maanantai 6. joulukuuta 2010

Talvi tuli

Suomessakin on ilmeisesti ollut jo erittäin talvista ja kylmää ja niin on täälläkin! Asunnon kanssa on ollut kaikenlaista ongelmaa, netti ei ole toiminut koko viikon loppuna ja viime keskiviikkona saatiin vihdoin kahden viikon odottelun jälkeen uusi lämminvesivaraaja ja siis vihdoinkin lämmitystä taloon. Edellisenä iltana oltiin yritetty tehdä koulutehtäviä kolmen villapaidan ja peiton alla.


Onneksi saatiin uusi lämmitysjärjestelmä, sillä torstaina satoi lunta täällä Bordeaux'ssakin. Pientä kaaostahan siitä syntyi ranskalaiseen tapaan, mutta vaivauduin kuitenkin kouluun, ratikat kulkivat ja tuntikin jopa pidettiin, kun amerikkalainen opettaja ei ollut lumipyryä säikähtänyt.

 Lämmitys reistailee edelleen, kun omistaja ei ole (edelleenkään) suostunut tekemään tarvittavia korjauksia vanhaan rakennukseen, mutta toivon, että tällä viikolla saataisiin muutoksia aikaan.

Kuva meidän kadulta.
Aika on kulunut viime aikoina aivan hirveän äkkiä. Koulusta on ryhmätöitä palautettavana, melkein joka viikko ja suurin ryhmä koko on 8 henkilöä, jolloin on sanomattakin selvää kuinka hankalaa on järjestää yhteistä tapaamista joka sopisi kaikille. Viime ja ensi viikonloppuna on Pariisissa kaksi suurta viinitapahtumaa (Salon de vignerons independants ja ensi pe-la Le Grand Tasting), joihin lähtee puolet luokasta. 

Olen myös aloittanut työharjoittelupaikan etsinnät, olen juhlinut kämppiksen synttäreitä, luokan joulujuhlaa ja käynyt rannalla. Näistä on kertynyt mallikelpoisesti kuvia, jotka ehkä jaksavat tännekin asti jossain vaiheessa. Viikonloppuna olin jo kirjoittamassa pitkää postausta, kun nettiyhteys katkesi eikä enää suostunut yhteistyöhön ennen kuin nyt, tunnin puhelun jälkeen nettiyrityksen kanssa...Ja tänä iltana juhlitaan itsenäisyyspäivää ja yritän katsoa Linnan Juhlia YLE Areenalta!   

2 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

Ai sielläkin tuli lunta - täällä oli aivan törkeä pyry keskiviikkona ja kaikki kaaoksessa. Onneksi ei kuitenkaan vaikuttanut mun työmatkoihin :)

Samalla kun keskiviikkona täällä oli se nollakeli ja lumipyry, niin hanin vanhempien luona oli 20astetta lämmintä ja kirkas auringonpaiste! Varmaan sielä teillä kanssa? Hassua!

Tsemppiä kiireisiin koulutöihin yms ja paljon terkkuja!

Ella B kirjoitti...

MaaMaa, juurikin muistan silloin kun yhtäkkiä olikin tosi lämmintä ja Pariisissa satoi lunta! Mulla ei ollut edes kunnon takkia päällä vaan kävin kaupungillakin pelkässä paksussa neuleessa.

Koulutyöt sain onneksi pulkkaan juuri ennen Suomeen lähtöa, nyt pitäisi vaan pari pienempää homma vääntää myös tällä loma-ajalla. Hyvää Joulua! (ihanaa kun nyt saa toivotella kaikille ja koko ajan)