keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Ulkoilmaravintolakatu

Sunnuntaina siis loppui muutaman viikon jatkunut ulkoilmaravintolafestari ihan Bordeaux'n keskustassa nimeltään Epicuriales. Pitkälle käytävälle oli levittäytynyt kaupungin eri ravintoloita ja baareja telttarivistöön. Olen jo ehtinyt käydä täällä muutaman kerran, mutta usein tosi myöhään, töiden jälkeen, jolloin ei ole ollut kauheasti aikaa ehtiä nauttia tunnelmasta. 
Kämppikseni kaveri oli töissä Café Populaire-ravintolan teltassa koko tapahtuman ajan paitsi viimeisenä päivänä, joten liityimme heidän seuraansa, tällä kertaa melkein ajoissa. Minulla alkoi olla jo siinä vaiheessa nälkä ja niinpä vedin loppuun kaverini lohitartarin. Oli niin hyvää, että olisin ostanut ihan oman jos keittiö ei olisi mennyt jo kiinni.

 Loppuillasta ihmiset riehaantuivat niin, että osa tanssi baaritiskillä. Ehdin itsekin kiivetä sinne noin minuutiksi ennen kuin paikka meni kiinni ja sitten olinkin jo takaisin maan pinnalla. Telttojen täytyy sulkea "ovensa" kuten kuulutuksessa sanotaan klo 1, ja samaan aikaan loppuu myös musiikki. Sen jälkeen turvamiehet tulevat hätyyttelemään ihmisiä, jotka edelleen istuvat rauhassa lopettelemassa lasillisiaan.

 Tällä kertaa käytiin pienellä rundilla niin että ehdin ottaa kuviakin. Samalla kujalla törmää myös usein tuttuihin ja niin tälläkin kertaa.

 Azuli on keskustassa sijaitseva baari, joiden teltassa olenkin jo ehtinyt käydä. Festivaalien ajan he tekivät myös ruokaa, muunmuassa susheja jotka kuuleman mukaan olivat oikein maukkaita.


 Telttojen joukosta löytyi ruokaa ja juomaa ihan joka makuun, hinnat tosin olivat vähän korkeampia kuin itse ravintolassa. Useat olivat myös tehneet spesiaalin ruokalistan tai menuun vain Epicurialia varten.

 Sunnuntaina liikenteessä oli vähän vähemmän porukkaa, ilmeisesti koska seuraavana päivänä oli taas työpäivä. Minulle melkein joka päivä on töitä, mutta onneksi ei sentään tarvi herätä kovin aikaisin. Erityisesti loppuviikosta käytävät ovat olleet niin täynnä, että välillä on melkein mahdotonta liikkua eteenpäin.

Pääsin itsekin poseeraamaan kyltin viereen. En tosin tiedä, mikä ihme tukkaani vaivaa...Ilta oli oikein onnistunut, hauska ja lämmin. Itseasiassa niin lämmin, että kotona päälle pistämäni villatakki unohtui sitten kaikessa lähtötohinassa tuolin sarjalle enkä sitä enää onnistunut löytämään myöhemmin. Vähän harmittaa, mutta minkäs sille voi. Mikä tekosyy lähteä shoppailemaan.

Ei kommentteja: