tiistai 28. heinäkuuta 2009

Panier

Viikonloppuna kävimme siis ravintolareissulla lempiaukiollani, mutta tällä kertaa vaihdettiin paikkaa.
Kortteeri on Marseillen "vanha" kaupunki, Panier, jonne sijoittuu muunmuassa tämä Suomessakin näkyvä Mistraalin Tuulet-sarja. Siellä on tosi paljon pieniä söpöjä kujia ja katuja ja portaita toisin sanoen epätoivoisen tuskallista ajaa ja parkata autoa.Lähdettiin matkaan julkisella liikenteellä ja pysäkiltä piti kävellä hetken matkaa ravintolaan. Onneksi täytyi, sillä löysin aivan tuntemattoman kauniin aukion, jonka yksi seinä oli hauskan grafiitin peitossa, aivan niin kuin joku lapsi olisi sen piirtänyt.


Aperitiiviksi paikallista juomaa pastis'ta.

Sen jälkeen söin tosi hyvin, vuohenjuustosalaattia ja ihania tosi hyviä omatekoisia ranskanperunoita. Voisin varmaan syödä ranskalaisia joka päivä...


Kotiin lähdettiin vanhan sataman Vieux Port'n kautta, katselin vähän yötunnelmia. Tuntui, että tämä kaupunkihan on ihan kuin joku turistikeskus, niin paljon populaa vaelsi rantabulevardilla ja istuskeli sitä reunustavissa ravintoloissa. Uusin muoti-ilmiö näkyi olevan kirjavan väriset, välkkyvät "Star Trek"-tyyliset pötkylämiekat, joita myi kiinalaiset joka parin metrin välein. Vieressä poliisit norkoili maijansa kylkeen tupakkaa poltellen...


Satamasta näkyy kukkulalla vartioiva Notre Dame de la Garde-kirkko, jonka voi bongata missä tahansa onkaan koko Marseillen alueella.


Yksi väsynyt matkustaja (jonka jalkoja hiertää).


Pääkatu Canebiere'lla yritetään sivistää ihmisiä: jättimäinen kirahvi, joka on rakennettu pokkareista.

5 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Ihania kuvia!

Mua kiinnostais tietää, miten olet päätynyt Ranskan maalle? :)

Fifi kirjoitti...

Hei! Huomasin blogisi Stazzyn kommenttilaatikon kautta. Mukava löytää jälleen yksi ranskalaistunut suomalaisbloggaaja! Kaiken lisäksi olemme melkein naapureita, minä asun Aixissa. Mukavaa kesän jatkoa ja intoa bloggaamiseen! :)

Ella B kirjoitti...

Hei Heli, yksinkertaisesti lähdin kirjoitusten jälkeen opiskelemaan vähän kieltä ja sitten vain jäin.

Fifi, hauska tutustua muihin suomalaisiin täällä etelässä, en tunnekaan ketään muita! No, en tunne ylipäätänsä muita ulkomaalaisia Marseillessa, mutta siis omanmaan kansalaisethan on ihan eri asia!

Anonyymi kirjoitti...

Heippa, tervetuloa etelään!
suomalaisilla on ystävyysseurakin täällä etelä-ranskassa, toimii pääasiassa aixissä, jossa suuri osa suomalaisia nykyään asuu... kumma kyllä, silloin kun minä asuin aixissä kaikki suomalaiset asuivat marseillessa; epistä ;-)
joten siis itse en oikeastaan ole ehtinyt osallistua toimintaan, mutta ehkä vielä joku päivä...
linkki http://finlandaisenprovence.blogspot.com
terkkuja arlesin suunnalta, airelle60

Ella B kirjoitti...

Hei Airelle, luin aivan suu auki tätä kommenttiasi, sillä olen joskus (kaveri)epätoivoissani yrittänyt etsiä lähialueelta jotain Suomi-Ranska-seuraa ja lähin tuntui olevan Nizzassa, eli kiitos vinkistä otanpa enemmän tästä selvää! Joskus aiemmin asuin Arlesin lähellä je tuli sielläkin vierailtua useammin, mutta nykyään ei enää, no, koskaan..