tiistai 2. kesäkuuta 2009

Kevättä hiuksissa

Kaikista käytetyin hiuskoristeeni on ehdottomasti erilaiset kukkaviritykset. Tämä ei kai ole kovin suosittu tapa Suomessa, jota en itseasiassa edes itse käyttänyt ennen kuin tutustuin tahitilaiseen kaveriini. Näin kesän tullessa on kiva laittaa vähän iloista väriä tukkaan.


Tässä osa hiuskukistani, loppuosaa ei juuri nyt löytynyt kuvausta varten. Melkein kaikki on varmaan H&M:ltä, sieltä aina löytyy halpoja ja kaikenkokoisia virityksiä.Tämä tapa laittaa kukka korvan taakse on käytössä siis ainakin Tahitilla, jossa käytetään vähemmän muovisia ja enemmän oikeita kukkia, erityisesti Tahitin omaa kukkaa, Tiarea. Naiset käyttävät kukkaa täyteen kukkaan puhjenneena, ja jopa miehet voivat sitä käyttää kukan ollessa vielä nupulla.
Kun kukan laittaa vasemman korvan taakse, tarkoittaa tämä henkilön olevan varattu, ja oikealla korvalla oleva kukka, henkilön etsivän seuraa tai ainakin olevan vapaa.
Tiaresta valmistetaan myös monoï-öljyä, jolla saa ihosta ja hiuksista ihanan pehmeän, mutta rannalla se ei pahemmin suojaa tälläistä skandinaavista ihoa auringon polttavilta säteiltä.


Tässä parin vuoden takaisessa kuvassa olen häissä ja Ranskan kesästä löytyi Tiare-kukkia muistuttavia yksilöitä koristamaan meidän neitojen tukkaa. Ehkä tämä näyttää kuitenkin nätimmältä tuollaisen tumman tukan kanssa...

Ei kommentteja: