sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Meren äärellä

Viime viikonloppuna tuli vähän paussia, niin että pääsin harrastamaan kotiseutumatkailua. Suuntana etelä ja meren ranta. Säät eivät ole tosiaankaan suosineet täällä suunnalla yli kahteen viikkoon, vettä tulee päivittäin, välillä on painostavampaa, välillä aurinko välistä pilkistelee, välillä tuulee kuin lokakuun viimoissa. Sääennusteesta huolimatta tuli jätettyä Bordeaux'n kuviot taakse ja suunnattua...
 
 
...rantamaisemiin pieneen surffikylään Hossegoriin.

 
Automatkan jälkeen minun oli niin kuuma, että olisin mieluusti suunnannut suoraan uimaan. No, eihän se nyt käynytkään ihan niin sillä Atlanin rannalla vyöryivät mitä isoimmat aallot niin, että voimassa oli punainen liputus ja totaalinen uintikielto. Jäi siis testaamatta merivesi tällä kertaa.

 Kylmästä viimasta huolimatta rannalla oleile ihan kiva joukko ihmisiä.

 
Kaupunkikierroksen aikana kävi ilmi kuinka surffipainotteinen tämä paikka on. Eri merkeillä oli toinen toistaan isompia liikkeitä kaupungin kaduilla. Turisteja oli silti liikenteessä suurin määrin ja Hossegor onkin aika kuollut talvisaikaan.

Kaduille ulottuvilla liikkeiden terasseillakin oli lautoja pinoittain esillä.

 
Käveltiin vieressä sijaitsevaan Capbretonin kaupunkiin asti ja nähtiin sen satama. Meno oli erittäin leppoisaa ja tuntui ihan että olen lomalla itsekin!

 
Minun oli jo pidemmän aikaa tehnyt mieli pizzaa eikä mikään pakastepizza ole saanut tuota himoa sammutettua. Niinpä illalla käytiin syömässä uudessa italialaisravintolassa, jossa sainkin aivan mainion hyvää merenelävillä kuorutettua pizzaa.
 
 
Pizzan kyytipoikana oli argentiinalaista Malbec-viiniä, joka olikin kevyttä ja sulavaa eikä kovin taniinista ja sopi oikein hyvin pizzan kanssa.

 Surffaus näkyi kyllä hauskasti ihan joka puolella kaupunkia. Tässä esimerkiksi kuvia eräästä baarista, jonka seinillä oli kuvia aallokoista, surffareista ja erikoisuutena lasikaappeihin esille laitetut ja nimmareilla varustetut surffilaudat.
 Myös baaritiskin takana näkyi surffivideoita koko illan ajan, samoin oli useissa muissa ruokapaikoissa ja baareissa.

 
Seuraavana päivänä pääsin katsastamaan surffikoulua sisältäpäin. Sieltä saa myös vuokrattua lautoja eri ajanjaksoille tai ilmoittauduttua surffitunneille. Normaalisti ulos hiekalle on levitettynä aurinkotuoleja ym tavaraa, mutta huonon sään takia koko systeemi oli kiinni. Käytiin kuitenkin kurkkaamassa sisään.

 Lautoja löytyikin ihan joka lähtöön josta kaltaiseni turisti ei tiedä yhtään mitään. No näyttihän ne ihan coolilta tuossa vierivieressä.

 
Nuo isot on kuulemma aloittelijoille, joilla minunkin pitäisi aloittaa tämä harrastus joskus. Huvittaisi kauheasti, mutta jo pelkän aallokon näkeminen alkoi kyllä hieman pelottaa...Isot laudat on aloittelijoille ja mitä pienempi on niin sitä vaikeampaa surffaus ilmeisesti on. Epäilen jo nyt erittäin paljon miten saisin ikinä kammettua itseni merellä tuollaisen laudan päälle...

Äkkiä meni tuo paripäiväinen ohi ja lähdön hetkellä ranta oli taas melkein autio ja aallot pauhasivat. Pian kuitenkin voin tulla takaisin ja toivottavasti sillä kertaa edes aurinko paistaisi, että saisi ne bikinitkin kaivaa laukusta!

8 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

Surffaus näyttää kyllä niin hauskalle, että tekis mieli kokeilla itsenikin ... mutta oon myös aika varma että pystyssä en pysyis. Ja kun muutenkin olen vähän tällanen tohelo, niin todennäköisesti törmäisin heti kiviin tai kiitäisin täysillä rantahiekkaan, jos siis edes eteenpäin pääsisin ... :D

Säät ei ole tod. olleet kesäiset :( Toivottavasti alkais lämpenemään!!

Terkut nyt jo Sveitsistä! Tänne tulin eilen ... :)))

Avelina kirjoitti...

Hei, tuttuja maisemia! Hossegorissa/Capbretonissa on tullut useamman kerran vierailtua, ja tuollahan mäkin olen quiksilverillä piipahtanut. Heh! :) Kesällä kyllä tosi kiva paikka pikkuliikkeineen ja jätskikioskeineen.

Miten Biarritz, oletko siellä myös visiteeraannut? Ei ole hirveän paljon alempana...

lula kirjoitti...

Oi Hossegor <3 Ja Avelinaan yhtyeen, kannattaa ehdottomasti vierailla myös Biarritzissa ja siinä samalla Bayonnessa ja Angletin rannoillakin. Ja vaikka Espanjan puolella San Sebastianissakin, kun ei niin hirveän kaukana kuiteskaan ole :) Asuin yhden talven pari vuotta taaksepäin Angletissa, parin minuutin matkan päässä rannasta, ja nyt vain kaipaan koko ajan takaisin sinne meren äärelle :) Olen Keski-Suomen järvien kasvatti, niin asuminen meren alla oli mulle jotain aivan uutta ja ihmeellistä haha :)

Ja täällä myöskin ollut ihan karmeat säät viime viikot :( Toivottavasti lämpenee pian taas niin siellä kuin täälläkin :)

Anonyymi kirjoitti...

ei oo totta mä oon asunu Hossegorissa kahden vuoden ajan, olin töissä surffiopettajana yhdessä koulussa :) Siis kesät tein töitä ja talvella laiskoteltiin (ja tylsistyttiin) Oli se ihanan leppoista elämää :)

aivan huikeen jännää nähdä jonku suomalaisen blogissa kuvia Hossegorista :)

Mä taas en välttis suosittelis Biarritzissa vierailua, koska musta siel oli aina aika tylsää ja liikaa turisteja muta Bayonne ja erityisesti fete de Bayonne pitää nähdä :) mutta jos nyt oikein muistan niin fete de bayonne alkaakin tulevana viikonloppuna.
fete de dax myös on ihan kiva mut muuten dax on kyl aika kaameen hiljanen :D

Ella B kirjoitti...

MaaMaa, joo mustakin tuo surffaus näyttää aika taitolajilta mutta kyllähän sitäkin pitää vielä joskus kokeilla!

Avelina, hauskaa kuinka moni muukin suomalainen on käynyt tuolla, itse en ollut ikinä kuullutkaan ennen koko paikasta. Biarritzissa olen myös käynyt tuossa keväämmällä kun mulla asuu kaksi kaveria siinä lähellä. Silloin ei ollut kyllä vielä kausi alkanut ja muutenkin aika harmaata joten ehkä toinen reissu olisi paikallaan.

Lula, nyt pitäisikin vielä käydä tuolla Bayonnessa ja Angletissa kun sinäkin niitä suosittelit. Säät on lämmennyt pari päivää sitten joten ehkä pian pääsen turistimatkalle.

Anonyymi, aivan huikeaa myös että joku suomalainen joka lukee vielä mun blogia on asunut hossegorissa ja ollut surffiopettajana! Itse en tavanut kuin ranskalaisia opeja vaikka on siellä ulkomaalaisiakin kuulin. Tarkoituksenani oli suunnata huomenna taas Hossegoriin ja samalla käydä juhlimassa Fete de Bayonnessa, joka oikein muistit, alkoi ke ja loppuu ilmeisesti su. Mutkia matkassa joten tuo rantaviikonloppu taitaa siirtyä toiseen kertaan ja Fete de Bayonnekin ensi vuoteen vähintään.

Cherry kirjoitti...

Hei kaunokainen, blogissani on sulle tunnustus :)

Ella B kirjoitti...

Cherry, kiitos kovasti, pitkästä aikaa ehdin nettiin ja meninkin heti katsomaan blogiasi!

RagDoll kirjoitti...

Kuolasin täällä innokkaana noita pizzoja katsellessani. ;)

Näyttää kauniilta pilvisestä säästä huolimatta.