maanantai 25. lokakuuta 2010

Rauha maassa

 Nyt on vihdoinkin aikaa istahtaa vähäksi aikaa taas blogin ääreen muutaman vauhdikkaan viikon ollessa ohi. Olen jo melkein ajautunut siihen pisteeseen jolloin, niin paljon on ehtinyt tapahtua ettei enää oikein tiedä mistä aloittaisi. Niinpä päätin aloittaa ihan alusta ja laittaa tähän pientä saldoa monista Englannin reissun kuvista.


Aluksi oltiin viikko Bristolissa, jonka keskusta-alue näytti kuin suoraan Harry Potter-elokuvista.
Yliopistokin oli vähän hienompi kuin rupuiset Ranskan vanhat yliopistorakennukset.


 Perinteistä piirakkaa ei ehditty maistella, sillä joka illalle oli jonkinlaista ruokaohjelmaa...
 Ihania kakkuja kuolattiin joka päivä läheisen leipomon ikkunasta, ja maistoin lopulta flapjack-kaurapatukkaa.Käytiin kavereiden kanssa illallisella Zizzi-ketjuravintolassa, joka oli tosi hienosti sisustettu.

Ja juotiin siellä hyvää italialaista valkoviiniä.

 Kaupungissa oli joka puolella hauskoja mainoksia kävelyä edistämään. Me kyllä käveltiinkin monta kilometriä joka päivä.
 
 Itseä ehti kuvailla kerran mahtavassa ostoskeskuksen vessassa ja samana päivänä jossain pukukopissa.

Söpöjä pieniä kauppoja.

 Tutustuttiin monikerroksiseen, älyttömän isoon Primark-myymälään, josta löytyi vaikka mitä ja tosi halvalla. Päätellä voi että laatu ei päätä huimaa 10 punnan kengissä, joten lopulta mukaan ei lähtenyt niinkään paljon tavaraa.

 Välillä piti tankata kahvilla ja herkullisilla muffinsseilla.

 Käytiin myös kirkon järjestämille Jeesus-burgereilla, saatiin lahjaksi Uusi Testamentti ja kuunneltiin uskonnollista höpinää (sen takia että saataisiin ne burgerit, sinne oli nimittäin aikamoinen jono!).

 Omani oli aika tylsä ilman pihviä, mutta täytetty ääriään myöten juustolla.
Syömässä Wagamama-ravintolassa, josta sai vaikka mitä toinen toistaan herkullisempia aasialaistyyppisiä ruokia. Omani oli katkarapuja tulisessa kastikkeessa ja aivan paras valinta.

 

 Shoppailemassa taas kerran Bristolin suurimmalla kauppakeskusalueella. Harmi, että aivan kaikkialla sai opiskelijakortilla alennusta mutta meidän omia ei hyväksytty, kun on vielä viime vuotinen ja uusi tulee vasta ensi viikolla!
En löytänyt mieleistä duffelitakkia, vaikka kuinka etsin. Kaikissa oli aina jotain vikaa, mutta löysin sitten lopulta kuitenkin erään toisen ihanan takin talveksi.


 Sunnuntaina mentiin "ensiapuklinikalle" pubiin syömään Sunday Roastia. Söin koko purkillisen gravya, kastiketta, kasvisversioni seurana, vaikka se on kuulemma valmistettu lihan liemestä. Ei haitannut kun ei sille maistunut ja oli muuten niin maittavaa!

 Oikea lihallinen versio sunnuntailounaasta. Oltiin niin täynnä tämän jälkeen, että edes jälkkäriksi ei jaksettu syödä sticky toffee puddingia vaikka kuinka olisi tehnyt mieli. Ostettiin siis kaupasta ja tuotiin Ranskaan asti!

Nyt täytyy alkaa hommailemaan kaikkea muuta ja jatkaa tavaroiden järjestelyä huoneessa. Ulkonakin on kerrankin aurinkoista että voisi lähteä happihyppelylle. Matkakertomukset jatkuu pian...

6 kommenttia:

Yellow Lizard kirjoitti...

Vau ja nam! Kaikki näyttää kivalta ja ruoka maittavalta. Mahtavanoloinen klinikka!

nimim. nälkä

Airelle kirjoitti...

ai olit Englannissa! kuolen kateuteen! näyttää kivalta, en ole koskaan ollut Bristolissa, pitäis yrittää päästä.
duffelikin on ihana - varsinkin väri - mutta minusta saisi olla vähän pidempi (nyt just tuulee niin hirveästi, etten voi kuvitella noin lyhyen lämmittävän), sellainen on haluaisin -listallani.

Stazzy kirjoitti...

Ainiin, piti linkittää sulle se Bristol -blogi, eli tässäpä vassokuu:
http://matkalaukussa.blogspot.com/

Ella B kirjoitti...

Yellow Lizzard, klinikan ruoka tosiaan toimi erittäin hyvin seuraavan päivän heikon olon korjamiseen.

Airelle, Bristol oli kyllä tosi kiva kaupunki, paljon opiskelijoita ja kuulemma aika posh maan mittakaavassa. Menoakin oli joka lähtöön, mutta kaupunki sillai sopivan pieni että pääsi juurikin jaloin joka paikkaan. Englantilaiset tytöt veti kaikkialle korkkareillakin.

Mäkin tykkäsin tuosta takista mutta juurikin tuo pituus on ihan liian lyhyt ja avonainen talven kylmyyteen.

Stazzy, kiva kun laitoit linkin. Siellä ei paljon ulkomaalaisia näkynyt ja hauska lukea oloja suomalaisen näkökulmasta kun itse kuuntelee niiltä englantilaisilta.

MaaMaa kirjoitti...

Kivoja kuvia Bristolista. Itsekin olen sielä käynyt pariin otteeseen, kun kaveri oli vaihdossa läheisessä Bathissa muutama vuosi sitten :) Sääkin teitä näyttää suosineen!

Ella B kirjoitti...

MaaMaa, olikin kyllä kiva kaupunki ja tosiaan, joka päivä siunailtiin että katso taas aurinko paistaa, kyllä meillä kävi tuuri. Kertaakaan ei satanut, mitä nyt yhtenä yönä vähän tihkutti.