perjantai 17. syyskuuta 2010

Syysilta

Tänään se tuli ensimmäistä kertaa: herätessä aamulla ei ikkunasta paistanut kirkas ja vastaanottava aurinko vaan edessä oli harmahtava ja pilvinen taivas. Eilen illalla töistä tullessa jopa hieman sataa tiputteli. Niinpä laitoin ensimmäistä kertaa taas housut jalkaan koko kesän jälkeen. Olinhan sitä jo vähän odotellutkin ja sillä silmällä mallaillut housuja josko mahtuisivat vielä jalkaan. Aloitin silti toisista omistamistani farkkuleggareista, jotka sain siskolta kesällä. Ja mahtui vielä jalkaan. Oikeita farkkuja en ole uskaltanut kokeilla.

Tässä näkyy muuten päivän asua paitsi että jalassa on uudet housut Zarasta. Syksy toi mieleen muistutuksen siitä että minulla on vain yhdet mustat housut joissa on jo reikä. Niinpä kävin töiden jälkeen pikaisella kaupunkikierroksella ja löysin heti istuvat mustat housut, ei ihan farkkuleggarit mutta ei paksut ja kankeat farkutkaan vaan jotain siltä väliltä. Tällaisia on hankala löytää, tuntuu että useimmat mustat housut on joko liian businessmäisiä taitteineen tai liian farkkumallisia. No, nyt olen valmis ottamaan syksyn vastaan onnellisena ja housuilla varustettuna.


Illalla korkattiin eräs ostamani viinipullo viinimessuilta. Ostin tämän ihan sattumalta lähi-Monoprix'sta ja enimmäkseen peruisteilla että se oli edullinen (n.4€), hyvältä alueelta ja luomua. Oli hyvä ostos ja olen jo valmistellut Monsieurin hyödyntämään huomenna, viimeisenä päivänä, "osta 2, 3. ilmaiseksi"-tarjousta.
Viini on erittäin pehmeää, melkein kuplivaa ja makeaa, tummien marjojen ja vähän katajanmarjan marjan makua. He, jotka tuntevat, tämä muistuttaa mielestäni paljonkin La Brillanen nimikkoviiniä, mutta on vähemmän hapokasta.

6 kommenttia:

Katz NYC kirjoitti...

Ihailtavaa miten tunnet viinit noin hyvin ja osaat kuvailla niita niin ihanasti.

Taalla nahtiin eilen taas oikein kunnon syysmyrsky kun tornado kavaisi visiitilla. Aika pelottavaksi tama ilmasto muuttunut. Tornadoja New York Cityssa. Onneksi ei hirveeta tuhoa tehnyt.

Odotan innolla syksya ja syksyn vaatteita ja saappaita varsinkin! Hauskat viikonloput!

Ladybug kirjoitti...

Vahingossa kommentointoin sun vanhempiin kirjotuksiin joten en tieda luitko jo taman postauksen.

Loysin juuri sun blogin ja oli pakko kirjottaa koska niin hassun samanlailla ollaan kierretty taalla Ranskassa. Mina myos olen tullut Ranskaan asumaan 2003 (hui, juuri niin, yli 7 vuotta sitten!) Marseilleen, olen asunut myos kolme vuotta Montpellierissa jossa tein licencen, kaksi vuotta Aixissa ja nyt vuoden NANCYSSA josta on kylla kova kiire pois, etelaan pain ;) Ja olen tehnyt kesat ravintola-alan duuneja, niinkuin sinakin. Oikein nauratti sun blogi, niin hauskan samalta kuullostaa :)
Tsemppia syksyyn ja opintojen alkuun! Onko sulla viela paljon jaljella?

Ella B kirjoitti...

Katz, en kyllä voi sanoa kauhean hyvin tuntevani, niitä on vaan niin mahdoton määrä maailmassa! Oikeastaan aika lailla ummikkona menen kaupan viinihyllyllä ja lopulta valkkaan sen joka on alle kympin ja mahdollisesti luomua. Sitten maistellaan ja todetaan onko hyvää vai ei:).
Maistellessa yritän hirveästi keksiä adjektiiveja jotka vastaisivat sitä jolta se viini suussa maistuu, joka ei olekaan ihan helppoa!

Ilmat on tosiaan niin muuttunut, uskomatonta kuvitella että meidän kotiseuduilla on kaikenmaailman vaarallisia sääilmiöitä. Ja minäkin olen jo bongannut yhdet saappaat syksyä varten, jotka näyttää aika hyvältä...

Ladybug, heippa en ole tainnut hokata vanhempaa kommenttiasi, kun mulla ei ole mitään sähköposti viestiä tai muuta ilmoittamassa kommenteista.

Aivan uskomatonta kuinka ollaan seurattu niin samoja polkuja! Luulin olevani niin originelli;)Missä koulussa olit Montpellierissä? Hauskaa myös kuinka ei olla ikinä kohdattu (tai ehkä sittenkin??), ollaankohan oltu joskus samassa paikassa. Suomalaisia olen yleensä löytänyt aika harvoja ja kun kaikki tietää mun olevan suomalainen, myös sitten esittelevät toisen suomalaisen jos sattuvat tuntemaan/kuulemaan tyypistä. Juuri näin kävi Bordeaux'n koulussani ja kiva niin.

Voin niin muistaa sen tunteen kuinka halusin van Nancysta pois, vaikka siitä onkin jo aikaa (04-05). Olihan se ihan kiva kaupunki, mulla oli tosi kiva kämppä jne mutta jotain vaan puuttuu!

Ella B kirjoitti...

Ladybug, unohdin vielä tuossa laittaa että tosiaan viimeistä vuotta viedään!

MaaMaa kirjoitti...

Viinisuosituskin otettu ylös - jo 3 muistiinpanoa blogistasi täänään! :D

Ella B kirjoitti...

MaaMaa, kiva jos löytyy hyviä juttuja:)Itseasiassa tykkäsin tosi paljon tästä viinistä ja kun menin hakemaan Monoprixsta lisää seuraavana päivänä en enää löytänytkään! Kävin toisessakin paikassa, mutta en ole löytänyt joten täytyy nyt merkata ylös ja lähteä sitä metsästämään.