torstai 27. tammikuuta 2011

Kreikkalainen syntymäpäivä

Tällä viikolla on ollut tiedossa aika monta syntymäpäivän juhlintaa, niin että on pitänyt oikein valita. Lauantaina oli erään kreikkalaisen ystävämme synttärit, ja siinä lauantaina muutaman lasillisen nautittu meille tuli tietty mieleen erittäin hyvä idea, että eihän hänen synttäreitään nyt voi juhlia samaan aikaan meidän luokan partyn kanssa. Minä asetin päivän, hän lupasi tehdä ruoan ja toinen tarjosi kämppäänsä tarkoitukseen. Niin oli seuraavat pippalot lyöty lukkoon.


 Ruoan valmistumista odotellessa tytöt olivat  jo tehneet pöydän koreaksi. Samainen Yeni Raki-pullo oli edelleen matkassa mukana, tällä kertaa sitä pääsi maistelemaan myös minä ja eräs toinen kaveri, joka ei lauantaina ehtinyt. En tykännyt, miten tätä voi kukaan juoda?

 Ajankuluksi kuvailin kaverini kenkäkokoelmaa, joka on aivan mahtava! Aivan kuin Carrien vaatekomeroon astelisi, ja mikä parasta meillä on saman kokoinen jalka! Nämä iiiiihanat kengät pääsivät kerran käyttööni illan ajaksi, mutta muutaman tunnin kävelyn ja seisoskelun jälkeen minun oli pakko luovuttaa ja laittaa ballerinat takaisin jalkaan. Muistoksi siitä nappasin nämä kuitenkin kuvaan.

 Ja syömään! Pöydässä oli joku kreikkalainen pata, jonka nimeä en tietty millään muista enää. Pikkujyvät ovat pastaa, joka on sekoitettu tomaattikastikkeen ja lihanpalojen kanssa. 

 Pojilla oli extra-nälkä, joten lisänä tarjoiltiin vielä markkinoilta ostettua paellaa. Itse en enää millään pystynyt syömään, mutta tätä tekisi kyllä mieli, ehkä ensi sunnuntaina...

 Hyvä seura, hyvä mieli.

 Kuka tiesi, että Kiinassa tarjotaan useimmiten synttärikakkuna tiramisua?? Tytöt halusivat välttämättä tehdä tiramisua jälkkäriksi, vaikka tarjouduin vääntämään suklaakakun, jota en kyllä millään olisi ehtinyt, ja lopputulos oli yhtä herkkua. Tiramisu ei ollut ihan perinteisellä kaavalla tehtya, mutta silti tosi maittavaa. Keskellä vielä loppiasen ajan briossi.

 Synttärisankari puhaltamassa kynttiläänsä ja pohtimassa toivettaan.

Nyt pitääkin palata työn touhuun. Tämän päivän tunti oli sopivasti peruttu, joten saatiin melkein meidän ryhmätyö valmiiksi huomiselle. Huomenna esitellään uusi viinituotteemme Hollannin markkinoilla, oma ideani, sillä tylsistyttää jo aina puhua Kiinasta tai Venäjästä, josta koulussamme jauhetaan joka tunnilla. Niinpä halusin jotain ihan muuta ja ehdotin Hollantia, muille kävi ja minun täytyy vielä etsiä vähän tietoja, että mitäs siellä juodaankaan ja miten. Heippa! 

Ei kommentteja: