sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Ollaan positiivisia

Sain Stazzylta tämän hyvän mielen haasteen vähän aikaa sitten ja sain sen nyt vihdoin valmiiksi! Olen kerrankin pitkästä aikaa viettänyt sunnuntaita kotosalla tai ylipäätään aikaa omassa kodissani niin sain aikaiseksi kirjoitella pienen blogitekstinkin. Samalla uunissa paistui omenamuru ja lähden tästä valmistamaan jotain herkullista salaattia. Yritän niin kun pitää vähän terveellisempää linjaa tämän viikon lopuksi...
 
Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa (jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää). Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen).

1. Hyvät kirjat

Hyvä tarina vie mennessään ja saa mielikuvituksenkin liikkeelle paremmin kuin elokuva tai tv-sarja. Tykkään myös paljon Paolo Coelhon kirjoista vaikka muuten mikään filosofinen kirjallisuus ei minuun oikein iske. Coelhon kirjoista vaan löytyy niin usein niin oikeita elämän totuuksia.

"Ole kuin reunojen yli tulviva lähde, älä kuin allas jossa seisoo vesi."
"Vihan energialla et pääse minnekään, mutta anteeksiannon energia, joka ilmenee rakkautena, pystyy muuttamaan positiivisesti elämääsi."  
Niin totta, mutta miksi anteeksiantaminen on useimmiten niin vaikeaa?
"Mikään ei ole pahempaa kuin rakkaudettomuus. Olkaa rohkeita ja rakastakaa, vaikka rakkaus tuntuu petolliselta ja kauhistuttavalta. Iloitkaa rakkaudesta, iloitkaa voitosta. Tehkää niin kuin sydämenne sanoo." 
Kaikki sydämen asiat on just nyt ajankohtaisia, ja silloinhan mikään ei tietty ole niin yksinkertaista kuin voisi luulla.


2. Ystävät

Tiedän, että toitotan tästä useinkin, mutta kun asuu yksin ulkomailla, niistä parhaista kavereista muodostuu usein sellainen korvikeperhe. Minulla on ollut usein myös onni saada löytää työkavereita joiden kanssa hengaan myös vapaa-ajalla ja tällä hetkellä keittiön pojat muodostavat sellaisen positiivisen joukon, joka saa minut aina lopulta nauramaan vaikka olisin ensiksi vuodattunut pitkän epätoivon litanian.


3. Disney klassikot

Tällä hetkellä tietokoneellani pyörii usein Pocahontasin laulut. Näin aikuise(mpa)na tarinoista voi löytää uusia ulottuvuuksia, kuten erilaisuuden hyväksyminen ja muistutuksen siitä kuinka elämässä pitäisi kuunnella sydäntään ja tehdä sellaisia asioita joista itse nauttii.


4. Puhtaat lakanat

Jo se, että pääsee väsyneenä nukkumaan omaan sänkyyn on ihanaa. Ja vielä kun olen juuri vaihtanut puhtaat lakanat, niiden väliin on vain niin ihanaa pujahtaa koisimaan.

5. Viinien maistelu

Aina se on yhtä suuri ilo maistella eri viinejä ja löytää niistä aivan uusia makuja joita ei olisi osannut kuvitellakaan. Viimeinen tällainen on Uuden Seelannin sauvignon- valkoviinit jotka maistuvat ainakin erikoiselle ja hyvässä tapauksessa erittäin hyvälle. Yksi tällainen esimerkki on Alkostakin löytyvä Jackson Estate Sauvignon Blanc, joka valittiin Viini-lehden vuoden viiniksi vuonna 2010.
   Muistakaa kuitenkin nauttia alkoholia kohtuudella eikä melkein joka päivä niin kuin minä.( No ei nyt ihan äiti hahaa).

6. Tee

Luulen, että en vakavasti voisi elää päivääkään ilman teekupillista. Parasta on tietysti vihreä ja valkoinen tee, jotka herettävät mielen ja kehon eloon ja tuntuvat antavan energiaa päivään. No, pahimmassa tapauksessa keltainen lipton menettelee myös.

7. Juoksulenkki

Nuorempana harrastin taitoluistelua ja joukkuevoimistelua, josta liikunta vaihe on hieman jäänyt päälle. Näiden harrastusten loputtua, vaikka ne ihania olivatkin, päädyin lenkkeilemään ja harrastamaan kaikenmaailman aerobikejä ja kuntosalitansseja ja joogaa. Nämä kaikki saivat kuitenkin jäädä kun muutin köyhäksi opiskelijaksi Ranskaan ja täällä kaikki nämä ovat valovusia myöhässä tarjonnassa ja lisäksi maksavat paljon. Sen jälkeen olen lenkkeillyt enemmän tai vähemmän säännöllisesti missä ikinä asunkin, lenkkitossujen lisäksi kun tämä on melkein ilmaista. Ja tuo hyvän olon ja tyhjää niin tehokkaasti mielen kaikesta turhasta ja jomottavasta.

8. Hymyily ja nauru

Olen joskus kuullut, että hymyilemiseen tarvitaan vähemmän lihaksia kuin mököttämiseen. Ja tietty se tuntuu paljon paremmalta. Eli yritän hymyillä mahdollisimman usein ja ottaa asiat huumorilla, silloin jaksaa paremmin. Tästä hyvänä esimerkkinä on kun menen töihin joskus aamulla ihanassa krapulassa, päätä jomottaa eikä millään jaksaisi vastailla asiakkaiden typeriin kysymyksiin. Mutta kun on pakko heille hymyillä, niin johan alkaa jomotus haipua ja tulee itsekin lopulta hyvälle mielelle.


9. Antaminen
Tiedätkö sen tuntee kun antaa lahjaksi jollekin tärkeälle ihmiselle jotain sellaista josta tämä ilahtuu mahdottomasti ja jota tämä ei osannut odottaa? Tämän takia tykkään järjestää kaikenlaisia ylläreitä vaikka joskus kyseessäolevat henkilöt eivät niin yllätyksistä tykkääkään.

10. Postin saaminen
Tavallisen päivän pelastaa aina taatusti se kun Suomesta saapuu paketti. Tai kortti tai joskus jopa melkein kirjeen mittainen viesti. Melkein yhtä ihanaa on kyllä saada myös sähköpostia ja viestejä kaukana asuvilta kavereilta tai perheeltä. 

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Löysin blogisi hetki sitten ja jäin koukkuun. :D Rakastan Ranskaa ja erityisesti Etelä-Ranskaa. Haaveilen joskus asuvani Ranskassa ja puhuvan hyvää ranskaa. Mua kiinnostaa paljon miten sä oot päätynyt Ranskaan? Ymmärsin, että oot tarjoilijana? Ois kiva kuulla niiin paljon kun vaan jaksat/haluat kertoa elämästäsi siellä. :) Taidanpa vielä käydä vanhat postauksesi läpi, jos sieltä löytyisi jotain. :) Ihanaa viikkoa sinulle! :)

Laura

Ella B kirjoitti...

Kiva kun löysit tänne Laura! Lähdin opisklemaan kieltä kirjoitusten jälkeen ja sille tielle olen jäänyt. Olen saanut täällä opintoni päätökseen viime syksynä ja nyt haahuilen tarjoilijana miettien mitä haluaisin tehdä elämälläni. Olen joskus tehnyt kysymys-postauksen ja ne jutut löytyy "haaste"-osion alta jossa olen siis selittänyt vähän miten olen tänne päätynyt ja mitä tehnyt.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Ella,

Kiitos vastauksesta. Menenkin heti lukemaan haaste-osiota. Ja musta taisi tulla vakkarilukijasi heti. :D Ihanaa viikon jatkoa! :)

/Laura

Stazzy kirjoitti...

Ihana tuo Disney-kohta!
Itsellä suurin suosikki on Aladdin :P

Halauksia sinne etelään ja rohkeutta päätöstentekoon

Ella B kirjoitti...

Stazzy, Disneyt on parhaita, tietää aina että loppu hyvin, kaikki hyvin:)
Ravintolan playlistalta löytyy "ce reve bleu", jota tulee kuunneltua erityisesti kankkusessa putkeen muiden harmiksi siivouksen ajan ja heti tuntuu paremmalta. Keittiössä tietävät jo että kun aamulla saavun "nyt tarvis vähän ce reve bleu'ta", olen ollut juhlimassa edellisiltana.