sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Laiskuri

En edes tiedä missä olen ollut niin menossa, että en ole ehtinyt blogiakaan päivitellä kovin useaan. No, enimmäkseen olen ihan nauttinut syksyn viimeisistä auringonsäiteistä ulkosalla ja ajatellut että koneen ääreen ehtii sitten myöhemminkin. Olen vain äkkiseltään käynyt tsekkailemassa muiden blogeja ja sitten onkin ollut jo nukkumaanmenoaika. Tämän takia olen myös lykännyt ja lykännyt kaikkien mailien ja jopa spykessa pyörimiseen tarkoitettua aikaa. Yhtenä syynä on ollut myös erittäin mielenkiintoinen kirja jonka sain luettua loppuun tänään, alle viikossa. Kirjoitan siitä enemmän huomenna.

Perjantaina oli päällä ekaa kertaa koko kesänä maksimekko. Tuntuu, että kesä on hurahtanut ohi niin äkkiä etten ole edes ehtinyt käyttää kaikkia kesävaatteitani. Mitäs tämä nyt meinaa??

Kreetalta toin tuliasiksi kaiken muun ohella tietysti viiniä. Maistelin melkein joka ravintolassa viiniä, mutta useimmiten listalla oli vain yksi tai kaksi pulloa ja kun meitä oli vain kaksi, se tuntui useimmiten aika paljolta. Niinpä otettiin aina talon viiniä puoli litraa, joita myös tarjoilijat suosittelivat vuolaasti. Aina ei olisi ollut niin varaa sillä talon viinin (kokeiltiin ainoastaan valkoista) laatu vaihteli aika rajusti. Huonoimmissa paikoissa sitä oli ilmiselvästi jatkettu vedellä ja toisessa maistui melkein viinietikka. Suurimmaksi osaksi talon valkoinen oli ihan virkistävää ruokajuomaa.

Minun suurena haavena oli päästä käymään Kreetalaisella viinitilalla ja löydettiin ihan Heraklionin lähellä sijaitseva Winery Stilianou. Sinne oli todella kattavat ohjeistukset Knossokselta, joten seurattiin reittiä ja voin vaan todeta, että onneksi löydettiin perille. Meitä oli nimittäin vastassa erittäin ystävällinen perhe vaarista lapsenlapsiin ja äiti selitti laajasti tämän luomuviinitilan toiminnasta ja laittoi meidät maistelemaan kaikkia tilan viinejä.

Korkkasin perjantaina tuon valkoviinin ja se meni jo viikonlopun aikana. Erittäin raikasta, sitruunaa ja sitrushedelmiä (kuten useimmiten kreetalaisissa valkoviineissä), vähän paahteisuutta ja persikkaa. Sopii tosi hyvin virkistäväksi kesäjuomaksi hyvin jäähdytettynä. Ei ollut yhtään hapantaa tai liian kuivakkaa, piirteitä joista en valkoviineissä erityisemmin pidä. Hinta taisi olla 9€. Harmi, että laukuissa oli painorajoituksia...

2 kommenttia:

Sara Louise kirjoitti...

Gorgeous dress! Stunning! Love love love!

Ella B kirjoitti...

Thanks Sara Louise! I like it too:)