tiistai 14. syyskuuta 2010

Kirjasyksy

Toin taas kesällä Suomesta muutamia pokkareita ja olen tässä kesällä saanut luetuksi muutaman mielenkiintoisen kirjan. Osa on ollut hyllyssä odottamassa ja osa on uusia. Lukeminen on ihanaa, kun siihen on aikaa ja on tarina johon jää niin koukkuun, että siihen haluaa koko ajan uppoutua.

1. Huumaa- kirjan ostin suomesta. Näin itseasiassa sen englanninkielisen version jo keväällä pomon kirjastossa, mutta en viitsinyt lainata, kun silloin oli jo monta muuta kirjaa kesken. Tämän luin juuri viime viikolla alle viikossa. Lyhyesti kuvaillen aivan kuin Gossip girl, jonka tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1889. Luin tästä myös Adored ever since-blogista, ja jatkoa on (onneksi!) luvassa!

2. Erojuhlat Manhattanilla. Mukava rikkauksien ja muodin kyllästämä tyttöjen kirja. Kirjoittaja on Plum Sykes, mutta näissä Manhattanille sijoittuvissa hömppäkirjoissa menee välillä sekaisin ja kirjoittaja voisi ihan hyvin olla sama kuin Paholainen pukeutuu Pradaan-kirjan.

3. Lapsi muiden joukossa. Torey Haydenin kirjat ovat ihan parhaita. Hän osaa kirjoittaa samalla vakavasti ja humoristisesti rankoistakin aiheista. Tämäkään ei pettänyt. Harmi, että hänen tosikokemuksiin perustuvia kirjojaan on vain rajallinen määrä ja olen pian kaikki lukenut...

4. Saarnaaja. Ruotsalainen dekkari. En ole yleensäkään mitenkään kauhukertomusten ystävä, mutta tämä tempaantui mukaan pokkaripassin täytteeksi. Oli tosi hyvä. Alan vasta nyt lämmetä ruotsalaisille murhakertomuksille, sillä olen huomannut että niissä keskitytään enemmän henkilöhahmoihin eikä rikoksia kuvailla raa'an yksityiskohtaisesti vaan lukija voi vaan kuvitella mielessään mitä on tapahtunut.

5. After you'd gone. Olen lukenut ennenkin muita Maggie O'Farrellin kirjoja ja unenomainen ja romanttinen tunnelma pysyy aina tarinan matkassa. Silti mukana on aina joku koukuttava salaisuus henkilöiden elämässä jonka takia kirjaa ei halua päästää otteestaan.

6.Precious-Harlemilaistytön tarina. Sain siskolta lainaan. Tästä on tehty elokuvakin. Kirja kuvaa karusti köyhän ja molempien vanhempien pahoinpidellyn tytön koulutaivalta. Voi kuvitella, että lopulta asiat alkavat järjestyä hänellekin.

7. Last night at Chateau Marmont. Ostin tämän lentokentältä matkalla Kreetalle. Ja luin tosi nopeasti. Kevyttä hömppää Paholainen pukeutuu Pradaan-kirjan kirjoittajalta. Olen lukenut kaikki muutkin hänen kirjansa ja ovat aina mukavia ja niin "luettavia". Kirjassa on rakkausjuoni, jonka loppua odottaessa täytyy vain kiihdyttää lukemistahtia. Ilmeisesti tämä on aika uusi, julkaisuvuodeksi oli merkitty 2010!

Ja nyt jatketaan jo seuraavien parissa...

3 kommenttia:

Linda Lisa Maria kirjoitti...

hienoa, tässä onkin mulle uusia hyviä vnkkejä. Olen jo lukenut erojuhlat manhattanilla sekä last night at chateu marmont.. Ihanaa kun on muitakin jotka tykkää chic-lit kirjoista! kevyt lukeminen on parasta erityisesti junassa/metrossa. Ootko muuten lukenut vielä Paulo Coelhon kirjoja? ne on vähän enemmän ajatusta vaativia, ja ylihyviä! suosittelen alkajaisiksi alcemist kirjaa!

Ella B kirjoitti...

Chic-lit kirjat on kyllä hyviä kun ne on niin kevyttä hömppää että aivot saa jotain hauskaa sulateltavaa ja unohdettua huolet hetkeksi:) Olen lukenut myös Paolo Coelhon kirjoja, ainakin alkemistin, Zahirin sain joskus joululahjaksi, 11 minutes ja yksi lukematon Brida odottaa hyllyssä. Totta on, että nämä vaativat vähän enemmän aivotyötä ja varsinkin minulta, jolla lukionkin filosofian yksi ja ainut kurssi meni ihan yli...

Cherry kirjoitti...

Oi, tekee mieli kaivautua sohvan uumeniin noiden kaikkien ihanien kirjojen kanssa!! :)