torstai 3. tammikuuta 2013

Vuoden loppu

Tänä vuonna kävi nyt siis niin että jäin jouluksi jumiin Ranskaan töiden takia. Sain kuitenkin muutaman päivän lomaa ja näin pyhät tuli juhlittua jossain ihan muualla kuin töissä. Jouluaattona mentiin kaverini äidille, jossa tuli maistettua perinteistä jouluhalkoa. Joulupäivänä syötiin taas minun kämpällä muutaman kaverin kanssa ja olin kovalla vaivalla vääntänyt joulupöytään kaikkea suomalaista mitä käsiini löysin kuten lanttua ja naurista uunivihanneksina ja lohta eri muodoissa. Kävinpä ostamassa ostereitakin ja pojat olivat tehneet hanhenmaksan.

  
Jälkkäriksi ei ollut riisipuuroa vaan piparitiramisua! Löysin reseptin jostain Kokkilan sivuilta ja oli muuten tosi hyvä ja helppo jälkiruoka.

 Uutta vuotta lähdettiin vastaanottamaan jonnekin maaseudulle Albin ja Toulousen läheisyyteen. Oltiin liikenteessä kahden blondin voimin ja kyllä siinä matkassa menikin! Kurvaistiin kaupan kautta, väisteltiin väentungosta alkoholihyllyn luona, matkalla luin karttaa vähän väärin, sompailtiin pikkuteillä, nähtiin keskellä ei-mitään yhden kodin aivan mahtavat jouluvalaistukset ja päästiin ihan vähän myöhässä perille.

Juhlat oli järkätty tälläiseen isoon kivitaloon ja siellä sai pitää meteliä niin paljon kuin lystäsi.

 
Kannatti vaan tanssia, sillä sisällä(kin) oli tosi kylmä! Lämmitys pelasi vain muutamassa huoneessa, mutta hauskaa oli.

 
Mahtava ideani ostaa sydämen muotoinen juusto. Voiko muualta kuin Ranskasta löytää tällaista?

Alkakoon vuosi 2013 siis rakkauden täyteisissä merkeissä!

Ei kommentteja: