sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Luonnonmukainen

Itse yritän olla valinnoissani enimmäkseen luomu ja ekologinen, joskaan en tosiaankaan ole mikään aktivisti. Ranska on ilmeisesti yksi maailman suurimpia lääkkeidenkäyttäjiä ja tähän ilmiöön olen täällä törmännyt usein. Useimpien sairasvakuutukset maksaa kaikki lääkärin määrämät lääkkeet joten niitä voi hakea roppakaupalla apteekista ihan melkein ilmaiseksi pienimpäänkin flunssan oireiseisiin. Toiseksi pomoni on lääkäri ja vaikka minun ei nyt tarvitsisikaan mennä oikean lääkärin vastaanotolle kun kaikki hoituu töissä, niin on minullekin kertynyt muutamat reseptit pölyttymään pöydän päälle. Tuntuu siis, että lääkäritkin jakelevat aika huolettomasti lääkemääräyksiä.

Tutustuin vähän aikaa sitten kiinalaisen kaverini kautta tähän yrttilääkkeeseen, Po Chai, joka tuntuu toimivan aivan uskomattoman hyvin. Laitoin tilausta tulemaan Amazonilta ja se saapuikin uskomattoman nopeaan, viidessä päivässä.

Nämä yrttivalmisteet auttavat siis kaikkiin erilaisiin vatsanvaivoihin. Olen myös hieman surffaillut netissä ja löytänyt ainoastaan positiivisia mielipiteitä. Purkin mukaan "this medicine is good for fever, diarrhoea, intoxication, over-eating, vomiting and gastrointestinal diseases". Toimii myös hyvin krapulan oireiseen (paitsi päänsärkyyn) ja vaikuttaa tosi nopeaan. 

    Kerran oli minullakin flunssa aluillaan, kurkku kipeänä, joka paikkaa särki ja kuume nousemassa, mutta töihin oli mentävä. Nappailin sitten tuollaisen yhden putkilon ja jaksoin oikein hyvin koko illan. Pienen kokonsa ansiosta pallukat on myös tosi helppo nielaista.

 
Käytän myös aika usein rannikkomäntytabletteja. Alunperin aloin ottamaan näitä keväisin allergian oireita auttamaan, mutta kun niitä tästä keväästä jäi, jatkoin edelleen syksyllä. Huomasin kuinka nämä auttavat jaksamaan stressaavana ja kiireisenä aikana ja synttäritkin meni ilman, että olisin huomannut uusia ryppyjä ilmaantuneen! Nykyään otan näitä aina välillä, äiti lähettää Suomesta ja taidanpa ostaa jouluna yhden paketin vielä matkalaukkuunkin.

Ja vielä viimeiseksi: yksi ekologisin teko, jonka olen tehnyt on ollut vaihtaa kuukautissuojat kuukuppiin.
 
 
Alunperin siskoni minulle tyrkytti tätä outoa kuppia, jota sitten hieman skeptisenä kokeilin ja sen jälkeen ei ole ollut paluuta. Niin kätevä, mukava ja hajuton tämä on. Onhan sitä vähän inhottavaa tyhjentää, mutta siihenkin tottuu äkkiä. Omani sain siis siskoltani, mutta sen jälkeen olen tilannut myös omat, hauskat eriväriset kupit muutamalle tyttökaverilleni juurikin tuolta kuukuppi.fi:n sivuilta. Tilaus tapahtui tosi näppärästi ja toimitus tuli perille nopeasti tänne Ranskaankin asti vain muutamassa päivässä. Suosittelen siis lämpimästi!

3 kommenttia:

roosa kirjoitti...

Sulla on tosi mukavan tuntunen blogi! :)

♥ justfashion-nothinelse.blogspot.com

Ella B kirjoitti...

Kiitos roosa, vaikka tänne ei kyllä ehdi kirjoitella ihan niin usein kuin haluaisin.

Katz NYC kirjoitti...

Mielenkiintoisia! Itse olen all about luonnonmukaisuudesta enka helpolla ota mitaan perinteisia lansimaisia laakkeita vaan aina ensin kaannyn luonnonlaakkeiden puoleen (viimeisimmasta flunssanalusta pelasti Suomesta tuotu tyrnijauhe). Tuota kuppia olen halunnut kokeilla jo pitkaan koska kaikki ne bleachit ja muut tamppooneissa pelottaa ja kovasti.