perjantai 24. joulukuuta 2010

Jouluvalmisteluja

Joulua varten on valmisteltu viikon loppu kotona. Vaikka pakkanen kiristyy ulkona, silti olen uhmannut ilmaa ja käynyt vähän kuvailemassa ulkona kaunista talvimaisemaa. 


 Meidän kunnan pitäisi olla Suomen vähälumisempi luin juuri sanomalehdestä, mutta onneksi tuolla ulkona näkyy valkoista maisemaa ja lunta riittää.


 Olen myös ollut hoitamassa meidän piparin tuotantoa. Ensin tehtiin paljon taikinaa, sitten leivottiin urakalla yksi iltapäivä. Tein taikinaa uudella reseptillä, joka ei ollut ihan niin hyvää kun olisin halunnut. Ensi kerralla vähän enemmän mausteita ja siirappia.

 Kuusia piparitaloa varten...

 Vähän sydämiä rakkaita varten...

 Ja lopulta isänmaallisia Suomi-pipareita. Nämä on minun suosikkeja.

Päivän asu. Lähdin lenkille pakkaseen ja sinne saikin laittaa monta kerrosta. Pukeutumisessani ei kyllä ole täällä kylmyydessä mitään eleganttia, ihmettelen aina suomalaisia muotibloggaajia, jotka kestävät viilettää talvellakin legginsseillä ja pikkusaappailla. Ranskalainen "talvitakki" on vaihtunut äidin toppapukuun tai ylipitkään tekoturkkiin, joka lämmittääkin tosi mukavasti.

Nyt lähden availemaan lahjoja!

4 kommenttia:

Cherry kirjoitti...

Vaikuttaa ihanan lämminhenkiseltä joululta ja kiva, kun teilläkin on paljon lunta! Ihailen kyllä sitä, että joku jaksaa tehdä piparitaikinan itse, vau! Mä kuulin vasta tänä vuonna, että jopa sitä kuorrutetta myydään tuubeissa, joten olin laiska ja ostin taikinat ja kuorrutteet valmiina :) Ihanaa joulun aikaa!!

Airelle kirjoitti...

hei Ella Bellaseni,
ihana että pääsit suomalaisiin kinoksiin keski-euroopan kaaoksen keskeltä. luin vasta matkakertomuksesi enkä voi kuin kauhistella. itse jäin kiikkiin frankfurttiin, mutta siellä ei kyllä kukaan nukkunut lattioilla eikä edes kenttäsängyillä kuten muissa euroopan kapitaaleissa. me saimme saksalaisella täsmällisyydellä ja ison hymyn ja valittelujen kera huoneet viereisestä sheratonista ja tämä klo 12 jouluyönä! eli ei saksassakaan lumen tuloa voida estää, mutta palvelu silti pelaa!

toivotan sinulle ja rakkaillesi oikein hyviä loppujoulun aikoja ja onnellsita uutta vuotta!

toivottavasti taas joku päivä tavataan ranskalaisella maaperällä.

MaaMaa kirjoitti...

Ihania lumimaisemia - niitä oli Oulussakin kun sielä Joulun pääsimme viettämään. Suloista!
Toivottavasti joulun pyhät on jatkunut sulla mukavasti! Seuraavaksi toivotellaankin sitten jo Hyvää Uutta Vuotta!!

Ella B kirjoitti...

Cherry, piparitaikinan teko on vähän niin kuin perinne mulle, sitä tulee tehtyä joka vuosi ja sitä täydellistä reseptiä etsiessä. Huomasin kyllä itsekin kaupassa kuorute-tuubit, mutta en ole itse kuoruttanut pipareita, saa kelvata naturellina.

Airelle, eipä pelannut ihan yhtä sulavasti palvelu Amsterdamissa, kaikki lentokenttähotellit oli kuulemma täynnä ja kentältä mahdoton poistua, kun mitkään bussit tai junat eivät pelanneet. Ajateltiin, että turvallisinta olla valppaana aina lähtötiskin vieressä.

Samoin hyvää uutta vuotta, ehkä pian nähdään!

MaaMaa, hyvin on luistanut lomailu. Onneksi saa nauttia lumesta eikä tarvinnut edes etukäteen miettiä että olisiko lunta vai ei.Toivottavasti teilläkin oli hyvä vaikkakin lyhyempi visiitti!