tiistai 6. huhtikuuta 2010

Markkinoilla

Ennen Argentiinaan lähtöä luin, että tämä on maa joka kuluttaa eniten lihaa maailmassa, arvioidut 67 kg/henki/vuosi! Siinä meni vähän kasvissyöjälle pala kurkkuun, mutta itseasiassa huomaan nyt, että mitään pelättävää ei tosiaankaan ollut. Erityisesti Buenos Aires nyt suurkaupunkien tavoin on monipuolinen ja jopa kasvisravintoloita löytyy. (Kuvia ruoista myöhemmin). Myös Patagonian perukoilta löytyi kasviksia ja hedelmiä ja aina vähintään joku pizza-tai pasta vaihtoehto, jossa ei ollut lihaa. Tuntuu, että jos lihattomuudestaan ei tee ongelmaa, niin kaikki kyllä sujuu aivan loistavasti.


Eilen kävin etsimässä tuliaisia San Telmon kortteerista, jonne täytyy kyllä mieluummin suunnata sunnuntaina. Silloin siellä on yksi pitkä katu täynnä populaa suosituilla markkinoilla, kävin viime kerralla, mutta oli nytkin ainakin kivan rauhallista.


Kauppahalli oli sentään auki, siellä oli värikkäitä, notkuvia hedelmäpöytiä ja vintage-tavaraa myyviä kojuja.


Samalla matkalla löytyi jotain ranskalaista...


Ja jotain...suomalaista?? Tämä "vessa" tosin oli kahvila. En käynyt kokeilemassa.


Täällä useat lehtikojut ja bussitkin on söpön vanhanaikaisesti koristeltuja. Tämä on minusta aika nättiä, ei ole ainakaan pelkkiä harmaa-valkoisia kojuja.


Illaksi luvassa vielä tiukka aikataulu, että ehtisi käydä maistamassa ja näkemässä kaikkia herkkuja vielä kerran. Sitten voikin alkaa selvitellä kuvapläjäystä.

Ei kommentteja: