, Association des sommeliers d'Alpes-Marseille-Provence, vierailua järjestelen. Ensin oli tiedossa viinien maistelua ja puheita. Toinen englantilainen viinintekijä tuli Luberonista maistattamaan valko-ja roséeviinejään. En tykännyt oikein yhdestäkään.


Kaikki 49 sommelieriä söi sitten (pitkän) lounaan viinikellarissa. Vähän jännitystä oli ilmassa, sillä catering-yritys , joka järjesti ruokailun saapui yli tunnin myöhässä. Eikä yhdeltäkään irronnut hymyn tapaista, mistään anteeksipyytelystä puhumattakaan. Lisäksi heillä ei ollutkaan tarpeeksi haarukoita jälkiruokaa varten eikä heidän tehtäviin kuulunut mikään tarjoilu, niin minä jouduin sitten auttamaan meidän työntekijöitä kaikessa tarjoilussa. Ja kyseessä oli eräs michelin-tähden catering-yritys Cucuronista, nimeä paljastamatta... Ja jopa salaatti ui paksussa kermajuustossa ja lohen lisäke purjo paksussa majoneesissa. Ei kyllä ollut mielestäni minkään tähden arvoista.

Huomenna on viinitilalla luvassa teatteriesitys ulkoilmassa illalla, joten menen varmaan sinne. Ja sitten pääseekin jo pakkailemaan! Ja uskomattomaksi onnekseni Suomeenkin on luvattu tosi kesäistä säätä.

4 kommenttia:

Airelle kirjoitti...

ei alennusmyyntejä? kun katselee telkkaa sohvallaan, luulisi että joka paikassa ne nyt alkoivat. mutta ne onkin telkassa niin pariisi-keskeisiä, mitä tapahtuu pariisissa, on muka totta kaikkialla.

ei muuten ole tullut viininmaistelusta mitään, kun olen koko ajan jollain lääkekuurilla :-(

Ella B kirjoitti...

Niinpa! Olen myos nahnyt tv:ssä ja kuunnellut radiossa ja lukenut lehdistä, mutta ei vaan yhdelläkään kaupalla ole vielä lupaa aloittaa alejansa.
Harmi ettet ole voinut maistella, tässä kuumuudessa lasillinen viileää roséeta maistuu aika kivalle. Mutta parantele nyt käsi ensin ja sitten on taas aikaa!

MaaMaa kirjoitti...

Aika järkyttävää että Michelin-tähteä kantava catering-yritys on antanut noin huonoa palvelua ja ruokaa ... Toivottavasti annoitte palautetta rankalla kädellä!

Hurjalta kuulostaa myös paisunut jalkasi: toivottavasti on jo parempi!

Mäkin rakastan artisokkaa! SLURPS!
Ja otin tuon valkoviinin nimen ylös, jos vaikka täältä löytyisi -- kuulosti hyvälle ja voisi olla ihkua kylmänä näissä helteissä :)

Ella B kirjoitti...

MaaMaa, totta oli että me tilan työntekijät ei kylläkään oltu vakuututtu k.o kokin keitoksista, mitä jälkiruoat oli ihan hyviä. En tiedä sitten itse vieraiden mieltymyksistä.

Jalka onneksi laski heti seuraavana päivänä, kun olin siihen lisäillyt ahkerasti videtta.
Artisokka on niin hyvää, vaikka joskus 15v kun maistoin sitä ekaa kertaa pizzassa, se maistui aivan kamalalle:). Ostin itsekin äidille tuliaiseksi toisen merkkisen Viognier-viinin, ei olla vielä testattu. Tuo viognier-rypäle antaa ilmeisesti enemmän tai vähemmän päärynänmakuisia valkoviinejä, kiva testata kun en tuntenut entuudestaan!