lauantai 14. huhtikuuta 2012

Oliko pääsiäinen

 Pääsiäsviikonlopusta on nyt kulunut jo viikko, mutta tässä tulisi hieman kuvia!

Täällä ei mielestäni juhlita pääsiästä ollenkaan samassa kaavassa kuin Suomessa. Meillä oli lomaa vain maanantaina ja vielä pitkänä perjantaina oli tosi hankala muistaa, että nyt olis niin kun pääsiäinen. Minä lähdin sunnuntaina viettämään meidän kokin synttäreitä jonnekin maaseudulle.

Itse kun istuin vain autoon ja jutskasin koko matkan paikan päälle. Kokin tyttöystävän perheellä on tällainen söpö talo jossain ranskalaisen metsän keskellä ja sinne sitten mentiin. Puita tosin löytyy tosi paljon harvemmassa kuin Suomessa, sauna puuttuu, mutta...

 ..."järvi" sentään löytyi! Mua huvitti kun kaikki puhui tästä järvenä ja itse olisin sanonut mieluummin, että joku lampi. Jos olisin tiennyt miten lampi sanotaan ranskaksi.
 Menossa mukana oli sekalainen porukka, josta osaa en tuntenut ennestään, mutta kivaa oli silti.

 Pojat pystyttivät ensi töikseen soundsystemin. Kyllä tuo rekka lähettikin sitten ääntä pitkälle yöhön. Mukana oli tietty oma dj. Tällä kertaa mua ei päästetty miksaajan paikalle.
 
Päivän asu. Sellaista hienoa mökkipukeutumista.

Lähdettäessä ihmeteltiin minkä takia meidän takaluukusta löytyi monta rullaa kelmua, ja pian syy siihen selvisikin. Soundsystemin viereen pystytettiin kaksi graffittilinjaa.
 
 Ja pitihän munkin sitten kokeilla. Ekaksi ei oikein meinannut onnistua, kun ei ollut tekniikka ihan hallussa...

 
Mutta sitten alkoi syntyä tekstiä ja kirjailtiin kaverini kanssa meidän nimet tosi omaperäisesti.

Minä suihkaisin menemään myös erään kaverin viinibaarin nimen, L'Oenolimit. Niille, jotka joskus pyörähtävät Bordeaux'n suunnalla, kantsii käydä juomassa lasillinen tuolla!

 
Mukana oli tietty kontillinen ruokaa ja juomaa ja tuntui, että oltiin melkein koko ajan syömässä. Suklaamunat jäi uskomatonta, mutta totta ostamatta. Kaverini äiti lähetti hänen mukanaan sitten pussillisen pieniä suklaamunia ja eräs toinen kaverini toi minulle ruokatukusta kilon vaahtokarkkeja. Kaikki meni.

 
Illan grillailuja. Kasvissyöjille kuten minä ei ollut pahemmin tarjolla kasvisvartaita tai muuta...Onneksi sain ihan oman lautasen ja mahan täyteen.Illalla alkoi onneksi aurinkokin hieman paistaa eikä säätiedotuksesta huolimatta vettä tiputellut lainkaan.

Siinä ilta kuluikin sitten tanssiessa ja laulaessa, vaikka musiikki ei ihan koko ajna ollut minun makuun, höpötellessä...

 
...hörppiessä ja kärrynpyöriä heitellessä. 

 
Illan valossa meidän valmis graffittilinjakin näytti nätiltä.

 
Seuraavana päivänä oli tiedossa tietty taas syömistä, tällä kertaa paistettiin possua (côte de porc) ja tehtiin lihatartaria. Tämän viikonloppufiestan jälkeen oli ihan mukava syödä taas salaattia ja kasviksia. Aurinkokin suosi seuraavana päivänä ja illasta alettiin ajelemaan kotiin päin.

Oli tosi kiva pääsiäinen suklaan puutteesta huolimatta ja erityisesti tosi kiva kun pääsi hetkeksi pois kaupungin vilskeestä! Viikko lähti sitten käyntiin tosi vauhdikkaasti, kun päädyin bilettämään heti tiistaina ja on jatkunut vähän samaa vauhtia. Tänä aamuna oli ihanaa herätä omassa sängyssä ja ihan niin myöhään kuin halusi! Nyt pitää alkaa valmistautua töihin, se olisi menoa taas.

2 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

Hyvät pileet näyttää olleen, ja juuri tommonen vähän 'hyppäys tuntemattomaan' tekee välillä hyvää - uusia ihmisiä ja uutta ympäristöä :) Ja toi graffitilinja on tosi hyvä keksintö!
Haliterkkuja <3

Ella B kirjoitti...

MaaMaa, oli kyllä tosiaan kiva päästä hetkeksi tutuista kuvioista ja tehdä jotain uutta ja jännää!