maanantai 1. kesäkuuta 2009

vide grenier à aix-en-provence

Sen sijaan, että olisin vain syöksynyt rannalle makaamaan, olen löytänyt uuden aktiviteetin sunnuntai-aamuiksi, tässä tapauksessa maanantai-aamuksi, sillä tänään oli "puolilomapäivä". Tämä helluntaimaanantai on entinen ferié, pyhäpäivä, josta tehtiin uusi laki vuoden 2003 kesän helteiden johdosta. Joku idiootti hallituksessa sai päähänsä, että ihmisten täytyy mennä tänä helluntaimaanantaina ilmaiseksi töihin, ja tulot lahjoitetaan vanhusten hoitoon, kun niitä kuppasi silloin kesällä 2003 ylenmääräiseen kuumuuteen.

Tänä päivänä yritykset saavat päättää laskevatko tämän päivän pyhänä vai laittavatko työntekijänsä ilmaiseksi töihin. Valitettavasti toinen työpaikkani on ottanut viimeksi mainitun vaihtoehdon käyttöön ja ensi viikolla minunkin täytyy suorittaa journée de la solidarité.
Tämä käytäntö on erityisen ärsyttävaä, sillä
a) nykyisin kesät ei enää ole mitään yltiöhelteisiä, tuuli puhaltaa niin että hyvä kun kehtaa uimaan jäähtyneeseen meriveteen muutaman kerran koko kesän aikana,
b) jos niillä vanhuksilla on niin kuuma eikö ne voi muuttaa kesäkuukausiksi jonnekin Normandiaan? Mutta eihän sitä Rivieran luksushuvilaa nyt voi jättää...
c) eikö ne vanhukset jossain vaiheessa kuuppaa joka tapauksessa? Pakko itsensä altistaa tuollaisille extreme-olosuhteille??
d) minäkin tarvisin ne rahat!!!

Joka tapauksessa, tänä aamuna järjestettiin Aix'n keskustassa vide grenier eli kirjaimellisesti ullakon tyhjäys eli kirppari. Keväällä alkaa nämä viikottaiset ullakon tyhjäämiset vähän joka paikassa ja niissä on kiva kierrellä etsien löytöjä.
Päätin kokeilla ensimmäistä kertaa hienostuneessa Aix'ssä, mutta kaikki oli aika kallista eikä mitään kiinnostavaa oikein edes löytynyt. Lopulta päädyin myös muihin kauppoihin kuten Zaraan (osa oli auki, osa kiinni), mutta jono kassalla oli niin hirvittävä että jätin housut kauppaan. Myöhemminh miespuolinen ystävä valisti mua tästä hirveästä jonottamisesta pukukoppeihin ja kassalle, että "ei näillä paikallisilla likoilla ole muutakaan tekemistä!". Ihmekös, jos kaikki on aina niin tyylikkäästi pukeutuneita...

Lopulta kirpparilta mukaan tarttui aurinkolasit ja simpukkakoruboksi.


Loppupäiväksi rannalle, ei ollut hyvä rantapäivä, liikaa pilviä, en edes laittanut aurinkorasvaa! Päällä uudet Bershkan neonkeltaiset sortsit. Yleensä en ikinä löydä mitään Bershkasta, mutta nyt löysin nämä Espanjasta.

2 kommenttia:

Elena kirjoitti...

Ihana korulaatikko!! :) Musta on aina niin kiva kerätä simpukoita matkoilta...toi kuulosti varmaan tosi oudolta...hmm...mutta mä vaan niin rakastam merta! :)

Ella B kirjoitti...

Kyllä mäkin kerään simpukoita rannalta!:) Niitä on jo iso kasa ja ne toimittavat koristelun virkaa ainakin kylppärissä ja vähän muuallakin.