torstai 13. tammikuuta 2011

Kun käytiin merellä

Ollaan tässä pohdittu ja yritettykin jo pariin otteeseen mennä kämppisten kanssa meren rannalla päiväksi, mutta aina on masentavasti satanut, kun ollaan oltu kaikki yhtä aikaa vapaita. Nyt minulla on ollut jo melkein viikon kurkku taas tosi kipeänä ja tänään vihdoin hyväksyin sen tosiasian, että homeopaattiset ja muut luonnonjutut eivät nyt riitä ja tuntuisi siltä, että minulla on angiina. Huomenna lääkäriin varmistamaan asia... Niinpä tässä on hyvä fiilistellä viimekertaista rantareissua marraskuulta.

Käytiin syömässä rantakaupunki Arcachon'ssa, joka on kuulemma kesäaikaan ihan täynnä turisteja. Itse olen käynyt siellä aina talvella joten jännä kuvitella kesäkaupungin vilinää.
Kiipesin myös Euroopan korkeimmalle hiekkadyynille Dune de Pyla.


Ja sieltä yritin kieriä alas. Tästä vaiheesta tuli pari videotakin kuvattua, mutta en taida laittaa sitä kiljumista tänne julkiseen esitykseen. Vauhtia kyllä hidasti vähän kostea hiekka eikä sitä edes mennyt joka paikkaan. Ja nauru vaan raikasi dyyniä pitkin.

Hiekkapyörinnän jäljiltä...


Rantaan oli aika ikävästi huuhtoutunut jostain öljyä, joten se oli aika mustana. Hiekan muodosta myös huomasi kuinka aallot olivat ulottuneet tosi ylös asti dyyniä.

Lopulta löydettiin vielä toinen, salainen ranta, josta kulki pitkän pitkä silta merelle asti. Käveltiin tietty ihan loppuun asti ja siellä hurisi joku kone. Ilmeisesti tässä on kyseessä joku pumppu, joka vie epämiellyttävät aineet suoraan Atlantin mereen...Loppumatkasta sade alkoi piiskata selästä ihan vaakasuorassa, niin että rannalle päästyä voitiin vaan todeta, että vatsaosa on ihan kuiva, mutta selkä läpimärkä!

Oli kiva reissu, ja minun tekisi taas mieli simpukoita syömään. Vielä kun jostain löytyisi taas vähän aurinkoisempaa säätä... 

6 kommenttia:

Avelina kirjoitti...

Tutunnäköisiä maisemia! Kävimme poikaystävän tädin ja sedän luona, jotka asuvat kyseisellä seudulla. Dyynit olivat kyllä aika mahtavat!

Kävimme samalla reissulla myös siellä Bordeaux'ssa, tosin vain päivän reissulla. Vaikutti tosi miellyttävältä kaupungilta, ja shoppailumahdollisuuksia vaikka millä mitalla. Onkohan sulla ollut postausta Bordeaux'sta? Missä tykkäät käydä illastamassa, shoppailemassa, mitä nähtävää...? Itse siis tykkäsin kaupungista, ja olisikin kiva palata uudelleen ja viettää vähän useampi päivä.

berlinBat kirjoitti...

oih, Dune de Pyla, <3! Vietin myös Arcachonissa muutaman viikon eräänä kesänä, ja kävin siellä päiväreissulla viime talvena. En olisi uskonut samaksi paikaksi, niin hiljaista oli! Mutta dyynillä on selvästi mukavampaa kulkea rauhassa talvisaikaan, toki varpaat meinaa jäätyä jos ottaa kengät pois :)

MaaMaa kirjoitti...

Aivan ihanan näköinen ranta ja nuo dyynit! Kyllä meri-ilmaa on ikävä, oisi ihana päästä aaltojen ääreen ! :)
Ja hiekkapyörintä kuulostaa kivalta. Mä olen joskus pyörinyt Himoksella juhannuksena koko rinteen alas! Oli hauskaa, mutta sen jälkeen myös niin täynnä mustelmia että monet luuli mun jääneen heppojen jalkoihin :D

Pikaista paranemista kurkkukuvista! Toivottavasti ei ole angiinaa!

Ella B kirjoitti...

Avelina, en ole tehnyt erikseen mitään postausta, mutta voisi varmaan! Käytiin just viime perjantaina ravintolassa ja tajusin etten pahemmin tunne kaupungin ravintoloita. Mutta hyvä idea, voisin yhdessä ja samassa selittää jotain yhteistä kaupungista.

BerlinBat, yritin mielessäni kuvitella rannan täyteen turisteja, sillä paikka on ilmeisesti kovin suosittu! Itse olen aina ollut tällä seudulla syys-talviaikaan, joten olisi joskus mielenkiitoista nähdä millaista on myös lämpimällä säällä.

MaaMaa, nykyään mullakin tulee merta ikävä jos tosi pitkään aikaan ei pääse sen luo vaikka ihan lakeuksien kasvatti olenkin. Tuo pyörintä oli kyllä hauskaa, mutta onneksi hiekassa oli pehmeämpää kuin voin kuvitella Himoksella! Ja parannuttu ollaan, diagnoosi: äänihuulien kuivuminen...Viikonlopun olen ryypännyt monta litraa vettä menemään, ovat siinä sitten ilmeisesti kosteutuneet:).

Cherry kirjoitti...

Voi elämä miten kaunista siellä on! Tuntuu, että ei sillä suunnalla rumia kuvia saiskaan :) Hih ja hiekkapyörintä kuulostaa houkuttelevalta :D

Ella B kirjoitti...

Cherry, kyllähän nuo maisemat aika kauniita on! Ja parhaat kuvat tietty pääsee vaan julkaisuun niin että tulee hyvä kuva tästä paikasta :).