lauantai 3. huhtikuuta 2010

Kaupparundi

Kerrankin jotain muuta asiaa kuin viineistä! Ettei tule ihan korvista ulos, seuraavaksi jotain mitä olen ostanutkin Argentiinasta.

Kun tässä yhtenä päivänä kävin kiertelemässä kaupungilla, tuli suunnattua ihan tavalliseen supermarkettiin. Joka toisaalta johtui varmaan siitä, ettei täällä ole muita kuin traktorin varaosia myyviä vähittäiskauppoja ja kioscoja.

Löysin sitten ihan sattumalta jo hetken aikaa etsimäni vauvaöljyn. Tykkään tästä tosi paljon, toimii erinomaisena kosteuttajana (tai no, öljyänä), tuksuu todella miedosti ihanalle ja oli ultrahalpa.
Olen vasta käyttänyt sitä kosteusvoiteen sijaan, mutta ilmeisesti sitä voisi laittaa myös kylpyyn sekaan iholle pehmeyttä antamaan. Vielä pitäisi löytää se kylpy tätä testatakseni...


Ja viimeisenä paikallisia herkkuja! Olen ainoa henkilö, johon olen täällä törmännyt (argentiinalaisten itsensä lisäksi), joka tykkää dulce de leche'stä. Se on ihan suomeksi karamelliä, eli maitoa ja sokeria sekoitettuna. Tosi pehmeää ja makeaa.
Havannan alfajores-kekseissä on tätä karamelliä välissä ja tämä on kuulemma SE merkki, jolta niitä pitäisi ostaa. Toivottavasti ovat hyviä.
Toinen ei kai ole mikään paikallinen kuuluisuus, mutta itse tykkään: bon o bon eli suklaalla päällystettyjä maapähkinäpallukoita. Voiko tuhdimpaa tavaraa olla!

Ei kommentteja: