tiistai 21. syyskuuta 2010

Kreeta on...

Kreetan lomamuistoja on nyt kiva lajitella, kun ulkona alkaa olla viileää ja aamulla laitoin päälle jo kaksi villapaitaa. Jos kuvailisin muutamalla kuvalla Kreetaa, tässä olisi mielestäni saarta kuvaavia elementtejä:

Oliivipuut


"Postilaatikkokirkoiksi" nimittämiäni pikkukirkkoja joita näkyi aivan joka tien pielessä, jopa syrjäisillä vuoristoreiteillä. Niihin oli useimmiten laitettu kynttilöitä palamaan.Vanhoja pick-upeja, joiden takaosassa kuljetettiin kaikkea viinirypäleistä lapsiin ja onkivälineisiin.

Valkoisiksi maalattuja puiden varsia.


Minimarketteja, joista ostettiin niin aamupala kuin aperitiivit.

Minun Kreetan loma oli kartan lukemista ja paikallista Mythos-olutta aperitiiviksi...

Café frappé eli jääkahvia...

Matkamuistomyymälöitä ja ouzoa...


Paikallisen timjamihunajan ostoa tien vierestä...


Kreikkalaista salaattia uskomattoman hyvällä fetajuustolla...


...ja lisää Mythosta. Oli muuten erityisen virkistävää olutta eikä mitenkään kamalan täyttävää kuten oluet tuppaavat joskus olemaan.

5 kommenttia:

Oona kirjoitti...

Olin joskus kymmenen vuotta sitten Kreetalla, ja siellä opas selitti meille, että nuo "pikkukirkot" on pystytetty sellaisiin paikkoihin, joissa joku on kuollut auto-onnettomuusessa. Tiedä sitten onko totta, mutta näin meille väitettiin =)

Essie kirjoitti...

Olisit voinut tuoda Nikolle Ouzoa, se on fani (ainakin vielä sen 18v. synttäreillä) ;) Ihanan freshin näköistä, aah kaipaan jo aurinkoon sinne Eurooppaan.

Ella B kirjoitti...

Oona, mulla ei ole kylla mitaan hajua minka takia niita olisi joka paikassa mutta tuo voisi kuulostaa aika hyvalta selitykselta. Nain noita kirkkoja myynnissakin jossain, kiva kun tuli jotain selitysta niille kun koko matkan vaan pohdittiin niiden tarkoitusta:)

Essie, tuliaiset ostin tosi pikaisesti viimeisena iltana juuri kun kauppa oli menossa kiinni kun alussa ei tajunnut ja loppu aika vietettiinkin jossain autioissa paikoissa.

MaaMaa kirjoitti...

Makumuistot on parhaita :)

Kreetalla en ole ollutkaan, Kosilla kylläkin - aika samanlaista maisemaa, tosin Kos taitaa olla pahempi turistirysä - sun kuvissa näyttää rauhalliselta eikä väenpaljouksia :)

Ella B kirjoitti...

MaaMaa, Kreetalla oli (tietenkin) ihanaa. Olen myös ollut Kosilla joskus, toisaalta Kos on vähän pienempi saari niin sinne mahtuu vähemmän väkeäkin.