sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Pyhänä syödään

Vaikka vapaa-aikaa tuntuisikin olevan ihan tarpeeksi, aika kuluu kuitenkin jostain oudosta syystä kumman äkkiä! Koko ajan olisi jotain tekemistä, vähintään sohvalla roikkumista ja kämppisten kanssa juoruamista. Koulusta tulvii ryhmätehtäviä niin ettei meinaa muistaa kenen kanssa on missäkin ryhmässä. Itse tykkään opettajan koostamista ryhmistä, sillä lailla tapaa ja oppii tuntemaan uusia tuttuja joiden kanssa ei välttämättä muuten alkaisi jutella. Juuri eilen olin viettämässä iltaa erään tällaisen tutun luona ja kivaa oli.

Viime torstai oli täällä pyhäpäivä ja uskomaton sadepäivä. Käytettiin päivä siis erittäin tehokkaasti edellis-illan kommelluksia muistellen ja ruokaa tehden. Järkättiin torstaiksi Dinner Presque Parfait kämppisten kanssa eli jokainen meistä kolmesta valmistaa alkupalan, pääruoan tai jälkiruoan. Vuoro kiertää viikosta toiseen ja tällä lailla syödään yhdessä ainakin kerran viikossa.

Alkupalaksi parsanvarsia balsamico-kastikkeella, tomaattisalsaa ja uppokeitetty kananmuna parmesaanipannacotalla. Päällä koristeena viinisuolaa (laita vähän punaviiniä merisuolan joukkoon ja pyöräytä mikrossa) ja parmesaanilastuja. Lopputulos oli vähän liian suolaista mutta muuten mahtavaa.

 Minä tein pääruoaksi kasvislasagnen, johon sovelsin paria netistä löydettyä reseptiä. Lasagnessa oli sekä kasvistomaattikastiketta että juustokastiketta, jonka jopa onnistuin tekemään, sillä kastikkeet ei oikein ole vahvinta alaani. Lasagneja tuli kaksi, mutta ne meni kahdessa päivässä parempiin suihin.

 Viininä oli Premius-viiniä Bordeaux'sta, oli tosi hyvää hintaansa nähden (oliko jotain 6€), muuta en nyt juuri enää muista! Jälkiruoan kanssa kävi kehnosti, sillä siitä piti tulla aprikoosi-suklaamoussea, mutta kämppikseni ei ollut tajunnut, että kermaa onkin vähän hankalampi vaahdottaa tässä maassa, sillä vaahtoutuvia kermoja on vaan muutamaa lajiketta. Minulle kävi kesällä juuri sama juttu, ostin kermaa jossa oli oikein kuva kuinka sitä oli mansikoiden päällä, joten ajattelin tietty että kyseessä olisi vaahtoutuvaa kermaa. Puolen tunnin vatkaamisen jälkeen kerma pysyi edelleen yhtä litkuna...Nykyään tsekkaan aina, että kyljessä lukee kermavaahtoa varten.

Nyt täytyy alkaa valmistautua, lähden piakkoin kaverin luo valmistelemaan meidän ryhmätyötä, johon kyllä mitä luultavammin hukkautuu aikaa...

2 kommenttia:

Cherry kirjoitti...

Ihana idea toi, että kaikki tekee jonkun ruuan! Vois melkein alkaa itsekin soveltaan :) Esim kaasotapaamisissa! Nuo teidän ruuat kuulostaa ihan joltain huippuravintolan a la carte ruuilta <3

Ella B kirjoitti...

Cherry, on kyllä kiva ja tulee kokeiltua uusia juttuja, kun kokeilee muiden keitoksia ja siinä innostuu itsekin etsimään uusia ideoita. Tein viimeksi suomalaisen pääruoan (kuivatuissa tomaateissa ja valkosipulissa marinoitua) lohta, perunaa ja ruskeaa kastiketta. Muiden oli tosi vaikea tajuta että kastike on perunoille eikä kalalle...! Ongelmia vaan tuottaa jos joku ei tykkää jostain ruoka-aineesta ja joku ei syö lihaa, kuten minä...