maanantai 9. tammikuuta 2012

Epiphanie eli Loppiainen

Niin meni uuden vuoden juhlinnat ja perjantaina olikin jo loppiainen! Tämä pääsi itseasiassa ihan unohtumaan itseltäni kunnes näin pomon saapuvan aamulla töihin kruunu päässä. Siitähän se lähti, sain oman kruununi päähän ja iltapäivästä kilisteltiin jo maljoja vakioasiakkaiden kanssa. Iltapäivän tavalliset päikkärit sai nyt jäädä ja ne vaihtuivat hullutteluun kämppisten kanssa.

Kotimatkalla poikkesin leipomon ja kaupan kautta kotiin ja varmistin, että saatiin tarpeeksi kruunuja kaikille meidän kämpän prinsessoille. Kilisteltiin sitten menemään se pari tuntia, jotka mulla oli taukoa ennen töihin paluuta ja syötiin perinteistä mantelimassalla vuorattua torttua Galette des rois à la frangipane. Tämä olisi periaatteessa tosi helppoa tehdä itsekin, kahden voitaikinalevyn väliin läntätään vain mantelimassaa ja joku esine ja uuniin. Yleensä tämän pikkuesineen saaja saa sitten olla päivän kuningas tai kuningatar, mutta me ei haluttu mitään mustasukkaisuuskohtauksia, joten varmistin, että kaikilla tytöillä olisi ihan oma kruunu. Omani pysyi päässä koko päivän, ja joku tervehti kaupassakin, että "Bonjour la reine- päivää kuningatar"!

 
Tästä spontaanista ideasta lähteneestä loppiaisesta tulikin oikein hauska, kun iltatöiden jälkeen mentiin kavereiden ravintolaan kippistämään ("Meillä on täällä teille shamppanjat jääkaapissa odottamassa, pakko tulla!"), jonka jälkeen jatkoin vielä toisten kavereiden luo jatkoille. Kruunu pysyi päässä aina aamukuuteen asti, jolloin väsynyt prinsessa kellahti petiin kauneusunille.

2 kommenttia:

Stazzy kirjoitti...

Eikun kuningastenlätykässä pitää olla omenaa välissä. Marsipaani on vähän yngh.

Ella B kirjoitti...

Stazzy, omena tulee sun luota, täällä saa vaan marsipaanilla tai tavallisena briochena! Ja kunnon rasvaistahan sen olla pitää, kun kerran vuodessa saa :)