maanantai 22. elokuuta 2011

Merellä

Tänään oli ihanan kuuma kesäpäivä. Erittäin kiireisen viikon jälkeen oli ihana levätä kavereiden kanssa, lukea turhia juorulehtiä ja aivan toiseen maailmaan vievää kirjaa. Välillä pulahdus juuri sopivan viileään mereen ja sitten taas lämmittelemään hiekkaan.

 
Missattiin oikea reitti rannalle heti kaupungin uloskäynnillä, joten päädyttiin tällaiselle rannalle Arcachonin lähelle. Ei kyllä yhtään haitannut, että päädyttiin lopulta tänne...

 
Rannalle saavuttiin tuollaista polkua pitkin ja sen edessä olikin ihan mustanaan väkeä, kun useimmat ihmiset jäivät heti siihen eteen eivätkä viitsineet kävellä vähän kauemmaksi. No, ei mekään hirveän kauaksi kävelty, kun oli niin kuuma, että hiki valui valtoimenaan koko ajan.
 
Yhdellä tytöistä oli käsi hieman kipsissä, joka jokseenkin hankaloitti uimista.

 
Rantatarvikkeina hyvä kirja, hattu päänahkaa suojaamassa, aurinkorasvaa ja kotona tehtyjä voileipiä. Kyllä maistui.


 Illalla lämpötilan viiletessä kaikki alkoivat kuorsata ja tuli siinä nukuttua pienet iltapäiväsiestat. Sen jälkeen oli hyvä ajella tulikuumaan kaupungiin viilentävän McFlurryn kanssa McDriven kautta ja soittaa autossa radiota täysillä yhdessä hoilaten.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Haluaisin sitä udella, että miten päädyit juuri Ranskaan ja mitä valmisteluja teit Suomessa (jos teit) ennen muuttoasi. Oliko sinulla jo asunto ja työ yms. valmiina? Miten sait töitä ja opiskelupaikan? Lähditkö ihan yksin ja minkälaiset tunnelmat oli, kun pääsit perille?

Anteeksi tällainen kauhea ristikuulustelu, mutta itsekin unelmoin ulkomaille muuttamisesta, joten yritän tässä kerätä vähän vinkkejä eri puolilta :) Toivottavasti ehdit ja jaksat vastata! :)

Ella B kirjoitti...

Hei, lähdin yo-kirjoitusten jälkeen viettämään välivuotta ja tänne sitten jäin. Valmisteluja en hirveästi tehnyt kun en oikein osannut kieltä, etsin valmiiksi kielikoulun ja kirjoittauduin sinne. Asunnon kanssa sain apua, kun etsin sitä yhdessä ranskalaisen poikaystävän kanssa, mutta koululta olisi myös saanut asuntoja.

Töihin menin kielikoulun jälkeen, kiersin vaan kaupungin ravintoloita ja vein CV:itä joka paikkaan kunnes mut otettiin erääseen paikkaan. Sen jälkeen olen välillä noudattanut samaa systeemiä tai katsellut netistä työilmoituksia.

Opiskelupaikan saaminen on tosi helppoa yliopistosta kun täällä sinne pääsee ihan kaikki,täytyy vaan kääntää yo-todistus ym papereita ranskaksi. Etsin siis mieleisen tutkinnon netistä, valitsen sellaisen aineen, josta tiesin pääseväni läpi vaikken oikein hyvin ranskaa puhunut ja se eka yliopistovuosi olikin enemmän ranskan oppimista käytännössä kuin sitä mun ainetta. Sen vuoden jälkeen vaihdoin kaupunkia ja koulua ja etsin tietoa netistä, hain pariin paikkaan ja valitsin sitten kaupungin joka mulle sopi parhaiten. Opiskelukaupungeissa asuin aina kimppakämpässä ja menin k.o kaupunkiin viikonlopuksi etsimään sitä kämppää ja kämppistä, joita olin jo ennen selannut netistä. En halunnut asua yliopistojen tarjoamassa opiskelijaresienssissä joten tein tällei vaikeamman kautta.

Ranskaan saapumista helpotti paikallinen poikaystävä, mutta oli se kyllä vaikeata. Mulle tuli kauhea kulttuurishokki kun olin nuori ja tosi naiivi, luulin että kaikki toimisi kuten Suomessa mutta eihän mikään tietenkään ollut lähellekään samaa. En lähtenyt tarpeeksi avoimella mielellä ajatellen että mitä uutta tuleekaan eteen vaan luulin, että muualla Euroopassa kaikki olisi jännittävämpää ja parempaa kuin takapajula-Suomessa:). Siinä nousi Suomi aivan uuteen loisteeseen! Missään vaiheessa en kuitenkaan voinut kuvitellakaan palaavani Suomeen ja vähitellen opin sopeutumaan vaikka millaisiin (outoihin) olosuhteisiin kun kaupunkia on tullut aika tiuhaan vaihdettua.

Olen joskus vastaillut Ranskaa koskeviin kysymyksiin, postaukset taitaa löytyä tunnisteet "haaste" alta.

Hyvää muuttoa, kyllä se vaan aina kannattaa!