sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Kaupunkikierros

Eilisen ohjelmaan kuului vilkkaasti alkanut aamu ja Kaupungilla kierrelty iltapäivä. Harmiksi heräsin aamulla siihen, että päätä särki järjettömästi. Tähän ei auttanut aamuinen juoksulenkki eikä lukuisat päivän aikana otetut särkylääkkeet. Vasta illlalla kipu alkoi kunnolla helpottaa.
Lähdin joka tapauksessa tapaamaan iltapäivällä Pikkusiskoa, joka oli tullut vierailulle Marseilleen. Meitä suosi aurinkoinen ja leppoisa ilma ja päädyttiin shoppailun lomassa lounaalle terassille.

 Lounaaksi otettiin molemmat vuohenjuustosalaattia, kun himoitsemiani ranskalaisia ei enää ollut tarjolla.

 Pääsyttiin syönnin jälkeen keskustaan, johon mielenosoitusparaati oli jämähtänyt pitämään tulisia puheita eläkeiän kohottamista vastustamaan.

 Suositun ammattiliiton jäseniä kaikki kamat kasassa.


 Mellakkapoliiseja näkyi turvaamassa mielenosoitusta vanhaan satamaan vievän tien molemmin puolin. Välillä ukot jopa hymyilivät meille muikeasti, joista yksi ikuistui hauskasti Pikkusiskon kameralle.


Mielenosoitusruuhkasta suunnistettiin pienelle kierrokselle "vanhan kaupungin" puolelle Panieriin.

  Sieltä löytyi kuvattavaksi söpöjä maatuskoja esittävä graffiti. 


Ja kaikenlaista vanhaa ja postikorttimaista ranskalaista katumaisemaa. Tässä muutamia otoksia.
Lopulta piti käydä hakemassa juomat vähän aikaa sitten avatusta Starbucksista. Itse otin toisesta liikkeestä jäätelöä, vaikka pientä jääkahvia tai toisin sanoen kahvipirtelöä olisi myös tehnyt mieli. Pohdittiin samalla miksei Suomeen ole vielä rantautunut tätä liikettä, maahan jossa juoda ihan ennätysmääriä kahvia...
   Marseillessa Starbucks näyttää menestyvän tosi hyvin, olen ihan yllättynyt. Joka kerta kun menen siitä ohi, jono ulottuu ihan kadulle asti. 

1 kommentti:

MaaMaa kirjoitti...

Kivoja kuvia, näyttää tosi mukavalta Marseille!
Ja poliisit on komeita -- ja varmasti tietävät sen myös :D .. en yhtään ihmettele, että ne töiden lomasta vähän hymyilee kauniille vaaleille valokuvaajille ;)