maanantai 4. lokakuuta 2010

Taas keittiössä

 Laitan tähän vielä parit kokkailut, jotka tein jo kylläkin viime viikonloppuna jolloin olin ilmeisesti tosi aktiivinen kun ehdin tehdä vaikka mitä. Otin MaaMaan kommentista vinkin ja piirakasta, josta piti tulla toinen sipulinen tulikin feta-pinaatti. Katsoin sattumalta pakastimeen ja siellä olikin pinaattia.
 
Niinpä paistoin pannulla sipulit ja muutaman valkosipulin kynnen ja lisäsin siihen pinaattia. Pinaatti oli jo kermasekoituksessa, mutta yleensä käytän pelkkää pinaattia. Monsieur oli ollut ostoksilla...

 Sekoitin 0,25cl ranskan kermaa ja oliko 3 munaa. Siihen lisäsin mausteita: suolaa, pippuria, herbes de provencea ja vähän sinappia.

 Sitten koko systeemi esipaistetun taikinan päälle ja siihen vielä vähän fetan palasia.

 Ja valmista tuli!

Tein myös lopulta sitä omenapiirakkaa, josta näin untakin. Reseptiksi kehitin siis itse (unissani). Ostin taikinan ja siihen päälle lisäsin puoli purkkia crème fraichea (0,25cl) sekoitettuna 3 munan ja sokerin vaniljasokerin ja kanelin kanssa. Kermaseoksen päälle lisäsin omenapaloja ja siihen päälle vielä mantelilastuja ja uuniin. Oli muuten aika hyvää! Tästä se syksy alkaa. 
Viikonloppuna korkattiin myös valkoviini. Maistelin tätä kesällä eräillä viinimessuilla, joten tiedossa oli että on ainakin omaan makuun sopivaa. Viini oli pehmeää, päärynän ja persikanmakuista, jossa sopivasti raikkautta. Aromit, erityisesti hedelmän, tuntuivat jopa niin voimakkailta ja "eriäviltä", että pohdittiin olisiko niitä lisätty viiniin keinotekoisesti. Tuli se silti juotua vaikka mistään luomusta ei ollutkaan kyse. 

1 kommentti:

MaaMaa kirjoitti...

Pinaatti-fetapiiras on namia! Herkulliselta näyttää kuvassakin! :) Tuollaisen omppupiiraan voisin myös leipasta, yleensä teen äidin reseptillä, joka on enemmänkin omenakakku kuin piiras... mutta niiiiiin hyväää! SLURPSIS!