maanantai 20. helmikuuta 2012

Henkäys

Olen ollut tässä kerrankin "pitkällä" viikonlopulla eli vapaalla sekä sunnuntain ja maanantain. Kiva, kun on kerrankin ehtinyt tehdä rauhassa edes jotain järkevää kuten pestä pyykkiä tai käydä kaupassa. Sunnuntaina tuli vietettyä aika perinteistä ohjelmaa, eli noustiin myöhään, mentiin syömään ostereita ja katkarapuja markkinoille parin valkoviinilasillisen kera, käytiin kahvilla ja katsottiin uskomattoman outo Melancholia ja loppuillan vietin tv:n ääressä.

 
Sunnuntaiaktiviteetteihin kuului myös esimerkiksi lounaan sulattelua lamppukiipeilyn merkeissä St. Michelin aukiolla.

Tänään olen ehtinyt vihdoinkin käydä lenkillä piiitkästä aikaa ja palauttaa tämän Zaran mekon, joka ei ehkä sittenkään mielestäni sopinut juuri minulle. Ja samalla löysin tämän tilalle ihanat uudet kengät, joita täytyy ehkä käydä ihan vähän vaan uudestaan katsomassa...


Tänään oli myös kerrankin aikaa tehdä kunnolla ruokaa eikä vaan syödä hätäisesti töissä tai kotona jotain leivän tapaista.

Niinpä tein tällaista herkullista salaattia, jossa oli kvinoaa, punajuurta, porkkanaa ja fetaa.

 
Jotta kaikki ei kävisi liian terveelliseksi, tein myös maailman helpointa ja nopeinta suklaakakkua.

200g (tummaa) suklaata
200g voita
200g sokeria
5 munaa
2 rkl jauhoja

Sulata suklaa ja voi yhdessä. Lisää sokeri ja sen jälkeen munat yksitellen ja sekoita taikina jokaisen munan jälkeen, niin että muna sekoittuu taikinaan. Lisää lopuksi jauhot ja sekoita. Paista 190°C n. 25min niin, että kakku on vielä hieman löysää keskeltä. 

Nyt lähden jatkamaan iltaa kämppisten kanssa ja lähdetään pian pubivisailemaan, kun ollaan kerrankin kaikki yhtä aikaa vapaalla. Huomenna kuitenkin herätys taas töihin aamulla.

2 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

Nam mikä namin näkönen helppo herkkukakku! Resepti lähtee mukaan - ehkä yllätän hanin viikonloppuna suklaakakulla ! :)

Ella B kirjoitti...

MaaMaa, joo tämä on tosi nopea ja herkullinen! Kuulin jo jupinaa kämppiksiltä että pitäis lopettaa nämä kakkutehtailut, kun ei meinaa edes kaikkea jaksaa syödä.