torstai 12. tammikuuta 2012

Sateenkaari

Lueskelen aika usein muista suomalaisista blogeista sisustusaiheisia juttuja ja tuntuu, että valkoinen on ihan se sisustuksen hittiväri. Siihen sitten voi yhdistää mustaa ja joskus muutamia väripilkkuja tai puun ja harmaan neutraaleja värejä. Meilläpä ei ole mitään sinnepäinkään! Täältä löytyy valkoisen sisustajan painajainen, kaaosta ja värikkäitä väripilkkuja löytyy ympäri taloa.

 
Ulko-ovessa roikkuu liitutaulu johon voidaan kirjoitella viestejä ja elämän suuria totuuksia. Sen vieressä 
viinikaupan tarra: " Grape excpectations", "merci".

 Kengät, jotka yrittää olla kiltisti rivissä eteisessä ja eteisen hyllyssä.
Kämppis: "Miks sun kengät on aina joka paikassa lattialla vaikka mä hommasin sulle tuon hyllyn ihan niitä varten?"
Minä: " Kun ei ne kaikki mahdu siihen..."


Kavereiden jättämiä viestejä tussitaululla ja eri huoneiden nimet, jotka on merkattu vaaleanpunaiselle paperille ja kaikki ovet on tietysti maalattu ihanan vihreäksi.

 
Vierailevalle äitille jätetty viesti mistä menee valot päälle.

 
Kirpparilta hommattu Orangina-peili, joka edelleen etsii paikkaansa ja sen vuoksi hengailee valkoisen (löytyyhän sitäkin!) lampun seurana olohuoneessa.

Tuhottomat kasat lehtiä, joita kukaan ei jaksa/ ehdi/ uskalla laittaa pois siinä pelossa, että siinä menee sitten joku sellainen lehti jota kaikki eivät ole lukeneet tai pahimmassa tapauksessa joku kallisarvoinen suomalainen lehti! Päällä kököttää viime vuotinen St Patrikin päivän oluthattu. Pysyi päässä muuten ihan loppuun asti vaikka kierrettiin viidessä eri pubissa.

 
Muutamat entisten ja nykyisten kämppisten valmistamat kollaasit, jotka tietty on kaikki ripustettu johonkin kohtaan seinälle. Takan päällä keikkuu minun ja entisen kämppikseni tekemä kollaasi. Sieltä taitaa osuvasti pilkistää korkokenkiä, rannekoruja ja shamppanjaa omasta osiostani.

Jopa verhot on jostain syystä mieltä piristävää (joskus) pinkkiä.

Olohuoneen pöytäliina on samaa pinkki-sarjaa ja sen ääressä voi hautautua katselemaan tv:tä ja syömään Fazerin suklaata kultaiselle lepotuolille.

Keittiössä sama linja jatkuu, eikä suurin osa ruokailuastioista mätsää yhtään. Pari valkoista kippoa löytyy, mutta jopa juomalasit on punaisia tai kotiin roudattuja oluttuoppeja ja lautaset löytyy sateenkaaren väreissä. Uusin lisäys keittokirjakokoelmaamme on tosi kätsy Jamie Oliverin "30 minutes chrono"-kirja, jonka reseptit pitäisi voida tehdä puolessa tunnissa. Ostettiin tämä kämppikselle synttärilahjaksi ja olenkin jo päässyt maistelemaan hänen maukkaita kokkailujaan tästä kirjasta.

 
Suomesta olen tuonut söpöt espresso-kahvikupit, johon tosin meidän koneella tulee kahvi ihan piripintaan. Olen nimittäin hävittänyt espressosuuttimen, voisi harkita uuden ostamista, näistä kupeista kun tulee hymy huulille. 

 
Muutkin kirjat ovat suloisessa sekasotkussa hyllyssä, kun niitä on liikaa eikä muka ehdi tarpeeksi lukemaan.

 
Kylppärin puteleiden määrän voi arvata kun talossa asuu kolme tyttöä...
Oudot sisustusaiheiset viestit, jotka ovat olleet täällä jo ennen saapumistani, jatkuvat sisäpuhelimessa...

 
...ja tiskialtaan reunalla. Huomaa erittäin modernisti teipattu pistoke, jota omistaja ei ole ikinä suostunut korjauttamaan.

Päivän C-vitamiiniruiske löytyy visuaalisesti ja kirjaimellisesti kopastamme espanjalaisia appelsiineja...

...ja muuten mielen rauhoittaa suomalaiset herkut!

P.s. Joulun ehdoton suosikkituliainen Suomesta oli muuten Doris-keksit, jotka ovat menneet kuin kuumille kiville, hyvä kun olen itse ehtinyt pari napata suuhuni!

7 kommenttia:

Ciacy kirjoitti...

Tààllà italiassakaan ei valkoista sisustusta pahemmin này. Se on tààllà melkein kuin merkki keskeneràisestà sisustuksesta jos en sanoisi...valkoista olen nàhnyt siis vain jos joku huone on vielà vaiheessa. Tosin valkoinen on myòs siisti ja tykkààn valkoisesta suomalaisissa kodeissa.

Matkantekijätär kirjoitti...

Mä tykkään sun värikkäästä kodista! Vaikka valkoinen onkin siisti ja neutraali, niin ehdottomasti ole värikkään sisustuksen kannattaja. :) Niin ja ne pikkuviestit siellä täällä on ihan parhaita!

siniann kirjoitti...

Mikäköhän siinä on että Suomessa haaveillaan Ranskalaisesta sisustamisesta,kun todellisuudessa se on ihan erilaista kuin kuvitellaan :p Meillä on aika samoilla linjoilla koti täällä Avignonissa, omistaja vähät välittää jos meillä on jotain rikki tai vedet valuu muualle kuin pitäisi. Tosin tykkään tästä paikasta silti maailman eniten :) sekalainen tyyli on in!

Satu kirjoitti...

Aivan mahtava postaus ja ihanan kotoisa kämppä! :-D

Itse inhoan sisustamista (sitä valkoinen ja joku väripilkku -yhdistelyä) yli kaiken, ja fanitan tällaista tyyliä ihan täysillä. Elämä saa kotona näkyä. :-)

Ella B kirjoitti...

Ciacy, Suomessa muutenkin kodit tuntuu olevan niin hienoja vaikka muka olisi hieman vanhaa. Täällä samoin usein juuri valmistuneet kodit vaan on ihan valkoisia sisältä.

Matkantekijätär, kyllähän siitä valkoisesta tulee helposti siistimpi mielikuva, mutta meillä on kyllä ihan muutenkin kauhea kaaos päällä usein niin ettei voi pelkästään värejä syyttää. :)

Sini, niinpä varmaan aika harvassa ranskalaisessa kodissa on sellaista sisustamista kuin lehtien sivuilta näkyy. Kämppien omistajat on kyllä usein just niin kuin sanoit! Viime vuonna oltiin kaksi viikkoa ilman lämmitystä keskellä kylmintä talvea ennen kuin omistaja sai jotain aikaiseksi.

Hippu, kiitos. On noita muistoja kyllä kiva katsella seinillä ja miettiä niitä kaikkia hauskoja hetkiä. Meillä on kyllä myös jäänyt aikalailla roinaa kaikilta edellisiltä kämppiksiltä:)

MaaMaa kirjoitti...

Ihana kotoinen kaaos :D :D

Ella B kirjoitti...

MaaMaa, just kuule saatiin tänään vähän kaaosta hallintaan ja kaksi siivousintoista pyörremyrskyä pisti lehtiä sun muuta järjestykseen. Hihi, nyt näyttää vieläkin paremmalta :)