torstai 6. tammikuuta 2011

Ei aina niin kirkasta

Olen selvinnyt takaisin Ranskan maaperälle kaikkien tavaroiden kanssa. Mukaan lähti matkatavaroiden kanssa heppoinen ääni ja kurkkukipu, josta on nyt kehittynyt täysi-ikäinen flunssa. Olen siis makoillut koko eilisen ja tämän päivän nenäliinapakkauksen kanssa sängyn pohjalla. Olen juuri saanut syötyä pastalautaseni tyhjäksi, ensimmäinen lämmin ruoka sitten sunnuntain, ja alkaa tuntua että tässähän jaksaisi lähteä vaikka kauppaan! Niinpä en jaksa nyt keskittyä mihinkään järkevään, kuten matkalaukun tyhjäykseen, siivoamiseen tai koulutöihin.
 
 Sää on nyt ikävän harmaa eikä kauniista valkoisesta lumikerroksesta näy hiutaletakaan. Tässä on vähän kuvia, joita ehdin nappailla ennen Suomeen lähtöä. Keskustaan on laitettu hienot valot talveksi, jotka sitten lumen puutteessa valaisevat talven pimeydessä.

 
 Kävin joulumarkkinoilla lopulta peräti kolme kertaa ja maistoin joka kerta eri hehkuviiniä. Eivät olleet kovin hyviä, eikä ainakaan glögin veroisia. Opasteissa osattiin kertoa, että "Joulupukin kylä" sijaitsee Rovaniemellä!

 Bordeaux'n hienoin hotelli keskusaukiolla on pukenut päälleen kauniin valoasun.
 
Nyt näin lomalta tulleena kaikki kuvat näyttävät niin kuivilta, kun maassa ei ole joko tamppaantunutta lunta tai jotain vähän sulanutta epämääräistä sohjoa. Lämpötilat ovat silti ihan talvisen oloisia ja nollassa mennään. Kyllä se silti tuntuu aika lämpimältä moneen pakkasasteeseen verrattuna...

6 kommenttia:

Bisquits kirjoitti...

Kiva, kun kävit kommentoimassa taas oveni aukaisseessa blogissani. :-) Odotan jo innolla, kun palaan Suomesta muutaman päivän päästä Hollantiin, joko lumet ovat sulaneet. Ilmeisesti ovat, eikä kyllä haittaa ollenkaan!

lula kirjoitti...

En ole koskaan käynyt Bordeauxissa, mutta siellä taitaa olla aika kaunista. Ja nuo kauniit valot korvaavat kyllä aika hyvin valkean lumipeitteen puutteen :)

Sini kirjoitti...

Bordeaux on kyllä kaunis kaupunki! Toivottavasti paranet pian, ikävää sairastella kotona. Meillä on suomen reissu vasta edessä, joten lumisia maisemia odotellessa :)

Mikri kirjoitti...

Kylläpä iski taas ikävä kun näin nämä kuvat. Aika haikeaa...

MaaMaa kirjoitti...

Kauniilta näyttää joulukoristeissa kaupunki, ja hyvä että tietävät missä Joulupukki on! :)

Toivottavasti flunssa on jo hellittänyt!
haliterkut !

Ella B kirjoitti...

Bisquits, kiva kun taas avasit ovet, olin erittäin iloisesti yllättynyt!

Lula, kaupunki on kyllä aika kaunis, erittäin ranskalaista "vanhaa" tyyliä ja keskustakin erittäin näppärän kokoinen. Kannattaa käydä jos on mahdollisuus, ekalla kerralla olin oikein häikäistynyt kaupungista.

Sini, jes flunssa meni ohi parissa päivässä (suomalaisella sisulla). Mulle kyllä kelpaisi lumiset maisemat uudelleenkin.

Mikri, sun täytyy tulla visiteeraamaan...

MaaMaa, olinkin tosi innoissani Joulupukin kylästä ja jaksoin kertoakin siitä kaikille jotka (esitti) kuuntelevansa. Tuli hörpittyä litroittain hunajateetä ja mehuja, joten siitäkös yksi flunssa selätettiin. Viikonloppu onkin ollut sitten yhtä hulinaa, kun on tullut "otettua kiinni" ne pari päivää, jotka kuluivat peiton alla:).