tiistai 30. maaliskuuta 2010

Osia Buenos Airesista

Viikko on tullut vietettyä Buenos Airesissa ja ohi se hurahtikin hetkessä. Kuvia on tullut kameraan jo tässä vaiheessa yli 300, eli olen tosiaankin leikkinyt aitoa turistia (jopa japanilaista sellaista).

Tässä muutama kuva ihan sattumanvaraisessa järjestyksessä. Toimintaa oli myös paljon ja argentiinalaiset on aika yökukkujia. Aamulla työt alkavat vasta joskus klo 10 aikoihin, ja illalla syödään lähemmäs keskiyötä, jonka jälkeen lähdetään vielä lasilliselle jonnekin, jonka jälkeen saatetaan lähteä vielä oikein yökerhoon bilettämään. Ja sitten taas seuraavana päivänä uusiksi ja kaikki tämä sellaisen kilon pihviannoksen voimalla aamuin illoin. No, itsellä ei ollut kyllä sitä pihviä lautasella, mutta muuten päiväjärjestys oli aika sama.


Heti saapumisiltana käytiin viinilasillisella tällaisessa vähän "hienommassa" paikassa, mutta koska kaikki on tosi halpaa ei rahaakaan kulu enempään kuin suomalaisessa halpakapakassa. Mahdottoman kokoinen viinilasi maksoi 12pesoa eli n.2 euroa! Ja siinä tosiaan oli melkein puolipulloa.

Sunnuntaina kävin katsomassa tangon tanssijoita oikeassa elämässä, mutta tässä vielä haaveilen siitä La Bocan kortteerissa, joka on alkuperäinen taiteilijakortteeri värikkäine taloineen, nykyisin Buenos Airesin turistirysä päivisin ja rikospesäke pimeän tullen.

Tässä La Bocan kuuluisin rakennus, Caminito-talo. En tiedä miksi se on niin suosittu. Ehkä sen takia että se on kahden tärkeimmän kadun kulmassa ja se on värikkäin...


Kävin monessa baarissa ja kerran hippasilla. Pummattiin liput VIP-alueelle, jossa oli aluksi aika kivaa (saatiin jopa ilmaiset shamppanjalasilliset JÄÄpaloilla) ja sitten vaan liian ahdasta. Siellä taisi olla joku julkkukin, sillä yksikin tyttö siemaili vesipulloaan, jonka sen henkivartijan näköinen ukko sille toi toisen venatessa siinä vieressä.

Kävin haukkaamassa happea puutarha-alueella. Kaikista kaunein oli tämä ruusutarha, muut olikin vain kuivahtanutta ruohoa, joissa parveili uskomaton määrä hyttysiä. Tai nyt uskon, kun koko ruumis on täynnä punaisia jälkiä...


Ja olen tietysti syönyt paljon paikallisia herkkuja, kuten empanadas, pieniä taikinatorttuja, joissa on jotain täytettä sisällä, kuten tässä pinaattia ja juusto-sipulia (jotka on melkein ainoat kasvikset koko maassa) .


Ja jotain makeaa, dulce de leche! Tätä "karamellitahnaa" laitetaan oikeasti joka paikkaan. Luin siitä ennen saapumistani, mutta en oikein uskonut. Jokaisessa keksissä ja patukassa on dulcea joko suklaalla tai sokerilla päällystettynä tai jollain muulla ja sitä saa tilattua jälkiruoan lisukkeeksikin. Suklaa tosin ei ole täällä erityisen mahtavaa, pidän oikeastaan eniten tästä dulcesta ihan pelkästään!

Hmm, minkähän takia jokainen vierailupostaukseni käsittelee ruokaa...?

2 kommenttia:

Airelle kirjoitti...

lisää!!! (ja oikein mukavaa oleskelua siellä rapakon takana)

Ella B kirjoitti...

Kiitos, tulemaan pitää! Netti vaan välillä pätkii eikä lataa niin äkkiä...Mutta eiköhän tuosta satsista parit kuvat irtoa:)