keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Matka maailman ympäri

Tai niin ainakin ihan virtuaalisesti. Tässä siis muutamia tunnelmia launantain pirskeistä. Yhteensä illan aikana taidettiin kuvata melkein kaikki "maatunnuksensa" kanssa ja juomaa ja ruokaa piisasi. Oma salmarini ei oikein maistelussa pärjännyt, mutta lakka meni kaikki, vaikka sen sanottiin olevan aika makeaa. Monet myös kyselivät, että miten näitä juodaan, ja sitten tuli ehkä sellainen kuva, että Suomessa vedetään vain shotteja. Itse lähdin jo yhdeltä seuraavaan paikkaa juhlimaan synttäreitä ja myöhemmin sainkin viestiä, että täällä tyhjennetään sun salmiakkia...Taisi se siis lopulta kelvata.
 
 Kreikkalainen hunajalikööri. Taitaa olla tarkemmin sanottuna Kreetalta, en ole ihan varma.

 Kiinalaista olutta.

"Ota kuva sillai että kengätkin näkyy..." Miespuolinen kaveri ei millään meinannut osata ottaa just hyvää kuvaa, kun ei ole tottunut kuvailemaan mitään päivän asuja.

 Ihmettelyssä turkkilainen Yeni Raki, joka taisi olla koko illan ällöin juoma, en edes maistanut. Kaveri oli lomalla Istanbulissa ja kertoi, että siellä sitä juodaan ihan koko ajan. Kyseessä oli anisjuoma, mutta kukaan ei ollut ihan varma pitääkö siihen lisätä vettä kuten Kreikan ouzoon tai Ranskan pastikseen, niinpä osa maistoi ihan kirkkaanakin...

 Espanjalainen tyyli juoda viiniä...

 Kreikkalaista menoa lähikuvasta.

 Thaimaalaista ruokaa, lihakastiketta ja riisiä, joka meni hujauksessa. Viereisessä kulmassa näkyy amerikkalaisen tekemiä jelly vodka-hyydykkeitä. En kyllä tajua miten tämä voi olla heistä suosittua...

 Pienen pieni kulma pöytä oli vähän liian pieni kaikille antimille. Tässä näkyy takaa aloittaessa korsikalaista kastanjakakkua (ihanaa!), itsetehty frangipani-torttu (erittäin hyvää), joku toinen kakku jota en maistanut, lisäksi jotain makkaroita sekä ihan etukulmassa kiinalaisia nuudeleita, jotka myös olivat tosi hyvää ja sain lupauksen uusitakierroksesta.

 Viiniä erittäin oudolta ranskalaiselta alueelta. Onneksi otin kuvaan niin, että pystyin myöhemmin googlettamaan, ja tämä löytyy Pyreneiden ja Bordeaux'n välimaastosta. En maistanut, joten mausta ei ole tietoa.

 Takana taas pahamaineinen Yeni Raki ja edessä toinen Kiinan kuuluisin olut-merkki.

Kiinasta tuli myös Dynasty-viiniä, joka on siellä viinien huippuluokasta. Näin ulkomaisen suuhun se maistui tosi vetiseltä, ei melkein edes viiniltä. Ajattelin ekaksi, että ehkä kyse oli vain minusta, kunnes kaveri tuli selittämään ihan samaa. Vielä on siis kiinalaisilla viineillä edistymisen varaa.

Lempijuustoa Pyreneiltä, Tomme de Pyrenées, söin varmaan puolet koko lautasesta. Oli niitä kyllä pari muutakin lautasta, joten jäi myös muille. Pienessä pötissä vieressä on jotain hilloa, täälläpäin tykätään dipata juustoa hilloon.

 Belgialaista olutta ja vielä belgialaisessa koossa.

 Luokkalaisia koolla ja kiinalaiset paparazzit ikuistamassa tilanteita.

Ranskalaisen kaverin lomat sujui Italiassa ja sieltä tuli tuotua tietenkin Martinia.

 Muuten juhlat sujuivat oikein hyvin, ihmisiä oli tullut paikalle ja useimmat olivat olleet ideassa mukana ja oikeasti tuoneet maansa ja alueensa juttuja. Toisilla taas ei ollut aikaa tai olivat vierailleet poika/tyttöystävien luona toisessa maassa, joten saatiin myös maistaa herkkuja tällä lailla, kuten australialaisia keksejä. Tämä oli kyllä erittäin hauska idea ja voisin toteuttaa uudelleenkin! Tutustuin moniin uusiin juttuihin, joista en ollut melkein edes kuullut ennen, kuten kreikkalainen juoma, josta olin kyllä kuullut paljon etukäteen ja oli maineensa veroista!

7 kommenttia:

Stazzy kirjoitti...

Ihanat juhlat :)

Tuosta viineistä ja vetisyydestä tuli meileen, kun kaveri kerran ravintolassa tilasi meille amerikkalaista (kalifornialaista?) punkkua.
Meidän suuhun se oli mietoa kuin mikä, ja siellä se kuulemma menee "vahvasta punaviinistä". Että niin ne maut eroaa.

Essie kirjoitti...

Kun kaikki on vaan tarpeeksi kännissä Salmari maistuu ;) Hyi, itse oon kans maistanu Yeni Rakia ja en kyllä enää oo pahemmin maistellut.
Sisko-kulta, oon ylpee susta! Sun asu on aivan ihana!<3 Tuo puuterinroosa sopii sulle niin hyvin ja nuo sukkikset ja kengät JA parasta, että kerrankin sytyit vyötärövyölle! Mycket bra! ;)

Hippu kirjoitti...

Olen salalukenut blogiasi jo jonkin aikaa, mutta en ole aiemmin rohkaistunut kommentoimaan. Nyt oli kyllä ihan pakko, koska tää oli niin mahdottoman mukava postaus. Tykkään muutenkin tyylistäsi kirjoittaa.

Teillä on kaikesta päätellen ollut tosi, tosi kivat juhlat! :-)

Nauratti tuo miespuolisen kaverin kuvaaminen.. Ne miehet mitään osaa! :-D Ja raki on minustakin ihan hirveää!

Elisabeth kirjoitti...

Vaikuttaa kivoilta bileiltä, hauska idea! Mies on tuollaista viinileiliä haikaillut pitkään, mutta ei ole tullut vielä ostettua. Heh, alkoi sitten salmarikin maistua loppuillasta ;)

Ella B kirjoitti...

Stazzy, oli juu ihanat juhlat:). En muista koska olisin maistanut viimeksi mitään amerikkalaista viiniä, paitsi Yellowtailia (Australia), joka on erityisesti suunnattu Amerikan markkinoille ja se oli erittäin makeaa! Kuulemma Amerikassa ei tykätä kovista tanniineista (kuten ranskalaisissa punaviineissä), vaan "helposti" juotavista viineistä.

Essie, taidat olla oikeassa! Kiitos, rakastan kenkiä vaikka niitä ei voikaan kauhean kauaa pitää. Ne on juuri ne jotka B kävi hakemassa Espanjasta! Vyötärövyö kyllä vähän lipaji menemään...

Hippu, kiva kun nyt jätit kommenttia! Oli tosiaan kivat juhlat, harmi, että olivat niin kaukana keskustasta ja sieltä missä asun&missä oli toiset juhlat, että piti lähteä jo aika aikaisin(viimeisellä ratikalla) pois. Tuosta kuvasta on tosiaan monta versiota, ja miehellä meinasi jo mennä hermo kuvatessa, kun haluttiin sillai että kengät näkyy "just sopivasti" eikä melkein.

Elisabeth, näytin leilistä myös kuvaa espanjalaiselle kämppikselleni, sillä tuossa hötäkässä ei tullut edes sen nimeä kysyttyä. Idea oli silti mielestäni oivakas, sillä muuten Espanjasta olisi ollut tosi helppo tuoda ainoastaan mikä tahansa viinipullo.

lula kirjoitti...

Ihan täydellinen asu sulla! :)

Ella B kirjoitti...

Kiitos Lula, tuo ei kyllä ollut ensimmäinen valintani. Eka mekko oli niin lyhyt ja läpinäkyvä, että kaverini totesi: "sun kaveri alhaalla näkyy". Niinpä se vaihtui tuohon kirkkaaseen mekkoon, joka oli kyllä oikein oiva valinta!