sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Sitruuna Lemon Citron Limón

Viikonlopun kunniaksi päätin pyöräyttää kakun, (ja kun oli aikaakin). Ranskassa on sellainen hyvä keksintö kuin jogurttikakku, joka valmistetaan yhdestä jogurttipurkista, jota sitten käytetään muiden aineiden mittana. Tämä on niin helppo ja sitä voi muunnella miten vaan lisäämällä muita aineksia, että käytän tätä ohjetta pohjana melkein jokaiselle kakulle, jonka teen.

Lempparini on sitruunakakku, joten sitä oli ohjelmassa tänään.


Tätä varten tarvitset:
1 jogurtti
2 jogurttipurkillista jauhoja
2 jogurttipurkillista sokeria
1/2 j.purkillista öljyä tai sulatettua voita
3 kananmunaa
1/2 pussillista leivinjauhetta joka vastaa n. 2-3 tl suomalaista leivinjauhetta
1 pussi vaniljasokeria
+
lisät: suklaata sulatettuna tai paloina, hedelmiä, pähkinöitä, kanelia, mausteita, mitä vaan haluaa
Tässä laitoin 1 sitruunan mehun ja voi raastaa myös kuoren, mutta en löytänyt tänään raastinta...


Tyhjennä jogurttipurkillinen kulhoon ja sen jälkeen pese ja kuivaa se. Mittaa sitten sillä kaikki muut aineet jogurtin joukkoon. Sekoita ensin leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhoihin ennen niiden lisäystä. Myös jogurtin makua voi vaihdella!

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja laita voideltuun vuokaan.

Paista 200-220°C n.20min tai kunnes taikina ei enää tartu keskeltä tikkuun tai haarukkaan.
Ja sitten maistelemaan, kun kakku on jäähtynyt (ainakin vähän)!

3 kommenttia:

Aino kirjoitti...

Mä rakastan jogurttikakkuja! Tosi yksinkertainen ja helposti muunneltava ohje. Täytyypä heti testata..:)

Ella B kirjoitti...

Joo samoin! Mun toinen lempiohje on tämä sama, johon lisään 200g sulatettua suklaata (laitan tuon öljyn/voin suklaan sekaan) ja valkosuklaan palasia. Siitä on tullut jopa kehuja, joten sitten vaan tekemisen iloa! Ei tässä voi melkein edes epäonnistua.

Krii kirjoitti...

Tätä pitää kokeilla, kun ei tarvitse edes sähkövatkainta.