maanantai 30. toukokuuta 2011

Silloin kun ei mennä rannalle

 ...vie tie kirpparille. Eilen päätettiin yrittää päästä eroon osasta meidän pieniä huoneita valloittavasta vaatemassasta. Sää oli oikein mukava, vähän liikaakin, sillä aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Urheasti herättiin aamulla klo 6 parin tunnin yöunien ja yksien synttäribileiden jälkeen roudaamaan kamat autoon ja auton nokka kohti kirpparialuetta.
 

Meiän pöytätila täyttyi nopeasti kaikensortin vaatteista. Kuinka sitä kasaantuukin niin paljon turhaa vaatetta kaapin perukoille, joita ei enää käytä?

Oltiin valittu aika hiljainen kirpparitapahtuma, suurinosa alueella pyörivistä ihmisistä ei ihan vastannut meidän kohderyhmää eikä populaa ollut edes liikenteessä ihan mahdottomasti. Tähän syynä saattoi olla joko hyvä (ranta)sää tai täksi päiväksi osunut Ranskan äitienpäivä. 

Niinpä välillä potentiaalisia asiakkaita odotellessa ehti torkkua varjossa silloin kuin tee-ja kahvitermarit eivät enää meinanneet pitää hereillä.

Jaoin pöytätilani kaverin kanssa, jonka etuna oli se että hänen kasastaan sain muutaman kivan kappaleen täydentämään (jo täyttä) vaatekaappiani. Pöydän alta pilkistää myös kuuman päivän mieluisin paussi: kylmä McFlurry ja kokis. Kyllä maistui mieluisen viileältä hien kostuttaessa jo hiusrajaa.

 Päätettiin käyttää päivä myös hyödyksi sillai että otettaisiin ainakin aurinkoa vaikka ei saataisikaan kaikkea kamaa myydyksi. Niinpä asuna toimi kesän lempimekko, siskolta peritty, josta ei jää olkaimien rajoja. Välillä oli kyllä pakko istua varjossakin ettei ihan sulanut olemattomiin, niin kuuma oli.

Tulos: muutama hassu euro, paljon hikeä, lihaskunnon kohotusta kamoja rappusissa raahaten, tinkimisen harjoittelua ja muutama vatsalihaksia harjoittava naurukohtaus. Suihku ei ole usein tuntunut yhtä ihanalta kuin eilen illalla!

6 kommenttia:

Kulkukatti kirjoitti...

Hei Ella Bella, kiva blogi sulla! Kävin täällä kurkkailemassa, kiintoisaa lueskella suomalaisen naisen kokemuksia Ranskasta ja ranskalaisuudesta :)

Bongasin samalla tuttuja paikkoja, kuten Bordeaux ja La Rochelle. Meillä on Royanin kulmalla kesäpaikka, jossa ollaan aina elokuussa, lähialue on tullut jonkin verran tutuksi.

Olen tosiaan naimisissa ranskalaisen kanssa, vaikka täällä Italiassa tällä erää majaillaan.

Nicky kirjoitti...

Looks like fun! :) XO

Linda kirjoitti...

:) onneksi ainakin auringonotto tuotti tulosta, vaikkei tavaran määrä paljoa vähentynytkään. jotain hyötyä ainakin! :) Munkin tarvis käydä kaappi (+ vaatehuone vanhempien luona) läpi ja laittaa kaikki vanhat eteenpäin. tavaraa kertyy aina ja kokoajan vaan lisää..

Hanilo kirjoitti...

Tuollaiset kirpparit on tosi kivoja! Harmi ettei kauppa käynyt, mutta sää näytti ainakin olevan hyvä. :)

Ella B kirjoitti...

Kulkukatti, itsekin tykkään lueskella muiden ulkosuomalaisten kokemuksista kiva kun löysit tänne blogiin. Mulle on itseasiassa vähän vieraampaa tuo Bordeaux'sta pohjoiseen oleva alue, nyt yritän kovasti saada järjestetyksi retkeä ile de Ré:lle.

Nicky, it was another way of spending 10hours of my sunday...

Linda, juu se on aivan uskomatonta kuinka sitä tavaraa kertyy ihan huomaamatta. Yritä nyt siitä sitten päästä kaikesta ylimääräisestä eroon!

Hanilo, täällä kirpparit on aina päivän mittaisia, tosi kiva samoilla ulkona, mutta yhtä helvettiä roudata niitä kamoja ja pöytää sun muuta. Tuossa illalla toivoin kyllä että olisin vaan voinut ne jättää roikkumaan viikoksi sellaiselle Suomen tyyliselle kirpparille...

Kulkukatti kirjoitti...

Ella B, kantsii ihmeessä retkeillä sinne suunnille, paljon nättiä nähtävää! Sekä Il de Ré että Il d´Oleron ovat käymisen arvoisia.

Palmyren alue sopii retkeilyyn ja onhan siellä myös näyttävä ja suuri eläintarha.

Omia lemppareita Royanin lähialueella ovat kaksi idyllistä pikkukylää, Talmont ja Mornac. Niissä tulee piipahdettua joka vuosi, suosittelen :)