maanantai 21. toukokuuta 2012

Dyynillä

 Siskon kanssa tuli käytyä myös harrastamassa hieman kotiseutumatkailua ja vierailemassa merieläväaamiaisen jälkeen hiekkadyynillä Dune du Pyla. Itse olen kiipeillyt dyynin päälle jo pari kertaa, mutta sinne voi aina palata takaisin. 

 
Jättimäinen hiekkakasa levittäytyi meidän eteen tunnin automatkan jälkeen. Ilmaksikin luvattiin kauheaa vesisadetta (tai siis sen jatkumista) ja myrskyä, mutta onneksi aurinko paistoi enemmän tai vähemmän koko viikonlopun ajan.

 
Dyynin toisella puolella pienen patikoinnin jälkeen odotti kimalteleva meri ja humisevat aallot.

 
Mukana kun oli toinenkin bloggaaja ja vielä paljon innokkaampi sellainen, tuli myös kuvia otettua tasaiseen tahtiin. Mulla on käytössä ihan peruspokkari, joka nyt toimii niin kuin toimii, mutta siskolla on kunnon järkkäri matkassa mukana.

 Mun piti tietty päästä kokeilemaan meriveden lämpötilaa ja ehdin perääntyä liian myöhään, niin että kengät kastui ja niihin tarttui kivasti kaikki hiekka...Siinä piti sitten tarpoa vielä takaisin autolle.
 
 
Rannan ihailun ja pienen huilihetken jälkeen lähdettiin takaisin kotiinpäin.

Dyynin päältä ihailtiin niitä, joilla oli ollut älyä ottaa mukaan surffilaudat tai pyörättömät skeittilaidat. He sitten laskettelivat viimeisen mäen alas sen sijaan että olisivat kävelleet kuten me muut (laudattomat). Itse olen kerran yrittänyt pyöriä mäkeä alas joka olikin hurjan hauskaa. Hiekkaa tosin oli aika kirjaimellisesti joka paikassa sen jälkeen...

3 kommenttia:

Pupuce kirjoitti...

Oih, la dune du Pyla! Mikä paikka! sinne on päästävä pian takaisin.Monta kertaa ollaan Kullan kanssa suunniteltu matkaa, mutta aina loppuu loma kesken. Teillä oli varmasti ihanaa! :) Terkkuja!

Ella B kirjoitti...

Pupuce, joo on tuo kyllä aika vaikuttava kun sen ekaa kertaa näkee. Siellä kiipeillessä ja vaeltaessa menee helposti muutama tunti, vielä jos on aurinkoinen sää ja piknikkoppa mukana, niin ihan täydellistä.

Sini kirjoitti...

Aivan ihania kuvia! Täytyikin katsoa kartalta minne paikka sijoittuu jos joskus Bordeauxiin päin ollaan menossa. Raph oli juuri Vendéessa matkalla ja tuli Bordeauxin kautta kotiin kun hänen sukunsa asuu siellä rannikolla.