maanantai 14. tammikuuta 2013

Ulkoilua

Oon varmaan jo muutaman kerran kirjoitellut tästä Bordeaux'n lähellä sijaitsevasta hiekkadyynistä Dune du Pylasta. No, nyt tulisi taas vähän lisää! Minulla oli yksi kaveri vierailulla vähän ennen joulua ja päätettiin käydä juhlimisen lomassa vähän kotiseutumatkailulla.


Meille sattui tosi hyvä tuuri ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Paikan päällä tosin tuuli enemmän kuin koskaan ennen, mutta ei se nyt niin haitannut. Sitä hiekkaa oli jokatapauksessa joka paikassa.

 Talvisin dyynin päälle pitää tarpoa ihan omin jaloin, mutta kesäisin hiekkaseinään isketään porrasrakennelma, jota pitkin pääsee hieman helpommin sinne ylös asti.

 Silloin oli vielä lämmintä! Nyt saa laittaa päälle kunnon talvitakkia ja avonaiset korkkaritkin on vaihtunut saappaisiin.

 Minä haluan aina ehdottomasti laskeutua dyynin toiselle puolelle ja meren ääreen kokeilemaan merivettä. Ei ollut hirveän kylmää. Täällä oli muuten joulun aikoihin joku "helleaalto" ja perinteiset uuden vuoden surffarit (en siis minä) pääsivät nauttimaan vuoden ensimmäisestä kylvystä tosi mukavassa lämpötilassa. Uutisten mukaan Biarritzissa oli ollut +24 astetta!


Tämä yhden päivän minireissu on aina tosi otollinen irtautumaan arjesta ja pääsee hengittämään kirjaimellisesti raikkaampia tuulia kuin kaupungin keskustassa. Mun vapaa-ajalla tulee useimmiten vaan nukuttua ja hoideltua kaikkea tylsää arkihommaa jota ei muuten jaksaisi/viitsisi eikä lähdettyä mihinkään. 

Reissu dyynille tuo siis kivasti vaihtelua ja siihen voi yhdistää pienen pysäkin myös Arcachonin rantakaupungissa. Meillä ei tällä kertaa ollut siihen aikaa, mutta ainahan sinne voi palata. Sinne pääsee myös ilmeisesti aika kätsysti junalla, joka onkin varteenotettava vaihtoehto erityisesti kesällä jolloin autossa istuttava aika vähintään tuplaantuu turistien myötä...

2 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

Mä aina ihastelen näitä dyynikuvia ja kuvittelen mielessäni raikkaan meri-ilman! :)
Täälläkin onneksi vesistöjä riittää - mutta järvi ei ole sama kuin meri! ;)

paljon haliterkkuja ja onnea vuodelle 2013!!

Emmi kirjoitti...

Voi vitsit, me käytiin Arcachonissa juurikin näiden dyynien toivossa, mutta ei tajuttu, ettei nämä siellä kaupungissa ole! :D Ei sitten enää kiireessä ehditty sinne asti... No, eipä se sää muutenkaan nyt paras ollut dyyneillä vierailuun :)