perjantai 11. toukokuuta 2012

Vaalifiesta

 Täällähän valittiin viime sunnuntaina hurjan kamppanjamyllyn lopuksi uusi, vasemmistolainen presidentti. Itse en tietenkään suomalaisena äänestänyt, vaikka monet kyselivätkin, että kumpaa sä oot äänestänyt. Ranskassa ei pahemmin tunneta vaalisalaisuutta ja ihan kaikilla kavereillani oli mielipide presidenttiasiaan, jota ei piiloteltu.

 Lähdin seuraamaan vaalilähetystä erään ystävän luo, johon kuului tietty paljon ruokaa ja juomaa. Siemailtiin viiniä ja syötiin juustoja ja mereneläviä.

 
Lopulta kävi niin, että ruokaa olikin ihan liikaa, kun kaikki toivat mukanaan jotain. Omia suosikkejani on merietanat, jotka näkyy tuossa ylhäällä olevassa kuvassa.

 Lopuksi keskiyöllä isäntä väänsi vielä lahnaa, ilmeisesti suomeksi, (daurade) uunissa kasvisten kera, joka oli muuten aivan älyttömän hyvää.

Muuten jutut alkoi muutaman lasillisen jälkeen luistaa mitä hullumpaan suuntaan ja kaiken hassuttelun keskellä naureskeltiin muunmuassa sille miten juustonpalan voi ladata iphonen kaapelilla...

...tai shamppanjapullon korkin grillata merietanan tikulla. 

Ilta oli tosi hauska ja jatkui niin myöhään, että seuraavana aamuna oli vähän hankala herätä töihin. Työsaralla puhaltaa just tällä hetkellä myös hieman uudet tuulet, ja olen pienessä välitilassa tässä venailemassa, että mitä tulee tapahtumaan. Innolla odotan mitä uusista haasteista voi tulla, mutta niistä siten lisää kun kaikki on ajankohtaista. Sisko oli täällä lomalla viime viikolla ja alan tästä purkamaan viikonlopun kuvasumua.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Salut,

Oisitko osannut vinkata jotain kivoja viinitiloja Etelä-Ranskasta. Ollaan tulossa Biarritziin alku syksystä ja suunnitteilla ois viinitilavierailu johonkin Biarritzin lähettyville. Vai kannattaako suoraan tulla Bordeaux'iin? Ja jos näin on niin osaatko neuvoa vielä jotain tiettyä viinitilaa?

Kiitos paljon jo etukäteen ja kiitos ihanasta blogistasi! :)
xx
/L

Stazzy kirjoitti...

Moi,
jätin sinulle blogiini pienen haasteen.

Ella B kirjoitti...

Hei L, "parhaimmat" viinitilat sijaitsee Bordeaux'n ympäristössä, pohjoisessa Medocin alueella, idässä St. Emilion ja etelässä Pessac-Leognan ja Graves. Nämä ovat alueiden nimiä (appellation), joista löytyy sitten pienempiä alueita näiden sisältä, esim Medocissa Margaux, St. Julien, jotka tuottaa kalliimpia ja parhaimpia viinejä. Laita mulle mailia, että mitä etsit vähän tarkemmin, niin voin laittaa sulle myös vastauksena joidenkin viinitilojen yhteystietoja joista tunnen henk.koht ihmisiä.

ps. Sori, kun huomasin vasta nyt kommenttisi!

Stazzy, lähdetäänpä täyttelemään näin sunnuntain piristäjäksi :)